събота, 27 април 2024 г.

WARHAMMER ENEMY WITHIN - 05 - Schafenfest

автор е Марти


Намираме се на Шафенфест. Бром се сеща за тайния знак на пурпурната ръка. Отиваме на феста и Каспър отива на местопрестъплението да търси улики. Тръгва по каруцата която е откарала трупа. Стигаме до градската управа и с мега дедукцията разбира че каруцата е спряла за секунда и е потеглила почти веднага. Следата ни отвежда до храма на смъртта Мор. Измисляме алиби че Дитрих е бил ограбен и е наел Ардум да намери този с арбалета (Адолфос). Според монасите убиеца е мечка или планински лъв. В крайна сметка отиваме на панаира и Бром решава да се пусне на борбата. Бром печели убедително срещу сегашния шампион - Крашъра и печели 2 златни корони. Междувременно Каспър отива и пуска клюки за Адолфус. Един човек разправя че нещо от канала може да е убило Адолфос. 

Междувременно Дитрих отива да залага на рицарските боеве. На място са граф Вилхем Вон Сапугейн аристократа който държи тази територия. Дюк Леополд на Мидълленд който е на посещение.  Може да се залага при лейди Билденхофен.  След успешен гембъл Дитрих успешно предрича победителя и печели няколко златни корони. 

Сядаме да изпием по една бира и преговаряме какви са ни опцийте. След това потегляме към мястото за наказания и виждаме едно джудже –  клошар което вони отвратително и в окаяно състояние което се казва Гутри. Плащаме откупа му и Гутри ни припознава като новите му господари и много нахално се опитва да си изпроси пиячка. Изпращаме го да се почисти и приведе във вид. Но пък е запознат с каналите защото е слизал преди. 

Междувременно Дитрих отива да си събере от турнира и Билденхофен че нейните притеснения за същестовот убиец са от Зоо къта който се ръководи от някакъв доктор. Според нея там има мутанти които са забранени със закон. Хората се страхуват че могат да прихванат заразата от тях дори когато са около тях.

Разбираме къде е зоокъта и се отправяме натам. Доктора се казва Малтусиус. Дитрих вижда измежду завесите в един от фургоните трикракро зелено гоблинче, което се тресе и дърпа от веригата за която е оковано. В един момент успява да се освободи и хуква да бяга. Крашъра хваща гоблина и го връща в клетката.

След малко започва шоу програмата на зоокъта. Доктор Малтусиус презентира съществата докато неговото джудже помощник ги води на сцената. Водят първото същество което прилича на Йети – The Horrendously Hairy Horror of Honland – което обича да похапва елфическо. Следващото е огромна хрътка – Dastardly one eyed dog of Pissdorff. Следващото е The immeasurable maw of Middle Earth коет е скуич. И последното е The Ghastly three leg goblin of Griselnaught. 

Гоблина отново се освобождава след като ухапва джуджето и избяхва през една шахта. Предлагаме на доктора и появилата се стража да намерим съществото. Те ни водят в местното съдилище при магистрат Рихтер. Разпитваме доктора за мутантите и той ни казва че не трябва да се пипат с голи ръце, да не си близо до тях по време на пълнолуние, но със сигурност неговите същества не били мутанти. Имало също така амулети и предмети които предпазват от мутантите. 

В съдилището Доктора разказва че гоблина е купен от двама Бретонски рицари от племена на юг от Черния Връх. Предлага награда от 5 кралски корони. Рихтер ни предлага още 5 и след кратък пазарлък на Дитрих успяваме да се споразумеем за 7 от Доктора. Наградата ще е от цели 12 златни корони. Така приключихме сесията.