понеделник, 22 март 2010 г.

Там дам дам Сесия 14

Изключително неочаквано, след лек напън за организация, успяхме да проведем първата, пълнокръвна сесия за 2010 година. Точно когато нещата изглеждаха мрачни за ролевото ни бъдеще, тримата герои от Безантур се завърнаха към старите си дела и към кашата, която ги чакаше вкъщи.
Играхме в Марто, яденето беше негърско пиле от КФС + белгийски трюфели и салата от предишния ден( само за заслужилия ДМ). Реното вози добре, но трудно побира огромните ми плещи на задната си седалка ;)
По същество, играчите попаднаха в средата на вихреща се конспирация и веднага за закарани на изсмукан от пръстите съдебен процес, организиран от маг-а Ефет Ки ( илюстриран от умелата ръка на Моника). В общи линии те трябва да убедят най-високопоставените представители на магическите школи в своята невинност, по скалъпените обвинения. Или по-точно да организират защита, която да се понрави на повечето фракции в Безантур. Успяха да се справят доста добре, Венци показа, че е понаучил това онова... а и изненадващо Марто се беша наспал и наял и успя да допринесе с няколко изненадващо добри идеи.
В крайна сметка, процесът се оказа майсторски оркестриран от Атимзул ( наставника на Сашо) , който с отлично изигран ход успя да постави себе си на масата с големите играчи в Тей. В същото време, успя поне временно да опази кожите на ученика си.
Всичко това беше гарнирано с още един "източен" сън и поредната мисия на нинджите от Кара Тур.
В момента героите трябва да побързат да се срещнат с вездесъщия Ссаз Там, а и вече сериозно обмислят откъсване от сянката на Атимзул и осигуряване на финансовата и политическата си независимост :)
Като цяло, успяхме да започнем добре сезон 2010, дано имаме възможност за още и да стигнеме 20-тата годишнина...защото вече мина цяла година от началото на кампанията

6 коментара:

  1. Когато разбрахме Атимзул какво е нпаравил, се почуствах преебан, защото не го бяхме предвидили, но в крайна сметка, дори и на сляпо, не успяхме да направим нещо тъпо, и нещата се развиха в наша полза ("дали?" ще преценим след срещата с лицето С.Т.).
    Другото, което се замислих е, дали лицето Ч.З. няма да остане да приключенства с нас. Ще ни послужи допълнителния файърпауър.

    Друго няма кво да се каже. Сърбят ме ръцете за още, така че working class heroes да казват кога са свободни и да го праим.

    ОтговорИзтриване
  2. Умелата ръка на Моника, а?? Иначе мислех че играете повече от година....давайте още малко остава до края, който така чакам :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Ванчо, Стаян е обещал, че следващото приключение ще е в по-малко екзотични райони, така че включванет ое задължително. Има време дотогава, надявам се :)

    ОтговорИзтриване
  4. Сега след като ментора на Сашко стана тархион се чудя дали е толкова добра идея да се търси рязко отделяне или е по-добре да се подходи към леко и постепенно отдалечаване. За тази цел трябва да се осигури някаква минимална финансова независимост на групата. Добре ще е ако поемем контактите на Атимзул в Безантур, т.е да се опитаме да заемем неговото място там. Добре ще е ако се свържем с капитана на кораба, с когото да започнем транспортиране на роби от пиратските острови към Безантур. Все пак бяхме говорили за това с пиратския лорд, а и с капитана.
    Относно сесията по съшество според мен се справихме доста добре като се отчете обстоятелсвото, че не бяхме играли няколко месеца :( Разбирам защо Сашко се чуства прецакан, но все пак трябва да си дадем сметка, че ние нямаме потенциала за "дирижиране на оркестъра", все още ;)

    ОтговорИзтриване
  5. Забравих да споделя нещо. Източните сънища са определено свежа идея, с която ще трябва да се разделим. Почнаха да стават доооста опасни - замалко да си заминем на последния сън. А героите ни са млади, за да умрат в съня си :D Трябва спешно да се потърси решение на проблема. Мисля да се допитам до Джеймс Клавел, той ги разбира източните истории ;)

    ОтговорИзтриване
  6. Кара Турските може и по-опасни да станат, абсолютно.Бтв ми се дочете нещо на Клавел, Тайпан примерно За финансовата независимост малко повече трябва да се помисли и да се започне някакво работене по нея.
    За отделянето не мога да давам съвети :))
    А Ванчо, не знам дали ще дочакаш, смърт и ТПК ти треа на тебе!

    ОтговорИзтриване