понеделник, 2 февруари 2015 г.

City of the Spider Queen 6: Отново в донжона



Точно на първия ден от втория месец от летото 2015-то играхме 6-тата сесия по CotSQ. Теренът отново беше якият хапартамент на Жоро, в почти пълен състав единствено без Венци.



Започнахме отново с малко информация относно това как се ковеше желязото и благодарение на картата, която ни дадоха маговете от Обърнатата кула, имахме доста добър поглед върху това кое къде е в донжона (реално липсата на тази карта можеше да направи последния енкаунтър изключително по-труден). Намерихме най-краткия път и поехме навътре. Маговете също ни предупредиха, че има два магически ефекта във дънджъна - единия бууства ъндедите, а другия не дава на nonchaotic създания да минат през вратата. Втория, за щастие го диспелнахме, но първия си остана.

Още в първата стая ни нападнаха три вампира и няколко от ония глупаци, които плюят и са характерни творения на Кирансале (забравих името, помощ, Стояне - Стоян помага: Quth Maren, които са одрани немъртви). Имаше леко затруднение в началото, но благодарение на анти-доминейт магията на Жоро, ги изкъртихме лесно. В следващата стая намерихме и ковчезите им, като не пропуснахме да ги почерпим по един кол в сърцето.

По-надолу в коридора намерихме една дроука (Десса Сик-Моркейн), която се оказа от дома Моркейн, оставена да бъде храна за вампирите. Спасихме я с идеята да ни помогне да чистим дънджъна и продължихме напред.
В следващата зала пак имаше вампир и някакви драйдери - общо взето лесен енкаунтър, който минахме лесно. Нататък бяха стаите на двете шампионки на Царнае - клерички близначки на Кирансале, които също очистихме без големи затруднения. Имахме и добър зар, както и едно хитро включване, с което спасихме Фидлър, като миг преди да получи мощен slay living, го сменихме с Гром (това беше много кул момент). Излишно е да казвам, че дроуките бяха разочаровани. И след това заклани.
В предпоследната зала открихме и третия шампион блекгарда Чочо (наричам го Чочо, защото беше почти толкова опасен. Казва се Зедар Царнае). Насолихме ги отново. Имаше затруднения, но като цяло бяхме добре. Ресурсите взеха да намаляват, но се набъфихме и влязохме в последната зала.

Там открихме седяща на трон дроука, която не успяхме да атакуваме. Чудехме се какво да направим, намерихме и саркофага и в един момент Гром прозря илюзията и се оказа, че всъщност трон няма, тя е вътре, лети, невидима е, обкръжена от Blade barrier и ни соли яко с флейм страйкове. Успявахме да разбираме в кое квадратче е и битката лека полека стигна до патова ситуация. Марто изгуби едно спасение, на нея и свършиха магиите, на нас също и бяхме в тежка ситуация. Явно на този етап умората си беше казала думата, защото никой не се сети, че тя е вампир (а беше гига-логично), докато тя не нападна Владо с меле атака. Последва убер-търн чек от страна на Владо, който след като цяла сесия мяташе под 3, изригна с мощна 20-ка и директно я прати в небитието.

Останаха и няколко недоуточнени (интересни) неща. Какво стана с Тулк, как тази имаше и аркейн магии.
На това свършихме, Джин ще си вземе True Seeing следващото ниво, и трябва да доексплорнем донжона (най-вече втория етаж с храма на Лот) и да разберем какви мистерии се крият по-надолу.
Ще добавя, че се изкефих на сесията, играхме стегнато и честно казано ми стана интересно и бих искал скоро да продължим приключението. Коментар от Стоян Аз както си казах, заключих, че групата е доста мощна, дори може би повече, отколкото е ок заради Frenzied Berserker-а. Иначе исках малко повече да задълбаем в самия дънджън, като място за експлорване, което не стана заради комбинация от фактори - играхме късно, искахме да минем боса, самият дънджън е така направен, аз не успях да го пресъздам добре и др. От една страна ме кефи ме, че минаваме такъв култов adventure и мисля, че ще научим неща, които да обогатят играта ни занапаред. В същото време, доста ми се играе по някакъв мой adventure, който е малко по-свободен откъм railroad.