четвъртък, 2 ноември 2023 г.

C҉Y҉_҉B҉O҉R҉G 05 – Who is the Mind Virus?

 


Прибрал съм се в 12:30, малката ме събуди в 6, но аз съм Carpe Diem и сядам да пиша блога, защото, ако не сега – кой знае кога.

И така, 2 ноември, състав без болния Емо, започваме в кабинета на Крис Кейн, където търсим улики относно убийството му. Зад една от картините намерихме сейф, който Фенера отвори с мини горелката си и в него намерихме една хартиена снимка на мъж и жена на средна възраст заедно с дете на един басейн. Имаше и два договора за секюрити услуги – един с компанията ТелКо, другият с добре познатите ни Алиансен. И двата бяха за охранителната система на къщата.

Проверихме датите и този с ТелКо беше от преди 6 години, а този с Алиансен – от преди 2. Поразровихме отново мейлите на Кейн и видяхме, че е постъпил на работа преди година и нещо. Питахме и вдовицата Алиса и тя каза, че са се запознали преди около 2 години, и тогава той е бил between jobs, но скоро след това са го взели в Алиансен.

Търсихме инфо за ТелКо и разбрахме, че шефът е бил някой си Върнън Сайл. По форумите този човек се е подвизавал като MindVirus и е бил ултра маниак на cybertech enhancement. Също така преди около две години ТелКо внезапно и мистериозно е спряла да работи, завличайки клиентите си. Централата на фирмата беше затворена, но намерихме телефон и там вдигна някаква баба, която се опитахме да измамим да даде адрес, но безуспешно.

Върнахме се към договорите и този с Алиансен беше направен с Крис Кейн, а този с ТелКо беше с някаква друга фирма – KVK Sunrise LLC. За нея разбрахме, че е регистрирана на крипто офшорна зона менажирана от изкуствен интелект. Разгледахме пак снимката с родителите и детето и стигнахме до извода, че пикселите по някакъв начин крият някакъв шифър. Фенера взе договора и го доближи до светещата си глава, където също се показа друг шифър между редовете. Заехме се да търсим и в офиса намерихме хумидор за пури, откъдето измъкнахме една голяма и скъпа пура. Понечихме да запалим, но тя не се запали, и открихме, че всъщност в пурата е скрито някакво сканиращо устройство. Сканирахме снимката, пита ни за парола, сканирахме и шифъра от документа и хоп, на терминала излезе апп, който ни посрещна във виртуалното седалище на KVK Sunrise LLC.

Тук последва гигантското ровене на информация и ще се опитам да го предам възможно най-ясно и последователно.

Фирмата няма собственост. Реално собствеността на фирмата е, който държи ключовете (снимката и договора). Фирмата няма и пари, таман се зарадвахме, че ще поизточим малко средства и се оказа, че сме в кампания на Стоян и паре нема.

В директориите имаше много много информация. На първо място намерихме модела на проследяващото устройство и разбрахме, че можем да го ползваме, ако намерим ресийвър за него.

На второ – видяхме, че има адски много информация за Джеймс Терзиев. Имаше пълно досие за неговото житие-битие, както се оказа, че той е мъжът от снимката, както и имаше много фуутидж от много тайни места – как си влиза в офиса, как се движи с охраната си. Имаше и доста сенситив инфо за авоарите му, за сделките, които е правил в корпорацията и т.н. Предположихме, че е изнудвал Терзиев по някакъв начин и после Терзиев го е поръчал. Тук е уместно да добавя, че онлайн за Т имаше само оскъдна корпоративно филтрирана информация и официалната версия е, че синът му е загинал като малък. Синът му НЕ е Кейн (проверихме), но пишейки това сега си мисля – дали не е възможно К да е напомнял на Т за сина му и затова да е бил нает и толкова бързо да се е изкачил по стълбицата?

Имаше и инфо за Mindvirus – той е фанатик на тема cybertech, и даже има видеа, където се виждат ръцете му, на които има поне 5-6 енхансмента. Интересно – убитият нямаше никакъв cybertech, но MV пък е слагал супер много и то при легендарния reaperdoc Якахуна, за когото се смята, че е легенда, и се намира някъде в G0.

Намерихме и много инфо за Алиса Кейн – досието за нея започва и много преди да се запознаят. Някъде тук почнахме да се досещаме, че Кейн и Mindvirus вероятно са двама различни човека (помислихме, че може и да е AI) MV е скрит кукловод някъде там, който е използвал подставено лице, за да влезе в Алиансен. Тази теза е подкрепена от горепосочената разлика в енхансмънти, както и в цялостното поведение. Архивите на фирмата подсказваха акуратно, почти вманиачено събиране не данни, а Кейн беше наркоман.

Открихме и инфо за Саманта – тя е имала напрегнат разговор с Кейн, в който го нарича парашутист, но като цяло няма никакви компромати – тя е лоялна на корпорацията и на фона на цялостното безчинство е крала доста малко.

За жената на Терзиев, както и за Кейн нямаше инфо. Не помня и не сме записали дали имаше инфо за детето на Терзиев.

Взехме компютъра от стаята, четеца и документите, казахме си чао с Алиса и се натоварихме в таксито да търсим четец за тракера. По пътя се обадихме на Саманта и и разказахме какво се случва, как е бил убит и, че някой я следи. Тя на знаеше нищо за Майндвайръс.

Отидохме до един магазин за електроника втора ръка и намерихме ресийвър за тракинг устройството, който ни прати в един от кофти кварталите – Laketone. Метнахме се на таксито и под звуците на synthwave отпрашихме по нощните улици. Там стигнахме до задънена улица, където точно зад една стена беше целта, а пък нямаше врата. Това е мястото, той нали си минава през стени. Все пак на стената имаше някаква мистериозна врата, която ту изчезваше, ту се появаваше – ние я отворихме и бяхме засмукани в дънджъна. Той се състоеше от множество еднакви мръсни квадратни стаи. Намерихме една стена, зад която имаше едва доловим шум и точно в този момент нинджата ни нападна. Неговият номер беше същият като на Страд – излиза от стената, бие се и послесе крие като мишка. Венци имаше гениалната идея да го души с гаротата, за да не може да бяга и така успяхме поне да го задържим достатъчно дълго, че да говорим. Спазарихме се, ако ни каже кой е направил поръчката да се махаме. Беше MindVirus. Ние, обаче, го предадохме и Зола (Марти) го разстреля от упор с автомата си. Тук скъсявам описанието на битката, не беше лесна и трябваше да го гоним малко из стаите, но все пак надделяхме. Имаше и една флашка с блек айс, която свали Спектър на 0, но той хвърли хубав зар и се оправи, както и успя да си възстанови cyberdeck-a. . В нея  намерихме апп за това да влиза и излиза в скривалището му, както и NOCLIP, с който минава през стените.

Натоварихме трупа в таксито с целта да го метнем на Саманта, преди да продължим към G0 в издирване на рийпър док-а.

С това и приключихме една от най-добрите сесии по това приключение досега.

 

П.С. Докато пишех това се замислих за следните неща:

Ако е аналогова собствеността, защо и КК са различни хора, защо МВ би я държал в сейфа там?

-          Защо има още един договор в сейфа, ако няма никаква полза от него?

-          Защо МВ е убил собственото си подставено лице?



Няма коментари:

Публикуване на коментар