вторник, 19 септември 2023 г.

C҉Y҉_҉B҉O҉R҉G 03 – CSI: CY

 

След относително дълга пауза (на каквато не бяхме свикнали с оглед на последната година зерг ръшване на Страд) отново се събрахме (този път без Марти) да поиграем третата сесия за несретниците от City of CY.

Отново благодарим на ресторант "Виктория" за доверието
            

Бяхме свободни хора поне от корпорация Алиансен и денят ни започна с Miserable Headline – цунами е заляло голяма част от Москрофт, каналите са преляли, разлагащи се трупове се носят във водата, непоносима миризма се носи из целия квартал.

Супер, ние обаче сме на другия край на града. Сънчо се пусна в дийп уеба и намери форум, където можем да се опитаме да пласираме хартиената изрезка на Бриана Банкс, която имаме.

Спектър прихвана телефона на Саманта Уейк от Алиансен, на която звъннахме за още работа. След кратък груб разговор ни беше казано, че агенти на корпорацията ще се свържат с нас. След малко звънна Сам Спейд и се отправихме към The Den, за да си чуем следващата задача.

А тя е следната – преди 13 часа е убит новият CFO на Alliansen Security Corp (дъщерна фирма на Алиансен, част, от която е и Саманта). Бил е на поста само 48 часа. Трупът е в апартамента и местопроизшествието е замразено. Наградите са:

-          За името на поръчителя – 3d10 x 100 credits

-          За убиеца жив или мъртъв – pulse rifle or combat armor

-          Ако обясним как е станало – рандом апп

Кай заложи хилядарка, че за 72 часа ще разрешим случая.

СЕО-то на AllSecCorp e полковник Джеймс Терзиев, бивш ръководител на спецотряд командоси. Убитият е убит в апартамента на една от 14-те си любовници. Самата тя липсва, но по време на убийството се предполата, че е била там. В рамките на тези 48 часа убитият не е изтрезнял, бил е в клуб с любовницата и след това се е отправил към апартамента. Не се знае имало ли е други кандидати за поста, както и защо този човек е бил избран за позицията.

Отидохме до сградата на местопрестъплението. Научихме, че името на убития е Кристофър Кейн. На входа имаше камера и Спектър се включи да поизгледа малко записи. Видя как мъжът и жената влизат пияни в апартамента. Три часа след това се вижда как секюрити тийма на Алиансен влиза и малко по-късно излиза. Идва и някакъв плехар с очила, който не излиза.

Влязохме вътре. Трупът лежи в кръв с метателен нож в окото. В апартамента беше и плехарят, който се оказа следовател от полицията. Зачудихме се къде е любовницата и прегледахме отново камерата на входа. Видяхме, че влизат 5 човека секюрити тиъм и излизат 6, като шестият го подпират. Очевидно това е любовницата.

Има кръв на крачка от трупа. Оказа се, че е негова. По метателния нож няма отпечатъци, но пък трупът има голяма прорезна рана от меч или катана на гърба. Никой от секюрити тийма не влиза с такова оръжие.

Кай отиде при съседа – сляп негър, черпи го сто кредита и научи, че убитият е чукал любовницата, когато през стените е минал убиецът (черна нинджа) и е заклал жертвата. Съседният апартамент беше на член на Да, България и надникахме и в него.  Прозорецът беше открехнат, а на покрива имаше антена, от която явно се е спуснал убиецът. По прозореца имаше следи от нинджа терлички. Убитият има татуиран баркод, който Спектър хакна и разбра (но какво е разбрал, Венци не е записал, а аз не помня).

Решихме, че към момента най-съмнителното е защо екипът е прибрал любовницата и тръгнахме по тази следа. Екипът е бил автоматично, но са дадени инструкции за частично почистване. Звъннахме на оператора Линда, която беше нещо като кибер диспечерка от ОК супертранс и се представихме за служители на реда. Убедихме я да съдейства и тя ни каза, че момчетата от 14 екип са в „милиционерското“ в момента и са в почивка.