вторник, 22 март 2011 г.

Сесия 20 - Юбилейна

След ужасния провал на опита ни да играем в кв. Модерно предградие, последва втори, който беше значително по-успешен. Сесията се проведе в кв. Надежда, отново домакин ни беше Марто.
Сюжетът продъжли, от където го оставихме миналия път. Тримата от Безантур решиха да търсят Рога на Хелм и да разпитат могъщия Everlasting Wyrm. След малък проблем с телепортацията, който аз разреших ;), героите се озоваха близо до голямото солено езеро на север от Sharawood - домът на dracolich-a. След няколко неприятни битки, които включваха опасинте местни Sword spiders и по-опоасния Dread Wraith, играчите достигнаха до обвитото в илюзии леговище на Everlasting Wyrm. Сключиха сделка за помощ, при която се задължиха да унищожат поне един от немъртвите рицари, които тормозят от хилядолетия dracolich-a. В леговището на тези рицари, замъкът Al'Hanar, се сблъскаха с малка част от обитателите на горните етажи, сдобиха се ( благодарение на хитрост) почти безболезнено с мощен камък.
Самото качество на играта беше задоволително. На мен ми беше доста лошо, но се опитах да не си проличава, въпреки че аз поне усещах спадане на качеството (на воденето). Много дразнещи бяха моите смс-и и говоренето по телефона, трябва да поизмислим нещо за тези неша. Друго неприятно беше ужасното (необяснено) моткане на Марто, който пак ровеше разни книги и пропусна супер много...дори не беше в стаята в един момент. Все пак играта беше задоволително, имахме пак забравени правила, а не бачкаше и д20срд, но това се изчиства по-лесно. Взимането на камъка беше яко, имаше и 1-2 добри роулплей моменти.
Замразяваме приключенията на Тримата от Безантур, от следващия път почваме нова кампания. Сашко заминава да види малко свят и предстои присъединяване на 1-2 нови членове.

вторник, 15 март 2011 г.

Какъв гост

Заради различни проблеми съм (сме) изпуснали едно много интересно посещение в София. А именно, това на Keith Baker, човекът създател на Еберон. Посетил е България и е написал статия за роуплейнг обществото у нас. Част от нещата ми напомнят за нашето начало през далечната 2000 година, когато се сдобихме с първите си истински зарове.

ЛИНК към статията

вторник, 8 март 2011 г.

Fail ++

Мина време от провала на юбилейната ни сесия, но не мога да го оставя неотбелязан в аналите на нашата кампания. Преди повече от две седмици, опитът ни за сесия в кв. Модерно предградие се провали. Причината беше неплатена сметка за ток. Това не би бил някакъв особен проблем по друго време от годината или на място с парно, но тогава значеше непоносим студ и тъмнина. Пълна невъзможност за провеждане на каквато и да е сесия. Да не говорим за паметна, 20та подред.
Понесли удара на съдбата, качвайки се в окаляното рено, ние тъжно се отправихме към кръчмата "Крали Марко" в Люлин 3. Истината е, че Марто беше прав за качествата на заведението, което се оказа много приятен, битов хан. Бухнат в калта между люлинските панелки.
С този провал, удар понесе и желанието ни за игра, което напоследък е по-слабо. Чакам рпг Възраждане :)

П.С. Едно готино КЛИПЧЕ
П.П.С. Излезе Dragon Age 2