четвъртък, 25 юли 2013 г.

Spinoff 2: Слугите на Гаунадул



Пиша този пост седнал в конферентната зала на хотел „Св. Иван Рилски” 4-5 дни след сесията, която се проведе в дома на Мартин – ж.к. Надежда. Заради сезона или други причини, се събрахме малката, алтернативна група от Стоян, Сашо, Иван и домакина. Съответно като ДМ, Гоб, Лен и Шакул. Прохладният неделен следобед беше посветен на потайностите на Waterdeep.

Нашата Evil група беше излязла от горбницата-скривалище на семейство Илвастаар и приключенците се отправиха към кръчмата „Медното котле”, за да си получат заслужената награда. Там, работодателят им Вискар Мирабареца, беше оставил бележка, да го чакат на малка уличка в Dock Wards – Net Street 32. На мрежената улица, зад порутена къща (с легло с вериги) се намираше странна, ниска кула, без прозорци и светеща от вътре зеленикава светлина.

Влизайки през отворената врата, бяха посрещнати от гигантско око, което погледна групата и изчезна. Вътре, в зацапаната със странна зелена слуз кула, откриха тайна стена и лост към подземен етаж, както и стълбище към втори етаж. Получи се интересна дискусия за това в коя посока да се тръгне, има ли капан, ако да – къде би бил. След хвърляне на зарове, посоката беше избрана – нагоре. Там Мирабареца ги чакаше с очевидна засада – пусна срещу тях един alchemical undead, който успя да вземе едно спасение от Иван(Лен). Самият Вискар избяга през фалшива стена и през оставени на специално място дюшеци и сено.

На същия етаж интересен е и стенописа показваш битка между жена-паяк и странно слузесто създание – по-късно разпознато като сблъсъка между Гаунадул и Лот. В подземния (таен) етаж групата бе нападната от Gray Ooze, който прецака оръжието и бронята на Иван. След победата, бяха поканение от мистериозен глас да влязат в стая с олтар – там Гаунадул ги накара да му се закълнат във вярност, като скрепят връзката си с убийството на млада жертва. Следващата им жертва трябваше да е провалилият се Вискар, който нямаше благоразположението на The Elder Eye.

Преди изпълняването на операцията групата мина през две интересни срещи. Първата беше с капитан Фейгин, който за пореден път ги унижи, събра парите им, особено на Шакул, който наистина не искаше да се подчини на изнудващия представител на властта в Dock Wards. След това, в библиотеката на the Watchful Order, странен елф маг ги разпитваше за това какво са видели в заведението „Висящия фенер” – ситуацията беше изпълнена с недоизказани думи.

Краят на сесията беше наистина кинематографична, чрез невидимост и Indimdate от Гоб, героите влязоха в стаята Вискар и го заведоха да бъде даден жертва на Гаунадур. Планът беше добре изпълнен и завършен със силен момент от Гоб, който използва свое умение, за да удари сериозно противника си с Bull Rush. Щом злият бог получи, каквото искаше, прати групата да посрещнат кораб с роби, идващи за благородническото семейство Ютиос. И така, връзката беше направена J

За мен сесията беше много приятна, успяхме да съчетаем няколко мн яки елемента – битки, история, роулплей и интеракция със средата. Хареса ми отношението на Марто към ситуацията с Фейгин, хареса ми ходенето до библиотеката (използване на сетинга), хареса ми плана за Мирабареца, хареса ми намирането на скрития лост (чрез експлорване на средата), битките бяха приятни. Изобщо една от най-силните ни в последно време сесии.





4 коментара:

  1. Пф, тежки са дните преди отпуска. Най-накрая намерих няколко свободни минути да изразя мнение по въпроса.

    На мен също ми хареса сесията и като количество и като качество. Някои неща бяха доста очевидни (като това, че сме в засада) и като цяло, бих казал, че сесията не беше от най-трудните. Все пак сме корави копелета.

    Хареса ми много как се навързаха нещата, но от тук следват сууупер много въпроси. На първо място, оказва се, че спинофът се развива в миналото. НО някои събития са се случили вече. Как ще играем по-натам?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами, както се съберем. Проблемът е, че Владо се завърна.

      Иначе, въпросът ти за това като сюжет ли как ще го изиграем?

      Изтриване
    2. Братле, лошо ли е, че съм на линия вече? :)

      Изтриване
  2. Не си желан вече тук...
    :D :D :D

    ОтговорИзтриване