четвъртък, 16 ноември 2023 г.

C҉Y҉_҉B҉O҉R҉G 06 – G0-bound and down

 (автор на текста е Сънчо)


Събрахме се на 15.11.2123, 

имаше доста болни (може би ударени от MindVirus)), но успяхме да се съберем нужното количество cyborgs и след като хапнахме куцата риба и пиле (този път доставени от Марти) се плъгнахме в матрицата.


Единствената ни следа за MindVirus беше неговия cyberdoc в G0, но преди да се отправим натам се обадихме на Алиса, за да ѝ кажем до къде сме стигнали. Тя обаче ни каза веднага да отидем в централата на Alliance SEC и да разкажем до къде сме стигнали, прати ни кодове за достъп и затвори. Обърнахме продупчената крадена футуристична лада и се отправихме към срещата. По пътя sP3cT4r реши да подсигури групата и качи всичката информация, която бяха намерили за Терзиев в облак, който свърза с датчик за сърцето му и парола, която трябва да се въвежда всеки ден. Така ако нещо се случи с него, тази информация за случая отива при медиите(написа и кратка програма да си изпържи мозъка, ако случайно тръгнат да го измъчват).


Пред сградата ни посрещнаха няколко турета и мекове, но след като разчетоха кодовете за достъп ни пуснаха към гаража. Там ни посрещна отряд, който прибра трупа на киборга от багажника и ни каза да се качим в асансьор 17 и че ни очакват.

Макар само 3-има да се качихме, пак ни беше тясно в този асансьор, в който имаше и 4 турета. В кабинета върви немска музика, а Алиса изглежда като изпържена с blackIce. Кабел стърчи от главата ѝ свързан към мрежата и отпуснато тяло на стола. Преди да я ънплъгнем, решихме да ѝ звъннем. Тогава

тя надигна глава, в очите ѝ се виждаше статичен шум, широко отвари уста, от която светеше червена светлина и механичен глас ни каза да разкажем какво сме открили.


- разкриване на поръчителя MindVirus - 1700 кредита

- как е станало - pulse rafle

- трупа на убиеца - app

- под 72 часа - 1000 кредита облог за Кай (за Венци, може да бъркам героите)


След това ни каза, че случая е приключен и наградите ще ни чакат при колата. Питахме я дали не иска да намерим MindVirus, но беше категорична "Те ще се заемат от тук нататък, всякакъв опит да продължим случая или ако изтече информация от нас, ще ни flatLine-ат". Нещо не беше наред с тая, дали MindVirus някак е проникнал през защитите на корпорацията и я беше хакнал...не знаем. Правило №1 гласи "Всички мразим корпорациите", затова си тръгнахме. 


Долу ни чакаше всичко обещано, пари, пушка, апп и ниво.


Звъннахме на Сам, да потърсим някаква работа, че още някой от нас са затънали в дългове. Каза ни, че имал нещо като за нас, но да дойдем в The Den, нещо в разговора с него ни се стори не както трябва и Зола каза, че това е капан. Все пак отидохме, но преди да влезем скаутнахме с един дрон. Вътре Сам седеше като забил, от устата му излизаше същата червена светлина като при Алиса, но не видяхме никакви други следи от засада, затова влязохме. Като стигнахме при него, той вече изглеждаше и се държеше нормално. Има подозрения, че Терзиев е кривнал от правия път. Затова задачата е да намерим какви ги върши, всякакви изобличаващи го документи, записи и аканото му бельо ако трябва. Наградата зависи от информацията, която предоставим, но започва от 10к нагоре. Дадоха ни достъпи и ни каза да си починем малко преди да се заемем със следващия случай.


Тръгнахме си към вкъщи, но нещо ни сърбеше...може да сме прихванали нещо от краставия Зола, но може и да не бе това. Потърсихме как се влиза в G0 и разбахме, че най известния начин е през клуба The Wall. 

Завъртяхме таксито и се отправихме към него, все пак имахме цяла вечер до новия случай.

- - -- ,-----, |

---- ,--'---:---`--, |

-- |=(o)-----(o)==J |

От паркигна се чуваше потресаващо ужасен бас, sP3cT4r си сложи слушалките и си пусна cy-pop, за да не слуша това извращение. Отправихме се към входа приличаш на Кремиковския, дим и светлина излизаха от него, поглъщайки хората, които охраната решеше да пусне. Тя представляваше една гротескна пасмина от може би хора, толкова наблъскани с тестостерон, че не приличаха на нищо човешко. Зола им бутна 100 кредита и им каза, че сме "от редовните". Нещо като че ли зацепи в мозъка на животното и ни отвориха една странична врата, за VIP гости, казаха че Сестрите ще ни посрешнат. В коридора все едно някой беше излял нефт, не приличаше на VIP, но все пак тръгнахме по него. В края му излязохме в помещение, в което протичаше някакъв ритуал. Множество хора пеят около разчленен огромен труп. Всички участници са покрити с тази петроленоподобна черна течност, която се разливаше по коридора. 


Приканват всички гости да се включат. Вещиците ни заговарят и ни разпитват какво ще търсим от другата страна. Казваме им за Якохана, обещахме им че нищо няма да му се случи и ни пуснаха да минем. Дадоха ни от клетвената супа, която имаше вкус на "ад в устата". Тръгваме из поредния тунел и след 30 мин излизаме през един люк от в G0. Никакъв GPS, електрониката прави проблеми, чуваме някакъв пищяш звук. 

Всичко наоколо е едно огромно стоманобетнно гробище. Пуснахме един дрон да разгледа, от високо се видя, че центъра е една огромна дупка, направи ни впечатление един стадион на около час път и има пътека до него. 


По пътеката малко по-надолу ни нападнаха 6 мутанта с кучеподобни, но с човешки глави.

Зола уби 1 и успя да уплаши 2, Емо хедшотна 2 и sP3cT4r успя някак да се справи с последния.

Разбрахме, че очите им се продават по 25 кредите и ги взехме. Обаче Зола се оказа заразен от (тук не го разчитам, но е нещо като [ с+4jR ]).


четвъртък, 2 ноември 2023 г.

C҉Y҉_҉B҉O҉R҉G 05 – Who is the Mind Virus?

 


Прибрал съм се в 12:30, малката ме събуди в 6, но аз съм Carpe Diem и сядам да пиша блога, защото, ако не сега – кой знае кога.

И така, 2 ноември, състав без болния Емо, започваме в кабинета на Крис Кейн, където търсим улики относно убийството му. Зад една от картините намерихме сейф, който Фенера отвори с мини горелката си и в него намерихме една хартиена снимка на мъж и жена на средна възраст заедно с дете на един басейн. Имаше и два договора за секюрити услуги – един с компанията ТелКо, другият с добре познатите ни Алиансен. И двата бяха за охранителната система на къщата.

Проверихме датите и този с ТелКо беше от преди 6 години, а този с Алиансен – от преди 2. Поразровихме отново мейлите на Кейн и видяхме, че е постъпил на работа преди година и нещо. Питахме и вдовицата Алиса и тя каза, че са се запознали преди около 2 години, и тогава той е бил between jobs, но скоро след това са го взели в Алиансен.

Търсихме инфо за ТелКо и разбрахме, че шефът е бил някой си Върнън Сайл. По форумите този човек се е подвизавал като MindVirus и е бил ултра маниак на cybertech enhancement. Също така преди около две години ТелКо внезапно и мистериозно е спряла да работи, завличайки клиентите си. Централата на фирмата беше затворена, но намерихме телефон и там вдигна някаква баба, която се опитахме да измамим да даде адрес, но безуспешно.

Върнахме се към договорите и този с Алиансен беше направен с Крис Кейн, а този с ТелКо беше с някаква друга фирма – KVK Sunrise LLC. За нея разбрахме, че е регистрирана на крипто офшорна зона менажирана от изкуствен интелект. Разгледахме пак снимката с родителите и детето и стигнахме до извода, че пикселите по някакъв начин крият някакъв шифър. Фенера взе договора и го доближи до светещата си глава, където също се показа друг шифър между редовете. Заехме се да търсим и в офиса намерихме хумидор за пури, откъдето измъкнахме една голяма и скъпа пура. Понечихме да запалим, но тя не се запали, и открихме, че всъщност в пурата е скрито някакво сканиращо устройство. Сканирахме снимката, пита ни за парола, сканирахме и шифъра от документа и хоп, на терминала излезе апп, който ни посрещна във виртуалното седалище на KVK Sunrise LLC.

Тук последва гигантското ровене на информация и ще се опитам да го предам възможно най-ясно и последователно.

Фирмата няма собственост. Реално собствеността на фирмата е, който държи ключовете (снимката и договора). Фирмата няма и пари, таман се зарадвахме, че ще поизточим малко средства и се оказа, че сме в кампания на Стоян и паре нема.

В директориите имаше много много информация. На първо място намерихме модела на проследяващото устройство и разбрахме, че можем да го ползваме, ако намерим ресийвър за него.

На второ – видяхме, че има адски много информация за Джеймс Терзиев. Имаше пълно досие за неговото житие-битие, както се оказа, че той е мъжът от снимката, както и имаше много фуутидж от много тайни места – как си влиза в офиса, как се движи с охраната си. Имаше и доста сенситив инфо за авоарите му, за сделките, които е правил в корпорацията и т.н. Предположихме, че е изнудвал Терзиев по някакъв начин и после Терзиев го е поръчал. Тук е уместно да добавя, че онлайн за Т имаше само оскъдна корпоративно филтрирана информация и официалната версия е, че синът му е загинал като малък. Синът му НЕ е Кейн (проверихме), но пишейки това сега си мисля – дали не е възможно К да е напомнял на Т за сина му и затова да е бил нает и толкова бързо да се е изкачил по стълбицата?

Имаше и инфо за Mindvirus – той е фанатик на тема cybertech, и даже има видеа, където се виждат ръцете му, на които има поне 5-6 енхансмента. Интересно – убитият нямаше никакъв cybertech, но MV пък е слагал супер много и то при легендарния reaperdoc Якахуна, за когото се смята, че е легенда, и се намира някъде в G0.

Намерихме и много инфо за Алиса Кейн – досието за нея започва и много преди да се запознаят. Някъде тук почнахме да се досещаме, че Кейн и Mindvirus вероятно са двама различни човека (помислихме, че може и да е AI) MV е скрит кукловод някъде там, който е използвал подставено лице, за да влезе в Алиансен. Тази теза е подкрепена от горепосочената разлика в енхансмънти, както и в цялостното поведение. Архивите на фирмата подсказваха акуратно, почти вманиачено събиране не данни, а Кейн беше наркоман.

Открихме и инфо за Саманта – тя е имала напрегнат разговор с Кейн, в който го нарича парашутист, но като цяло няма никакви компромати – тя е лоялна на корпорацията и на фона на цялостното безчинство е крала доста малко.

За жената на Терзиев, както и за Кейн нямаше инфо. Не помня и не сме записали дали имаше инфо за детето на Терзиев.

Взехме компютъра от стаята, четеца и документите, казахме си чао с Алиса и се натоварихме в таксито да търсим четец за тракера. По пътя се обадихме на Саманта и и разказахме какво се случва, как е бил убит и, че някой я следи. Тя на знаеше нищо за Майндвайръс.

Отидохме до един магазин за електроника втора ръка и намерихме ресийвър за тракинг устройството, който ни прати в един от кофти кварталите – Laketone. Метнахме се на таксито и под звуците на synthwave отпрашихме по нощните улици. Там стигнахме до задънена улица, където точно зад една стена беше целта, а пък нямаше врата. Това е мястото, той нали си минава през стени. Все пак на стената имаше някаква мистериозна врата, която ту изчезваше, ту се появаваше – ние я отворихме и бяхме засмукани в дънджъна. Той се състоеше от множество еднакви мръсни квадратни стаи. Намерихме една стена, зад която имаше едва доловим шум и точно в този момент нинджата ни нападна. Неговият номер беше същият като на Страд – излиза от стената, бие се и послесе крие като мишка. Венци имаше гениалната идея да го души с гаротата, за да не може да бяга и така успяхме поне да го задържим достатъчно дълго, че да говорим. Спазарихме се, ако ни каже кой е направил поръчката да се махаме. Беше MindVirus. Ние, обаче, го предадохме и Зола (Марти) го разстреля от упор с автомата си. Тук скъсявам описанието на битката, не беше лесна и трябваше да го гоним малко из стаите, но все пак надделяхме. Имаше и една флашка с блек айс, която свали Спектър на 0, но той хвърли хубав зар и се оправи, както и успя да си възстанови cyberdeck-a. . В нея  намерихме апп за това да влиза и излиза в скривалището му, както и NOCLIP, с който минава през стените.

Натоварихме трупа в таксито с целта да го метнем на Саманта, преди да продължим към G0 в издирване на рийпър док-а.

С това и приключихме една от най-добрите сесии по това приключение досега.

 

П.С. Докато пишех това се замислих за следните неща:

Ако е аналогова собствеността, защо и КК са различни хора, защо МВ би я държал в сейфа там?

-          Защо има още един договор в сейфа, ако няма никаква полза от него?

-          Защо МВ е убил собственото си подставено лице?