неделя, 7 януари 2018 г.

5e - 15 - НАЙ-ВЕЛИКИЯТ ВОИН!!!


С голям кеф сядам да напиша тези редове, тъй като годината е вече 2018, едва Йордановден е, а вече записахме една сесия в актива. Мястото за разнообразие беше у Жорови и след уникалното загубване на Марти в квартал Разсадника започнахме игра.

След като миналия път прочистихме проблема с плъховете в мазето на джуджето си събрахме надника и отидохме да пазаруваме. Последва дълъг енкаунтър с местния монополист - магическата гилдия, които продаваха всичко на ултра скъпи цени и най-накрая купихме чук на Марстер, за да може да е по-оптимизиран. Последва среща и с Таянците, които имат по-скромен склад, но пък далеч по-сгодни цени.

След това се запътихме към втората обява, която търсеше деликатни приключенци. Локацията се оказа в Castle Ward и накратко бяха престижна гномска фирма за търговия със скъпоценни камъни. Хората имаха проблем с един голем, който принципно трябва да ги пази, но понеже не му бяха ъпдейтвали фърмуера, се беше бъгнал и искаше да срине къщата.

Ние с известни тактически врътки (и малко късмет) успяхме да го победим (CR 9 - Wow!), но гномите изглежда
искаха да ни погодят номер с плащането. Ние успяхме да си вземем наградата, но лошото впечатление остана и Корин джоби един от шефовете, за да им го върне. Последва малко дарение към храма на Хелм, за да оправим Марстер, който отново пострада от намаляване на хитпойнт максимума (от битката с голема) и най-сетне, изморени от тежката вечер отидохме да отморим в Yawning Portal.

Мерин пак имаше посещение от Сарагот, но успя да се овладее и начуихме, че боровинките от high forest са някакъв важен спел компонент. Заформи се интересен пазарлък и изглежда, че имаше намек, че Сарагот би взел Мерин за ученик, ако гномът го впечатли достатъчно.

Поговорихме с Версая и и разказахме за интеракцията с Лейпала. Беше решено да пуснем слух за нас, че идваме от Стар Маунтс с идеята харпърите сами да ни потърсят, защото все пак това място е интересно за тях.

Пътьом Уелби измисли нова песен за “Играта на розите” и една за Марстер - НАЙ-ВЕЛИКИЯ ВОИН!!!!

Тук приключихме и измислихме какво ще правим седващия път - очакваме шоудаун в кръчмата!

·       Корин ще пусне слуха за нас
·       Уелби ще наеме оркестър за вечерта в кръчмата, за да има шоу
·       Зулк прави магическата си пушка (май най-накра успя)
·       Мерин е потънал в четене на дебели книги
·       Марстер тренира, за да бъде НАЙ-ВЕЛИКИЯ ВОЙН!!!!11!!

Трябва да призная, че сесията макар и кратка беше доста удовлетворителна. Време е да нагазваме в дълбокото, момчета!

Няма коментари:

Публикуване на коментар