понеделник, 12 януари 2015 г.

City of the Spider Queen 5: Международни отношения



Петата сесия по Града на Кралицата на Паяците се проведе на 11 януари 2015 в уютния дом на Жоро, където, трябва да призная, масата е супер добра. Единственото оплакване беше от леко изръбващите столове, но мисля, че не е болка за умиране, и бърлогата в Красно село за мен бързо се превръща в топ ролева дестинация.

Бяхме шестимата яки мъжаги, някои дори заредени специално с положителна енергия от очарованието на зимната планина.

В това добро настроение започнахме играта в пещерата на шефа на робите - Тулк. Изглежда, че шефката на Сит Моркейн - лейди Царнае е успяла да си спечели някои само привидни съюзници, които не биха се поколебали да и забият нож в гърба, или по-скоро да не обърнат внимание, ако някой друг го направи. Тулк ни разказа и за маговете от Обърнатата кула, които също не са в цветущи отношения с нея,  след което Гром (Иван) реши да го предизвика на ръкопашен дуел, за да го тества колко е корав. Тънкият момент беше, че Иван влезе във frenzy и почна да го коли с меча, което естествено разстрои нашия домакин и той ни изгони въпреки опитите да спасим положението чрез дипломация. Спомена ни, че дроуовете са надолу по паяжината.

С леки ловки хитрости се спасихме от преследващите ни роби и рестнахме, така че да можем да си възстановим стелт магията, след което се върнахме в commons частта на дроуския град. Там интереса ни привлякоха 6-те огромни дървени постройки вкопани в скалите. Почнахме да разбиваме вратите и да ги изследваме, като никъде нямаше нищо интересно освен зад врата номер 3. Там ни нападнаха 3 блек пудинга, впоследствие роупър (когото Гром тотално унищожи) и няколко охрени желета. Оказа се светилище (или по-скоро сквернилище) на бога око - добре познатия ни от миналата кампания ГАУНАДУУУУР. Там намерихме и доста мощен айтем - окото на Кирансале, скъпоценен камък, който ни дава да правим scry и quest. Чудесно, ще го ползваме :)

После продължихме надолу по паяжината и стигнахме до обърнатата кула на дроуовете магьосници. Там отново подходихме с дипломация (тоя път без дуели) и говорихме с шефа им (не помня името). Разбрахме се с него, той хич не се интересува от surface dwellers, но пък би искал да си възвърне контрола над Сит Моркейн. Речено-сторено. Разбрахме се ние да очистим лейди Царнае и нейните трима роднини (шампиони), а пък маговете ни дават безопасно място за спане и карта на долното ниво (бившия храм на Лот, който е във формата на гигантски паяк). Тук приключихме и всички потриват ръчички за предстоящия дънджън. :)

Сега и впечатленията - почнахме малоумно, но пък стават фейлове и по-натам компенсирахме с една балансирана сесия. Имаше интересни битки, имаше и роулплей. Не напреднахме чак толкова много, но определено съм доволен, че стилът ни на игра включва и роулплей вместо само да ги колим безмозъчно. Избягвайки битки, обаче, не напредваме с опита, а пък и без това сме 6 човека. Леко се притеснявам дали по-натам гадовете няма да ни газят твърде много. Предстои да се разбере… :)

1 коментар:

  1. Искам да добавя и няколко коментарчета от себе си:

    - Малко бяхме разсеяни (особено в началото) с това нон стоп ставане, местене, търсенето на фигурките и т.н.

    - Добро впечатление направи съсредоточеността на Венци

    - В крайна сметка епизодът на Иван беше як - форма на роуплей + интересна ситуация

    - Доста е яко, че сме толкова навътре в сетинга, че сложени от дизайнерите локации (като светилището на Гаунадур) ни говори доста

    - Нямам търпение за този последен дънджън за част първа!

    ОтговорИзтриване