неделя, 12 март 2017 г.

5e - 05 - На път за Star Mounts



Един чуден петък вечер на 10 март се събрахме отново в БЛО, за да продължим приключениета оп новото 5-то издание на Донжони и Дракони. Съставът на групата беше Марти Парти, Чичо Сашо и новото попълнение - Пси, който се включи като З…. - гном артифисър. Героят му има пушка, което е доста свежо и разнообразно за наша кампания - аз лично съм фен.


Почнахме от Високите Дървета, събрахме новия гном в партито и потеглихме на юг към Звездните Върхари. Първия ден мина без драми, зарът беше с нас и не срещнахме некой звяр ЦР 9. На втория вече почнахме да приближаваме скалистите върхове и трябваше да вземем решение дали да обиколим от изток или запад и ние решихме да си пробваме късмета с реката на изток. Имахме среща с трол, който не можа да издържи на нашия superior firepower и сгъна. Стоян ни разкри интересната нова механика на трола, която за мен лично е доста флейвърфул и ми хареса. Впоследствие имахме среща с хора птици - ааракокра, които бяха дружелюбни и ни показаха откъде да пребродим ряката.

Една истинска Aarakocra

Интересното беше, че реката течеше кърваво червена. Ние проучихме и намерихме 8 трупа на някакви монахини с интересни свещени символи (роза) изтребени край лагера си. Интересното, че имаше 9 спални чувала обаче...тоест някъде тук може би дебне някой хубав куест. Ние, обаче, нищо не намерихме, нищо не се досетихме и продължихме като пичове. По-натам имаше бой с някакво йети, очевидно слязло от планината да търси ядене.

Тук някъде приключихме. Като цяло нелоша сесия, доста бойна, както и се очакваше. Реално за мен последните две сесии сумарно могат да бъдат една дълга и качествена сесия.

Другото, което ми направи впечатление е, че като липсват двама е СУПЕР трудно да водим героите. Не знаем системата още и реално малко битките наподобяват ровенето в листата от City of the Spdier Queen, само дето сега ровим в книгите. Ама, както се казва, #КотТакоа.