четвъртък, 25 юли 2013 г.

Spinoff 2: Слугите на Гаунадул



Пиша този пост седнал в конферентната зала на хотел „Св. Иван Рилски” 4-5 дни след сесията, която се проведе в дома на Мартин – ж.к. Надежда. Заради сезона или други причини, се събрахме малката, алтернативна група от Стоян, Сашо, Иван и домакина. Съответно като ДМ, Гоб, Лен и Шакул. Прохладният неделен следобед беше посветен на потайностите на Waterdeep.

Нашата Evil група беше излязла от горбницата-скривалище на семейство Илвастаар и приключенците се отправиха към кръчмата „Медното котле”, за да си получат заслужената награда. Там, работодателят им Вискар Мирабареца, беше оставил бележка, да го чакат на малка уличка в Dock Wards – Net Street 32. На мрежената улица, зад порутена къща (с легло с вериги) се намираше странна, ниска кула, без прозорци и светеща от вътре зеленикава светлина.

Влизайки през отворената врата, бяха посрещнати от гигантско око, което погледна групата и изчезна. Вътре, в зацапаната със странна зелена слуз кула, откриха тайна стена и лост към подземен етаж, както и стълбище към втори етаж. Получи се интересна дискусия за това в коя посока да се тръгне, има ли капан, ако да – къде би бил. След хвърляне на зарове, посоката беше избрана – нагоре. Там Мирабареца ги чакаше с очевидна засада – пусна срещу тях един alchemical undead, който успя да вземе едно спасение от Иван(Лен). Самият Вискар избяга през фалшива стена и през оставени на специално място дюшеци и сено.

На същия етаж интересен е и стенописа показваш битка между жена-паяк и странно слузесто създание – по-късно разпознато като сблъсъка между Гаунадул и Лот. В подземния (таен) етаж групата бе нападната от Gray Ooze, който прецака оръжието и бронята на Иван. След победата, бяха поканение от мистериозен глас да влязат в стая с олтар – там Гаунадул ги накара да му се закълнат във вярност, като скрепят връзката си с убийството на млада жертва. Следващата им жертва трябваше да е провалилият се Вискар, който нямаше благоразположението на The Elder Eye.

Преди изпълняването на операцията групата мина през две интересни срещи. Първата беше с капитан Фейгин, който за пореден път ги унижи, събра парите им, особено на Шакул, който наистина не искаше да се подчини на изнудващия представител на властта в Dock Wards. След това, в библиотеката на the Watchful Order, странен елф маг ги разпитваше за това какво са видели в заведението „Висящия фенер” – ситуацията беше изпълнена с недоизказани думи.

Краят на сесията беше наистина кинематографична, чрез невидимост и Indimdate от Гоб, героите влязоха в стаята Вискар и го заведоха да бъде даден жертва на Гаунадур. Планът беше добре изпълнен и завършен със силен момент от Гоб, който използва свое умение, за да удари сериозно противника си с Bull Rush. Щом злият бог получи, каквото искаше, прати групата да посрещнат кораб с роби, идващи за благородническото семейство Ютиос. И така, връзката беше направена J

За мен сесията беше много приятна, успяхме да съчетаем няколко мн яки елемента – битки, история, роулплей и интеракция със средата. Хареса ми отношението на Марто към ситуацията с Фейгин, хареса ми ходенето до библиотеката (използване на сетинга), хареса ми плана за Мирабареца, хареса ми намирането на скрития лост (чрез експлорване на средата), битките бяха приятни. Изобщо една от най-силните ни в последно време сесии.