неделя, 14 януари 2018 г.

5e – 16 – Лъв, слон и хезроу

Очевидно е, че възрастта ни се отразява добре, защото с напредването и е все по-вероятно да прекараме събота вечер играейки в БЛО, отколкото пиянствайки някъде другаде.

И така, и тази събота (13.01.2018) прекарахме отдадени на икономичното си здравословно хоби (е, ако не броим чипсовете, де). Бяхме в пълен състав без блюстителя на реда Иван, който отмаряше от борба с организираната престъпност на тимбилдинг със съпругата си.
Толкова наситена със събития сесия, че дори не знам как да я озаглавя.

Започнахме приключението, където приключихме миналия път. Кипеше усилена подготовка за партито в Ухиления лъв довечера, където планът беше да привлечем харпърите дотолкова, че те сами да дойдат при нас и евентуално да ни вземат в редиците си.

Последва дълъг и доста роулплей момент, в който Марстер събираше пари от хората в кръчмата и интерактваше с тях, Мерин и Корин се напиха до безпаметност, Зуук пазеше бара, а пък Уелби се опитваше да повдигне настроението на пияните гости. Основният проблем беше с бета-бармана Делор, който усилено се бореше за вниманието на Лейпала, но не му се получи и тамън да направи някоя глупост и спряхе партито, за да обезвредим ситуацията.

В паузата харпърите ни привикаха и под претекста, че добре свирим, ни поканиха да се срещнем с „Баща им“, който да „одобри“ това да свирим всяка седмица. Струва си да се отбележи, че има двама нови харпъри, които все още не познаваме – братя елфи. Дадоха ни скрол, на който пишеше адрес – Фишмонгърс Стрийт 7.

В кръчмата имаше и двама калимшанци, единият, от които беше капитан Олтулу – пекан контрабандист, който много хареса Уелби и го покани на борда на кораба си – „Златният слон“.
Когато вече партито приключи, останахме насаме с Лейпала и Фиренбел (идиотът с брошката), които взеха да ни разпитват за приключенията. Стигнахме до Стар маунтс и Фиренбел хич не искаше да ни повярва, но все пак явно успяхме да го изнервим и той си тръгна по някакъв странен начин от кръчмата. Досетихме се, че Версая е в опасност, върнахме се в Yawning Portal и…нея я нямаше. Видяхме следа от grappling hook на джама, но не се видяха следи от борба. Не знаем нито къде е, нито как е.

На другия ден отидохме на адреса и с помощта на магическо корито се транспортирахме до офиса на един от хидън лордовете на Уотърдийп. Разказахме му всичко и той ни разказа за двойната игра, която ще играем с харпърите. Те ще си мислят, че ни наемат и проучват, но всъщност ние ще ги проучваме, ще разберем кои са предателите и (това не сме го обсъждали, но знаем как става)….ще ги заколим.


Първата ни мисия не закъсня. Лейпала ни намери и ни каза да доведем някакъв зентаримски генерал, който е в трюма на Златния слон (кораба на калимшанеца). С епик късмет на спийчовете, убедихме първо капитана и после генерала, заведохме генерала и с това се свърши. Не се проля нито капка невинна кръв, с което съм убеден, че спечелихме благоразположението на харпърите.


Решихме да разучим и какво се крие в къщата на Отелстан (клерикът-предател). Разучавахме смело и се оказа, че къщата се варди от хезроу (демон), който беше дегизиран като малко момиченце. Победихме го без особена драма и тук приключихме, защото следва обстойно тършуване из къщата.
Cute af.

неделя, 7 януари 2018 г.

5e - 15 - НАЙ-ВЕЛИКИЯТ ВОИН!!!


С голям кеф сядам да напиша тези редове, тъй като годината е вече 2018, едва Йордановден е, а вече записахме една сесия в актива. Мястото за разнообразие беше у Жорови и след уникалното загубване на Марти в квартал Разсадника започнахме игра.

След като миналия път прочистихме проблема с плъховете в мазето на джуджето си събрахме надника и отидохме да пазаруваме. Последва дълъг енкаунтър с местния монополист - магическата гилдия, които продаваха всичко на ултра скъпи цени и най-накрая купихме чук на Марстер, за да може да е по-оптимизиран. Последва среща и с Таянците, които имат по-скромен склад, но пък далеч по-сгодни цени.

След това се запътихме към втората обява, която търсеше деликатни приключенци. Локацията се оказа в Castle Ward и накратко бяха престижна гномска фирма за търговия със скъпоценни камъни. Хората имаха проблем с един голем, който принципно трябва да ги пази, но понеже не му бяха ъпдейтвали фърмуера, се беше бъгнал и искаше да срине къщата.

Ние с известни тактически врътки (и малко късмет) успяхме да го победим (CR 9 - Wow!), но гномите изглежда
искаха да ни погодят номер с плащането. Ние успяхме да си вземем наградата, но лошото впечатление остана и Корин джоби един от шефовете, за да им го върне. Последва малко дарение към храма на Хелм, за да оправим Марстер, който отново пострада от намаляване на хитпойнт максимума (от битката с голема) и най-сетне, изморени от тежката вечер отидохме да отморим в Yawning Portal.

Мерин пак имаше посещение от Сарагот, но успя да се овладее и начуихме, че боровинките от high forest са някакъв важен спел компонент. Заформи се интересен пазарлък и изглежда, че имаше намек, че Сарагот би взел Мерин за ученик, ако гномът го впечатли достатъчно.

Поговорихме с Версая и и разказахме за интеракцията с Лейпала. Беше решено да пуснем слух за нас, че идваме от Стар Маунтс с идеята харпърите сами да ни потърсят, защото все пак това място е интересно за тях.

Пътьом Уелби измисли нова песен за “Играта на розите” и една за Марстер - НАЙ-ВЕЛИКИЯ ВОИН!!!!

Тук приключихме и измислихме какво ще правим седващия път - очакваме шоудаун в кръчмата!

·       Корин ще пусне слуха за нас
·       Уелби ще наеме оркестър за вечерта в кръчмата, за да има шоу
·       Зулк прави магическата си пушка (май най-накра успя)
·       Мерин е потънал в четене на дебели книги
·       Марстер тренира, за да бъде НАЙ-ВЕЛИКИЯ ВОЙН!!!!11!!

Трябва да призная, че сесията макар и кратка беше доста удовлетворителна. Време е да нагазваме в дълбокото, момчета!