петък, 26 юни 2020 г.

Eberron - 06 - Червеният Бухал




И така, една топла дъждовна четвъртък вечер на 26 юли, продължихме мистериите и загадките на Бреланд и неговата столица. Мястото няма смисъл да го споменавам, а пък съставът беше пълен.

След малко повечко приказки относно актуалните и не толкова събития се преместихме в малката лодка на Пъстърва, която ни даде писмо от Червения бухал – лидерът на Мечовете на Свободата. Отворихме го и там имаше една нарисувана диаграма, която Стоян ни пресъздаде майсторски. Разгадахме, че срещата е на рибния пазар в полунощ.

В това време решихме, че няма да е оферта да се размотаваме ей така из града при положение, че навсякъде е пълно с плакати с нашите красиви лица и Крънчи удари една дегизировка. Бен стана червен дракон, Рагнар стана грозен мъж, Йови се превърна в жена, а пък самият бойнокован си смени леко боята както в GTA.

Решихме да си се приберем при Пепи и точно бяхме почнали да се смеем как си мисли, че като заключи, няма да влезем и ни изненада местният капитан от стражата Волнар. Човекът видимо обичаше да си сърба в работно време и ние, разбира се, го поканихме вътре. Последва епично баламосване на бедния капитан, който остана запленен от чара на мадам Яша (алтер егото на Йови) и се разделихме с най-приятелски чувства.

Ударихме един рест и отидохме на рибния пазар да търсим бухала. Там ударихме на камък и доста време се лутахме, докато открием входа към тунела, който беше под една бъчва. Мисленето не ни е силата, това си е факт още от време оно. В подземната база на бухала имаше един лакей със синя качулка и една въздушна ладия, в която се качихме и тя ни изстреля в облаците, където имахме среща с Червения Бухал. Трябва да призная, че леговището му ме впечатли. Нашите приятели от Мечовете на Свободата изглеждат като пълни мелвини, но този тип май е мощен.

Бухалът комуникираше по много интересен начин – с езика на жестовете, а думите излизаха от устата на лакея му. С две думи се спазарихме той да ни каже къде са Дасина и Вика, а в замяна ние да направим едно силово действие. В рамките на 3 дни в Бреланд директно в замъка ще дойде благородникът Векнир ир Талах. Гербът му е кървав меч и ще идва с антураж. Той е благородник от пограничните земи с Mournland. Нашата задача е да го пребием, но не и да го убиваме. Също така можем да разполагаме с пълната мощ на нашата клетка на МС (оръжия, боеприпаси, диверсии).

Стиснахме си ръцете с Бухи и се върнахме в тунела, откъдето продължихме пак по един тунел към нашите хора от МС. По пътя взехме, че се сбихме с едно черно желе, но ние сме много опитни и го разфасовахме набързо без много поражения по самите нас.
За финал стигнахме и до клетката на МС, където те много се радваха да ни видят и заявиха, че ще участват и ще ни помагат в начинанието.

И така, за следващия път остава да изберем стратегията. Къде ще го причакаме? По пътя, в града или някъде другаде? Колко ще му е охраната? Как ще действаме?

Всичко това, следващият път, когато вече някои ще бъдем 4 левел. =)