събота, 10 октомври 2020 г.

Eberron 12 – На борда на Розовата блудница

 


И така, след последната епична сесия на Батулия, Драконите на Мира продължават напред, за да уговорят тъй важните дипломатически отношения между Карнат и Бреланд. Намираме се на борда на гигантски лирандарски въздушен кораб, командван от ракшасата капитан Фануш.

След като вербувахме карнатския костен рицар, за да ни помогне с ориентирането в мистериозната страна, останахме да си приказваме с капитана. Той ни каза, че корабът се казва Юмрукът на Бреланд, но има неформално име сред моряците, което е всъщност старото му име – Розовата блудница. Преди войната корабът е бил много популярен сред аристокрацията като плезир круиз. Капитанът ни настани в каютата ни, където имаше две спални и се разбрахме да починем и след това да приказваме пак.

Ние, разбира се, проверихме всичко за капани и намерихме две гайки до едното легло и странно огледало, което имаше илюзия в себе си.

Ходихме да говорим с капитана и той ни разказа за маршрута ни – трябва да направим една сложна маневра, когато минем през Dragon’s Crown, за да не привличаме вниманието на разни летящи гадове. Също така…най-краткият път за Корт (столицата на Карнат) е през Моурнленд, демек Зоната. Ще спрем във Ватиронд (откъдето е нашият приятел Векнир), там ще презаредим с провизии и ще търсим гид за Морнленд (или както ние им викаме…сталкери).

Питахме го за огледалото, но той много съмнително нищичко не ни каза и решихме да разпитаме из екипажа. Дочухме слуха, че ако отидеш пред огледалото и кажеш три пъти „розовата блудница“ стават интересни неща. Речено – сторено. Отидохме до огледалото и казахме магическите слова и стаята се напълни с розова мъгла и ефирни аромати на тежък парфюм. След миг от огледалото се показа един крак в женска обувка, после още един, огромна гръд…и се запознахме с Розовата блудница. „Тя“ се оказа скандално кросдресинг джудже, който беше готов на плътски ласки на секундата, но ние успяхме да го поразпитаме. „Той“ ни разказа, че любовникът му е бил принцът на Аундаир, който го е затворил в това огледало, за да му се радва вечно. Преди това е бил на морски кораб и е бил съвсем истински пират. Да, официално стигнахме до този момент. Steampunk drag queen dwarf pirates.

Секунда да осмислим написаното.


Та блудницата ни разказа, че е от най-добрите в занаята и, че реално вижда и чува всичко на кораба. Също така смята капитана за педераст, както и че най-лошите две групи хора в обществото са педерастите и жените.

Ето вече и в нашите игри се експлорват прогресивни теми като стиймпънк кросдресинг джуджета пирати. Блудницата искаше да ни опъне, ама ние му казахме да се прибира. Той нещо ни се разсърди, но Бен го посплаши с висок intimidation и той се прибра в огледалото, че даже и пари не пожела.

На идната сутрин Бен социализира малко с карнатския костен рицар, за когото научихме, че се казва Авелек. Той ни разказа, че е разочарован, че старите обичаи в Карнат са изместени от модерни, които са вредни за кралството. Истински консервативен войвода. Заформя се известен камарад с него.

Последва маневрата около драконите, която за съжаление не беше успешна, защото се сбихме с един месингов дракон. За щастие съвместните усилия бяха достатъчни, за да свалят кръвта му достатъчно, че да може Бен да го убие като хвърли ВСИЧКО по него. Я, 5 ниво файтър не било лошо.

В края на деня пристигнахме и във Ветиронд. Там не ни посрещнаха с фанфари и бързо научихме, че обичаите изобщо не са това, на което сме свикнали. Тежката сянка на Моурнленд тегне над мястото и навсякъде броди духът на нищетата и отчаянието. Местните оцеляват само, защото не знаят какво друго да правят. Мнозина от тях са родени или са развили мутации заради влиянието на Моурнленд.



Научихме, че местният феодал е лорд Беснар (който управлява в отсъствието на Векнир), но дали ще получим среща не е ясно.

Ракшасата ни поведе към Сивия вятър – местният хан, където знаем, че се събират гидове за зоната. Оставихме капитана да капитанства и се пръснахме да общуваме с посетителите.

Барманът беше уорфорджд сглобен от няколко части (нещо, което е много съмнително и на което не се гледа с добро око в обществото) и той ни каза, че пътят през Моурнленд е безумие и, че ако искаме да стигнем до Корт, просто да летим над водата. Също така ни каза, че е виждал капитана 5 пъти в тази същата кръчма. Стана ясно, че ракшасата има собствена адженда.

Бен разговаря с един мутант, който се представи като Ред. Той е гид за зоната, но той също ни каза, че е безумие да се минава през Моурнленд. Малка скоба – Бен също е мутант заради влиянието на Моурнленд и е мутирал до драгънборн. Ред му каза, че в бившият сириански град Естон има много такива като него.

Йови приказва с двама мъже с брони, които бяха много съмнителни и явно лъжеха, че са сириански бежанци, но те пък казаха, че ще ни заведат в зоната без проблеми.

На Фануш казахме, че няма желаещи за зоната, което доста го изненада и той държеше да минем точно през Моурнленд. Ние го натиснахме да изплюе камъчето и той каза, че Кралските тъмни фенери са му казали, че над Трейн ни чака нападение. Защо не го казаха на нас… не знаем, дали ни работи капитанът…също не знаем….

В крайна сметка решихме да минем през реката и напуснахме кръчмата.

Отново супер сесия, макар и кратка. Подозирам, че Стоян е разчитал на това да сме надъхани да влезем в Зоната, но на 38 хит пойнтс, лично аз мисля, че е добре да поизчакаме по-високите нива J J