събота, 29 август 2009 г.

Нов форум

За да разширим полета за дискусии и да задвижим пасивните в групичката ни отворихме нов форум:
http://rpgforum.16.forumer.com/

Пишете и коментирайте! Тук и там :)

сряда, 26 август 2009 г.

Обявления

Първото, което се случи, е прибирането на Мартин в София. Това значи скорошна игра, и да се надяваме нови публикации тук. След събитията в Surthay, откраднат артефакт от съкровищницата на Ссаз Там, бягство от дракон, една много ядосана тархиона и една немного обмислена сделка с демон, нещата може да са по-напечени от колкото си мислят Тройката от Безантур.
Второто съобщение е по-тясно свързано с блога, обявявам малък конкурс за редовни постетители. Който от вас дорпинася най-много за развитието и добруването му получава уникална възможност собственоръчно да си поръча адвенчър, по избрани от него система и сетинг. Какво разбираме под допринасяне? Писане, често, на смислени коментари и оформяне на дискусии, които да осмислят съществуването малко повече.

четвъртък, 20 август 2009 г.

Стани богат

Чували сме, някои и сме чели, че Thay е най-богата, търговска нация във Faerun. Логично е да се зададе въпроса от какво точно се издържат любимите ни зулкири. Отговор намерих в FRCS, страница 90 на картата с търговските маршрути.
1) Първият голям експорт на таянците са магическите предмети, което си го знаеме, странното е че посоката на износ е към Endless waste-а или към туиганците.
2) Вторият е жито и то по посока на Unther и Mulhorand. Отново логичен избор, имаме контролиран климат, безплатни роби и съседи живеещи в пустиня.
3) Следват бижута, които се произвеждат в Thaymount. Тук леко логиката се губи, Саз седи и ръчка робите си евреи да обработват камъни от Южна Африка.
4) Таянски ябълки или плодове като цяло. Обозначен е като основен и често практикуван износ. Какви плодове има в Thay?
5) Тук вече се изненадах- дървесина! Трудно ми е да си представя от къде точно я взимат и какво я правят.

събота, 15 август 2009 г.

И за другите има...



За да няма сърдити, намерих и минита за останалите PC-та. И двете са от доста стари едишъни и не мисля че ще ги дочакаме в новите. Вече няма истински червени магове и таянски рицари. За Бейн, трябва да проверя...

Публикация №2


Тъй като това ще е най-фенси блога, който някога се е появявал в нет-а, ще е хубаво да има поне 2 публикации. Така че, момчета, трябва да намериме това прекрасно мини. Освен всичко, тя е избрана за номер едно mage mini от конкурса на Wizards.



Кампанията соу фар!

След трагичния край на последната кампания, завършила в дълбините на Чед Насад, се пренесохме при червените пясъци на Thay. Датата според записките е била 27.03.2009 година, мястото неясно. Групата, водена от червения маг Рутам Ссеск ( Сашко), послушно изпълнява заданията на неговия ментор и наставник - Атимзул.
След осем сесии, всички шоколадови данети в 345, поне един БигТейсти, много Еверест, бизквиди и кола, групата е обратно в Безантур. Преминали са доста препятствия, справили се сравнително добре с Култа на Елтаб и чакат нови задания.