сряда, 16 януари 2013 г.

СбС 12: Девите от Skullport





Изиграхме и първата сесия за 2013 г., групата се събра в Харибиновия дом в състав – Стоян, Сашко (Глим), Венци( Михаил Избегнихалба), Иван (Саут Пепелянката), Март (Морн), отсъстваха Джери и Норвалд. Интересното този път беше, че почнахме от 12 часа, с леко забавяне на моя милост и Сашо.

Сюжетът започна там, където го спряхме преди месец – в пещерите над Skullport, близо до дома на Сангалор от Тайните. Групата, избягала от преследвачи се отправи при местния мъдрец и дилър на информация. Някои не знаеха, но Сангалор се оказа илитид, свещеник на Огма. Групата получи някаква информация (дост по-малко, отлкото можеше да се заинтересува), обеща услуга на създанието и се отправи към крепостта, наречена – Леярната. Към нея ги беше упътил и Сангалор. На излизане, се видя, че и референциите, които Сангалор правеше към огън (май никой не ги хвана) се връзват с реалността – защото ханът на групата беше запален.

За съжаление, приключенците бяха разсеяни от клана дроуве, които населяват Града на контрабандистите и съвсем глупаво се вкараха в опасна ситуация – самопоканиха се вътре, за да търгуват с опасните следовници на Лот. Очаквано, бяха нападнати, в опит да бъдат заловени и продадени в робство. Битката не беше лека, Норвалд изчезна (отвлечен), но останалите успяха да се спасят. Тъмните елфи изпратиха група да ги ловува.


Последва скриване в изоставена постройка в покрайнините на града и успешна търговия от страна на Саут с една група местни бандити. За щастие, той се справи с Intimidate-a и спечели уважението им. Екипирана (поне малко след сблъсъка с black ooze) групата прекоси тясната пътека до Леярната и щурмова крепостта отгоре. Бяха разкрити интересни стенописи и йероглифи, които навеждат към мислта, че нещото е свързано с летящите нетерилски градове (може би и със сенките...).

Щурмът започна успешно, с отваряне на врати, активиране на капан и битка с гигатнски метален скорпион. Последва доста приятен експлор на стаята-леговище на Шалабат ( за което евала, имаше АДнД пирвкус). Имаше заиграване с ръчките, със шиелд гардиана и басейна – жадните за богатсва приключенци си харесаха и златния жезъл с глава на зъбат звяр на върха.

На долния етаж, приключенците откриха странни копия на търсената от тях млада Лейди Ютиос, имаше и някои други интересни закачки и мистерии. Беше актвириана алармата, затова и в голямата зала ги чакаше засада – битката беше проведена доста добре. Отлично представяне не всички, добър тийм плей и нова любима дума – „кайтване” дошла от Марто, който е навътре с ММОРПГ терминологията. На Глим му хареса и да кайтва.

След успешния завършек на голямата битка, наистина захитрелите играчи потърсиха Шалабат в басейна и откриха следи от неговото пребиваване. Изплъзващият им се илитид, беше избягал и от тази битка, след добро тактическо решение да бъде накайтен яко в началото. Жадните за богатсва и сила момчета се хвърлиха да вземат златния скиптър – точно преди да си тръгнат с него, появи се плешивият и брадат Метален маг, който ги запрати чрез своя baleful teleport в странно място пълно с метални отпадъци. Там приключи и сесията.

Моята оценка е за доста прилична сесия. По всички параметри, имаше дори и дисциплина, точно от такова ниво можем да изградим вече много яка следваща игра. Малката група помогна на това да сме задружни и да има ефирно време за всеки. Аз бях доста доволен, защото виждам как можем да надградим. Интересно ми беше защо Сашко и Иван бяха разочаровани. Отдавна не бяхме имали елементи на лека мистерия (двойниците) и клифхенгър (новото място).

Чакам мнения!

*Специална подсказка* Порталът водеше, там където сте J