четвъртък, 18 април 2013 г.

СбС 13: Гробището на Тробрианд




След огромна пауза, проточила се от месец януари, 13-тата сесия от серията ни СбС се проведе в апартамента на Ваня, точно след продължилия цял ден ремонт на кухнята му. В групата бяхме – Стоян, Сашо, Владо, Мартин, Иван и Жоро.

Приключението започна след събуждането на групата върху гигантска купчина от метални елементи и части. След кратка ориентация се установи, че се намират в търбуха на пещера с няколко интересни светещи части. Първоначалната група от трима (Сашо, Мартин и Иван) намериха хванатите от дроуве и по-късно стигнали в ръцете на местните механични създания- Жоро и Владо. Механосите тъкмо се подготвяха за изследователско разглобяване на Владо (Норвалд), но бяха спрени навреме. Жоро (Джери) беше успешно изваден от затворническа яма със защита – Wall of Force. Лошото за Норвалд беше, че екипировка и spellbook – нямаше.

Проучването продължи със светещ диск, насред езерце. Оказа се, че става дума за джуджешки знаци, изписани отгоре – заподозряха древна гробница. Имаше и дупка с различни издадени елементи, която някои заподозряха като ключалка. Освен джуджешки символи, в езерцето се криеше и Darktentacles, който смелите приключенци насолиха, въпреки успешните му hold person-и.

Партито се впусна в разглеждане на останалата част от тунелите, като пое нагоре по един по-стръмните. Там беше заобиколено от множество машинки, които се опитаха да ги разоръжат и заведат на преговори. На края на коридора имаше странна маса, съставена от пясък (и както се оказа, под който са скрити интересни магически предмети) – не беше разкрита функцията на тази мебел. Протече и битки със засилен Скаладар ( който се казва Скуч). Там и приключи сесията ни.

Общото впечатление беше за прилична начална сесия. Не стигнахме много големи и интересни разкрития, битките бяха прилични. Нямаше много възможности за роуплей, но не се и ползваха по-добрите за АДнД експлорейшън. Истината е, че сме ръждясали, но има желание за игра. Чакам коментари и най-вече идеи кога да играем.