вторник, 24 октомври 2023 г.

C҉Y҉_҉B҉O҉R҉G 04 – Веселата вдовица

 

Да кажем, че това AI-генерирано изображение е Алиса Кейн

Уф, седмица мина, а аз тепърва сядам да напиша блога. Както и да е, 17-ти октомври, състав без Емо и Венци, продължаваме да разкриваме мистериите около убийството на Кристофър Кейн.

Започнахме en route към „милиционерското“, където добрата диспечерска ни каза, че ще намерим екипа за почистване. Заведението се оказа Дъфис Айриш Пъб и вътре имаше няколко компании – едни на сепарето с баунсър, други гледащи килмачове, самотни детективи наливащи се с уиски, както и бармана Буш, който Стоян описа като Стив Бушеми.

Казахме му, четърсим 14-ти отруд и той ни насочи към компанията с килмачовете. Заговорихме ги, макар че не бяха много общителни и им се струваше странно, че ужким работим за корпорацията, но всъщност не се водим там. Марто им каза, че „в този град всеки работи по две работи“ и те прихнаха да се смеят, защото те самите бачкат по много, за да издържат семействата си, и съответно напрежението се разтопи, и 14-ти отряд ни припознаха като свои.

Разпитахме за любовницата и ни казаха, че тя е била гига надрусана и сега е в криосън. Такива са били нарежданията от най-високо ниво. Шефчето на отряда ни даде пропуск за главното управление, където можем да видим любовницата. Ние от своя страна (мисля че) им казахме за това как е станало убийството, но те не знаеха за такава технология.

Ние решихме да идем до полицията да видим любовнцата и там успяхме с пропуска да влезем в моргата. Там местният служител Ханс хич не ни хареса и се опита да ни изхвърли, а ние от своя страна събудихме любовницата и я разпитахме.

Любовницата ни каза, че нинджата е влязъл през стената, а жената на Кристофър се казва Алиса. Двамата имат имение в квартала на най-богатите – Палм Хилс. Направихме опит да се чупим заедно с любовницата, но не ни се получи, и трябваше да я оставим в моргата, където я замразиха в криосън отново.

Тук Марти е написал, че сме намерили инфо за това как е станало минаването през стената, но не помня точно как го открихме – нинджата е ползвал нов апп от Нео Токио, който се казва RL_CHEAT;NOCLIP. Не помня как стигнахме до нея, но видяхме презентация как Саманта го представя на други важни от корпорацията като технология, която съществува, и корпорацията трябва да се опита да придобие.

Намерихме и скрит чат между Джеймс Терзиев  и Кристофър Кейн относно това, че не всички са доволни от назначението на младия CFO и, че Терзиев иска Кейн да оправдае доверието.

Поровихме и кой е поръчал замразяването на любовницата, но се оказа, че това може да бъде отворено само с най-високо ниво на оторизация, демек само лично от Терзиев.

Решихме да следваме единствената останала следа – съпругата Алиса. Тя работи като моден консултант и предлага на свръхбогатите хипстъри винтидж мода от ХХ век. Качихме се на таксито и на път за там ни спря някаква кисела охрана. Ние обърнахме, след което се обадихме на Алиса и се представихме като клиенти, които търсят консултация във връзка със събитие, на което искаме да бъдем облечени в ню метъл стил. Успяхме да си издействаме пропуск и минахме през киселата охрана, който стана още по-кисел.

Седнахме на среща с вдовицата и решихме първо да опипаме почвата. Представихме се за участници в килмачове (каквито сме) и казахме, че искаме нов стайлинг, с който да участваме на мачовете. Тя се хвана и почна да ни дава акъл и да говори за бизнес.

В това време Спектър тръгна да слухти и да хаква и се оказа, че е имало много обаждания между Терзиев и вдовицата. Спектър spoof-на номера на Алиса и звънна на Терзиев, след което той върна обаждане и нашето момче го прихвана. Не научихме нещо кой знае какво освен, че полковникът се държи доста покровителствено, а пък тя от своя страна доста послушно, но това не виждам как променя каквото и да е.

В това време Фенера реши директно да я пита защо го е поръчала и маските паднаха. Тя беше изненадана, но е жена в кампания на Стоян и бързо регресира до това да е просто кисела. След малко преговори се разбрахме ние да и кажем, ако има заплаха за нея. В замяна тя ще ни даде достъп до терминала на покойния и ще ни разкрие това, което знае.

Тя ни каза, че нинджата е бил тук в нощта преди да убие Кейн и даже има запис от една единствена останала охранителна камера. Също така се оказа, че защитната система на къщата е деплойнала тракинг устройство на нинджата, и би трябвало да можем да разберем къде е.

Спектър се качи и влезе в компютъра на умрелия.

Please enter password: *************
kkane@T-1081home: sudo echo --email | grep Terziev

Спектър видя, че всъщност той повечето мейли не е прочел, чел е основно тези от Терзиев и като цяло е бил през по-голямата част от времето смазан, а не добър работник или мениджър. Това подбуди въпроса – кой и защо го е бутал на такава висока позиция?
Някъде тук ни се доспа и решихме да продължим следващия път.

>_quit