четвъртък, 20 септември 2018 г.

Tomb of Annihilation - 09 - Из тунелите на Храк-Хамар



Сесия 9
текст: Марто

Резултат с изображение за D&D fire newt

Неделния септемврийски следобед беше прекрасен за ДНД. Събрали се в пълен състав, малко джънк, кафе и енергийни напитки запретнахме бързо ръкави и подхванахме да мятаме зарове.

Върнахме се в дънжъна и продължихме по коридорите (забравил съм да снимам картата, о снап). Тръгнахме наляво при стаята с Нютовете по релсите. По пътя срещнахме от ездитните им животинки които Пси реши да нахрани. Тунела в един момент се раздели на две, качихме се в една количка и като Индиана Джоунс се спуснахме по-надълбоко. Срещнахме джуджешки йероглифи които ни които сочеха в две посоки. На тях пишеше „Богиня“ и „Змейово сърце“. Предполагаме че е свързано с Убтао и джуджешкия пантеон.
Тръгнахме към „Богиня“ където срещнахме Сингоп – саламандър охраняващ сърцето на „богинята“ на един мост. От него научихме че Имикс е бога на нютовете и също така че той (Сингоп) няма нищо против джуджетата и техните претенции стига да не му досаждат.
Другата посока – „Змейово сърце“ води към града на дракона Тиндър и армия от Коболди които му служат (суайпнахме на ляво за сега). Пси реши да се пречисти в сърцето на Убтао. За щастие никаква беда не го сполетя.
Наложи се да се върнем в началото и да проверим малкото места които не бяхме. Открихме малка стая с кадифена кутия на която има „начало“ и „край“ – място за руни. А на вратата в същата стая за късмет същите надписи и отвори за руни. Пси успешно пребори ключалките и ни заведе в съкровищницата да си понабереме айтеми. Имаше мост с механизъм който ако се активираше прибираше моста. За съжаление нямаше много айтеми за бране освен ръкавицата в центъра на помещението. На нея беше изписано че принадлежи на овърсийъра на Хракхамар – Moradin’s Gauntlet.

Пси опита да надхитри механизма под ръкавицата но уви не успя и събудихме статуята в стаята която се оказа пазител на артефакта. Наложи се скоростно да се омитаме, за щастие бяхме предвидили подобен сценарии. Дръпнахме моста и голема остана да ни гледа тъжно от другата страна.

Намерихме и последната стая в която се бяха барикатирали последните файър нютове, техните уарлоци и стийдове. Битката беше изключително тежка но някак си успяхме да надделеем даже без да хабим спасения. Напред открихме и светилището им, на бог Имикс, и двама заложници -  джуджета албиноси. Времето беше напреднало и решихме да спрем до тук.
Сесията беше мега яка. Мене ми се играе още и се надявам да организираме нещо след като се върне Стоян от чужбината. Ноут то селф, да пиша блог поста веднага, че паметта е кучка и едвам помним нещата.

бележки на Сашо - Марто го е написал отлично. Бих допълнил, че имаше доста интересен роулплей момент със Сингоп, когото убедихме, че сме приятели на Убтао. Оказа се и че драконът Тиндър има армия от коболди и, че, наистина тунелите излизат почти във Коболд маунтайнс. Също така битката с голема беше доста на ръба. Готиният айтем обаче беше доста готин и мисля, че си заслужаваше. Досадна беше и патовата ситуация с файър нютовете, но пък в крайна сметка ги набихме и сега предстои да видим как ще реагират джуджетата на новото 20, че Бъбълс е новият overseer на Храк-Хамар. Хехе. Сесията беше добра и много се изкефих, че не направихме спийдрън, както обикновено, а успяхме да поразучим насам-натам, което допринесе за това да оценя още повече адвенчъра. Надявам се това да е последната битка с огнените досадници, защото супер трудните тактически битки взеха да стават досадни. Мисля, че е време да се местим към Ому и да громим ян-тита.