петък, 13 август 2021 г.

Eberron – 19 – Passage to Aerenal

 



Петък 13-ти е, аз лежа в спалнята и се готвя за утрешното ми пътуване до Черноморието. Но едно нещо е по-важно от всичките багажи. Време е за блог.

С много стройна организация успяхме да запазим единствения ден от първата половина на месец август, в който можем всички и на фаталния четвъртък 12-ти се събрахме в пълен състав в любимото БЛО да поговорим за политика и по между другото да поиграем.

Започнахме в някаква зала, където лично се запознахме със Седрик д`Ориен – лидерът на корпорация Ориен, които поддържат железницата. Той ни показа техният бъдещ проект – станция за масова телепортация – бъдещето на транспорта в Еберон. Ние правилно се досетихме, че за да бъде реализиран проектът им трябва Вика Слок. Офертата, която ни предложиха беше да домъкнем момчето жив и в замяна ще станем „златните момчета“ на корпорацията – ще се включим в борда (първите non-dragonmarked members) и ще станем доста порядъчно богати. Доста по-добре от тристате злато на Сам Спейд като цяло.

Направи ми впечатление, че Седрик като цяло не се вълнуваше много от политическите интриги и по-скоро иска просперитет за корпорацията вместо да груха още повече власт.

В това време научихме, че се намираме в Passage, Aundair – централата на корпорацията, където работят сигурно десетки хиляди хора. Градчето е кацнало на брега на езерото Галифар и в далечината виждаме летящия университет на Аундаир. Красота.

Оказа се също и, че да екстрактнем Вика е едва половината мисия. Другата половина е да вземем един McGuffin, който се намира в Аеренал – земята на елфите, които са нещо средно между протоси и вуду диваци и се управляват от немъртви (създадени с положителна магия – казват се deathless вместо undead), които са на по 20000 години. Този предмет е легендарен артефакт принадлежал на Сектор Хилик – техен герой, който или е загинал или е изчезнал и ние трябва да го изтъргуваме с Undying Council. Ние ще бъдем нещо като параван на корпорацията, за да не се разбере, че точно на корпорацията го продават. Хватката е, че не са сигурни какво точно Е предметът, както и местният агент на корпорацията също не е съвсем в час дали не го баламосват.

Ще ни телепортират директно в Пелас Талаер (пристанището, където приемат чужденци и което е своеобразният вход за Аеренал) и от там започваме куеста. Допуснаха ни до екипировката си и се понагрухахме с айтеми. Научихме също така, че Сам Спейд не е с Ориен.

Тъй като не се бавим, грабнахме екипировката и директно отидохме да ни телепортират. Озовахме се в много интересна гора и Рагнар бързо успя да се сдуши със странните горски обитатели. Оркът изяде един шарен банан и съзнанието му се сля със съзнанието на Гората. Той усети как малко встрани има кофти черно и болезнено място. Поехме натам и видяхме една дървена колиба изградена от клони и тръни. Вътре ступахме един доста негативен гад, който обаче не извади късмет и го набихме лесно (забравих му името, но помня, че е създател на кошмари, с много psychic атаки и умения). Цялото място беше пропито с негативната енергия на Мабар (която е обратното на позитивната енергия на елфите и те затова се мразят). След това къщичката се превърна на blighted treant и се наложи да се бием отново. Дървото си призова още едно същото като него и след известен размисъл, решихме да избягаме и да се прегрупираме. Рагнар използва новопридобития си helm of teleportation и хоп отново на брега на малкото красиво горско езерце. Все пак CR9 са гадовете.

За завършек – впечатленията ми от сесията – кратка и приятна, добре беше, че се събрахме. Доста добре подейства смяната на пейзажа – безкрайните политически интриги почнаха да дотягат, а пък най-приятното е да експлорваме непознатите места и да се запознаваме с хитрите идеи в Еберон.