понеделник, 22 март 2010 г.

Там дам дам Сесия 14

Изключително неочаквано, след лек напън за организация, успяхме да проведем първата, пълнокръвна сесия за 2010 година. Точно когато нещата изглеждаха мрачни за ролевото ни бъдеще, тримата герои от Безантур се завърнаха към старите си дела и към кашата, която ги чакаше вкъщи.
Играхме в Марто, яденето беше негърско пиле от КФС + белгийски трюфели и салата от предишния ден( само за заслужилия ДМ). Реното вози добре, но трудно побира огромните ми плещи на задната си седалка ;)
По същество, играчите попаднаха в средата на вихреща се конспирация и веднага за закарани на изсмукан от пръстите съдебен процес, организиран от маг-а Ефет Ки ( илюстриран от умелата ръка на Моника). В общи линии те трябва да убедят най-високопоставените представители на магическите школи в своята невинност, по скалъпените обвинения. Или по-точно да организират защита, която да се понрави на повечето фракции в Безантур. Успяха да се справят доста добре, Венци показа, че е понаучил това онова... а и изненадващо Марто се беша наспал и наял и успя да допринесе с няколко изненадващо добри идеи.
В крайна сметка, процесът се оказа майсторски оркестриран от Атимзул ( наставника на Сашо) , който с отлично изигран ход успя да постави себе си на масата с големите играчи в Тей. В същото време, успя поне временно да опази кожите на ученика си.
Всичко това беше гарнирано с още един "източен" сън и поредната мисия на нинджите от Кара Тур.
В момента героите трябва да побързат да се срещнат с вездесъщия Ссаз Там, а и вече сериозно обмислят откъсване от сянката на Атимзул и осигуряване на финансовата и политическата си независимост :)
Като цяло, успяхме да започнем добре сезон 2010, дано имаме възможност за още и да стигнеме 20-тата годишнина...защото вече мина цяла година от началото на кампанията