неделя, 13 септември 2020 г.

Eberron – 11 – The Second Battle of Batulia

 

Бойното поле в замъка


Знаем, че когато се ходи на Батулия, ще е хубаво. И в студ и в жега, ние сме на линия, скарата цвърчи, ракията (или както беше този път сингъл каск уискито) се лее, а играта ни придобива още малко острота благодарение на прекрасната обстановка.

И тъй, втория уикенд на септември 2020 направихме втората за сезона батулийска епопея. Съставът беше пълен (напоследък все е пълен – само така, момчета!) и ето какво се случи…

Започнахме в гнездото на Червения бухал. Тайните проходи из Brokenblade Castle ни откараха до секретен етаж, където ЧБ помещава ладията си и част от лакеите си. Бен реши да използва най-слабото си умение (стелт) и отиде към ръба на етажа (там където е илюзията), за да остави маркировка от външната страна стената. Разбира се, вдигнахме шум, но успяхме да забаламосаме ъндед лакеите така че да не ни обърнат внимание. Стана време за решаване и решихме да говорим с тях. Бен се показа на ръба и моментално бе забелязан. Пробва да поговори с тях и един тъп зар по-късно вече бяхме в битка. При това доста корава. Гадовете УДРЯХА и ни парализираха, пък и бяха цели 6 на брой. Ние ползвахме бутащите елдрич бластове на Йови, за да ги изхвърляме навън и в крайна сметка с доста усилия ги победихме.

След тежката битка настана време за луут. В единия сандък (впрочем не е лошо да спомена, че много от материалите в гнездото на бухала бяха с герба на Корпорция Канит) имаше 10 поушънки, в другия – малко treasure. Знаехме, че имаме малко време преди да дойдат всички стражи в замъка и се разделихме. Бен грабна знамето със символа на ЧБ, Рагнар взе документите от бюрото, а Крънчи разгледа заключената стая в дъното. В нея имаше нещо особено интересно – екзоскелет на птица. Имаше място и за втори, но явно ЧБ си го ползваше в момента. Взехме диаграмата на апаратурата и екзоскелета с надеждата някой ден и ние да полетим. Имаше и червена плюшена кутия (отново с герба), в която имаше нещо като пистолет (който липсваше) и три епруветки със светлосиня течност за ъндедване (беше със същия цвят като сините очи на ъндедите, с които се бихме).

Discworld death cover for Terry Pratchett Paul Kidby the art of Discworld  by Paul Kidby on artnet

Някакво такова синьо

След като изтарашихме всичко останало, насочихме усилията си към сейфа. Там имаше капан, но Крънчи се справи с него и успя да преодолее сложните защити. Вътре имаше една ръчка право в стената. Бен напрегна мишци, дръпна ръчката и….

Няколко тарана почнаха да бутат колоните на замъка!

Явно бяхме открили аварийния изход, при който всичко се разрушава. Бързо се окопитихме и въоръжени с 3 feather token-a и една метла изхвърчахме през илюзорната стена. Цопнахме в реката, бяхме извадени и бързо бързо поведени от хората на Кор в тронната зала. Там вече цареше оживление, Кралят беше строил всички в пълно бойно и ние се изтъпанчихме най-отпред барабар с мъжете. Кор тръгна да обяснява, че ние сме в дъното на нещата и Кралят каза да разкажем. Последва малко чуденка как да не издъним никой от високите етажи и го отиграхме, че сме нанесли съкрушителен удар на Червения Бухал и на терористичната организация Мечовете на свободата. Бяхме представени като „Драконите на кръвта“ (както вече и сами се представяме) и сякаш тълпата ни хареса.

В това време сексапилната журналистка Вики Вейл от Sharn Inquirer ни даде визитката си за интервю. Йови я взе с мейдж хенд и и прати месидж с нашия адрес и и каза „9 часа“.

Look of the Week: Vicki Vale's investigator chic in Batman

Само че брюнетка, все пак това е homage, не плагиатство

Тук, нещата се уталожиха и всеки тръгна кой от къде…НЕ, разбира се! Хаосът достигна невиждани нива след като се създаде суматоха и се оказа, че любимата на всички принцеса Хайдит е била „отвлечена от Карнатски bone knight“.  Ние моментално заподозряхме нещата и казахме на Кор, ама той не ни повярва, но пък ни даде пълен карт бланш да правим каквото си искаме. Ние искахме да пийнем по бира в Счупения меч, но по улиците на града беше избухнал mob justice и всичко дето беше карнатско или свързано с мечовете на свободата ставаше жертва на разгневените тълпи.

Прибрахме се вкъщи (демек на адреса на Петьо), където някой беше сменил ключалката. Отново я разбихме (колко пъти?!) и влязохме, за да открием нашия стар приятел Сам Спейд.

Сам настояваше да си довършим задачата с Вика Слок. Спомена ни също така, че зад Мечовете на свободата седят огромни икономически интереси. Ние му казахме, че продължаваме задачата, но очакваме по-голям съпорт и по-голяма награда. Той ни обеща и двете, тръгнахме да го разпитваме, но сякаш нищо ново и смислено не научихме и той си тръгна.

В свободното време ударихме една Кратка Почивка и разгледахме документация на Червения Бухал. Там се говореше за разни „смокинови и ябълкови дървета“, „бостани“ и други кодови наименования явно за силите, с които разполагат Мечовете. Научихме също, че гениалното скривалище е правено около 5 години и работи от около 2. (Впрочем, можем да проверим Мечовете от кога функционират и от кога се изявява Бухалът).

Настана вечер и дойде опасната усойница Вики Вейл. Тя ни забаламоса, че е неопитна журналистка, но всъщност беше изпечена отвсякъде и много бързо почна да търси противоречия в това, което казваме и да ни слага думи в устата. Ние я позаплашвахме и се опитахме да дадем балансирано интервю, в което да не дъним Кор и компания и за финал и казахме, че ако напише добър репортаж ще и дадем феноменална история, която ще я изстреля в орбита.

На следващия ден станахме, купихме един вестник и ни посрещна заглавието „Окървавените дракони: нека има мир, но внимавайте, ако не слушате краля“. Вики ни беше представила като мутри и беше загатнала за некомпетентността на Кор и Цитаделата. С две думи not great, not terrible. Илюстрацияте беше как държим плененото знаме на ЧБ.

Решихме, че като ще търсим Вика Слок и Дасина, да ходим да издирим бащата на момичето. Отидохме в Счупения меч и говорихме с него. Той беше доста объркан и каза, че не и се меси в работата, защото тя работи за Цитаделата. Споменахме за сандъчето, но той само се напрегна и почна да ни лъже. Опитахме се да извъртим разговора за покойната му жена, но наистина много го изнервихме и ударихме на камък.

Разделихме се и Йови и Рагнар чакаха ир-Мороз да излезе навън, за да го проследят, а Крънчи и Бен отидоха при Кор да продължат разследването. Бащата на отиде наникъде.

Кор ни посрещна със сутрешния вестник и ние признахме, че е грешка, което беше добре, защото Кор призна, че самият крал си е патил от тази жилеща оса Вики Вейл. После ни разказа, че нещата с Карнат доста са се обтегнали, тъй като разярената тълпа е пленила посланика на Карнат и го е хвърлила в реката вързан за камъни, след което е запалила посолството. От Хайдит нито следа, а пък нашият добър приятел Векнир е заминал на изток да мести Летящата крепост по-близо до Карнат. Опитахме се да врътнем разговора към Вика Слок и неговите телепортационни умения и Кор се съгласи, ако измислим добра причина да ни даде да говорим с него.

Тук някъде Венци е написал, че сме научили, че синята течност е серум, който се ползва в Карнат за създаване на ъндеди. Как точно стигнахме до тази информация…не помня.

Сетихме се за нашия познайник bone knight-a от преди да срещнем Векнир (който идваше да вземе принцесата) и решихме да отидем при Корпорация Тарашк, които имат Mark of Finding и специализират именно намиране на неща, места и хора. Изтъргувахме един ioun stone срещу един scry и те ни казаха „елате след час“.

За да уплътним времето, използвахме новата броня на Крънчи, която му дава swim speed и той обходи дъното и намери клетия посланик, когото пратихме към Кор.

Върнахме се към офиса на Корпорация Тарашк и те ни казаха, че нашият човек лагерува недалеч от Роат. Проблемът е, че той е там от няколко дни и Хайдит при него няма. Което значи, че не е бил той. Все пак взехме назаем по един кон от стражата (Йови си караше метлата) и се пуснахме да го проверим. Той доста се зарадва, когато ни видя и бързо разбрахме, че няма нищо общо. Той е действал изцяло на своя глава и идва с карета пълна със скъпоценности с идеята да откупи принцесата и да стане принц. Също така доста се изкефи на историята че карнатски bone knight е похитил принцесата. Ние пробвахме да му вкараме оферта да дойде с нас в Роат и да гарантираме неговата безопасност, но той се отказа.

Поговорихме малко за Карнат и разбрахме, че местният крал Каюс Трети е забранил производството на ъндеди, но пък имало доста стари интереси, които са по-хардлайн и си държат на ъндедите и реално погледнато не е изключено точно те да са похитили Хайдит. Взехме си довиждане и хайде обратно в Роат.

Решихме да разпитаме единствения свидетел на похищението – младата прислужница на Хайдит. Поговорихме с момичето, позаплашвахме я, но тя си държеше на историята – рицарят дошъл на костна змия, сборичкал се с Хайдит, метнал я на змията и отлетял без да остави следа. Хммммм….Стоян ни подсказа, че нещо ни притеснява и почнахме да умуваме какво пропускаме.

Първоначално помислихме, че самото поведение на Хайдит е подозрително. Тя е излязла да „вземе жезъла на краля“, но е отишла в покоите си и то не през парадния вход със стражите, ами през страничния таен вход. Следите от борба в стаята също бяха съмнителни…прозорецът беше разбит, но сякаш отвътре. Умувахме и лека полека насочихме интереса си към личността на самото слугинче. Коя е тя? Кои са майка и баща и? Тя каза, че е сираче и че Хайдит я е взела под крилото си (ааааа, сега докато го пиша и осъзнавам това бяха точните думи – „под крилото“, браво, Стояне, изключително тънко!). В един момент някой попита „тя прилича ли на някого“ и осъзнахме, че виждаме малката сестра на Пъстърва. Когато я разкрихме, тя тръгна да скача през джама, но ние я хванахме, после тръгна да се коли с кама, но и това спряхме. Викнахме стражата, после лично Кор и му демонстрирахме, че сълзливото слугинче се е превърнало в опасен звяр, който кълне копоите.

Незабавно отидохме в Цитаделата в секретния кабинет на Кор и започнахме да дискутираме. Камата на момичето е от Карнат и е камата, с която Хайдит е пристигнала от Карнат в детството си. В това време дойде един странен медузочовек, който се казва Нула, за когото разбрахме, че е разпитвал прислужницата. Той ни каза, че историята с рицаря е сюжет, който Пъстърва е казала на сестра си да разкаже, а в самия ден Хайдит е влязла в стаята си и прислужницата е излязла и не е видяла какво наистина става.

Обсъждахме как да продължим и Кор ни предложи да оглавим дипломатическата мисия до Карнат. Както каза Венци – скамейката им е къса. :D

Кралят се е сдухал много тежко от „похищението“ (може би наистина го вярва) на Хайдит, Кор трябва да се грижи за реда, а синовете му са….единият не става, защото е бил нападнат от тигрите (бтв, май става дума за тоя с белега), а другият е финансов министър. С две думи…наистина няма кой, а пък Кор ни призна, че откакто ни познава най-добре се е получавало, когато ни оставя сами да си вършим работата.

Какво да кажа освен….посрещнете ДРАКОНИТЕ НА МИРА!!!

Речено-сторено, но ние все още искаме да говорим с Вика Слок. Кор отново не ни даде, но този път изплю камъчето и каза, че те го държат, защото той е най-силното оръжие в арсенала на Бреланд. Бреланд се готви за война, а Вика е човек, който може да телепортира армии! (Не че не се сетихме за тоя вариант още преди 3 месеца де J). Сетихме се за нашия приятел карнатския костен рицар и решихме, че ще е гот да го вземем с нас да помага и да имаме някой, който да ни ориентира в местната обстановка.

С това и разкрихме какво се е случило. Дасина е агент на Цитаделата и е била нагърбена със задачата да спечели доверието на Вика. Тя го е съблазнила и те заедно са „избягали“, но тя всъщност го е предала на Цитаделата. Нападението на влака е било непредвидена случайност и действие на все още неизяснен играч.

Предадохме тази информация на Сам Спейд със сендинг, взехме по някой друг магически предмет от оръжейната и се отправихме към Лирандарския летящ кораб. Официалната процесия набързо ни тикна акредитацията в ръцете (гигантски свитък с около хиляда мечки на него) и ни качи в гигантския светещ летящ град на капитан Фануш. Капитанът е достолепен ракшаса и въздушният му кораб е най-великото нещо, което сме виждали. Взехме си гудбай и отидохме да вземем последната карта от колодата.

Спуснахме се над лагера, където рицарят сладко спеше, Йови се пусна с метлата надолу, потупа го и го събуди с безсмъртните думи:

WAKE THE FUCK UP, BONE KNIGHT, WE HAVE A PEACE TO NEGOTIATE!

Той набързо строи ъндедите да скрият съкровището и да го чакат, качи се на кораба и бързо потеглихме в нощта….

Какво да кажа…сигурна най-дългият ми блог пост изобщо….може би една от най-епичните сесии на всички времена…ще се помни дълго…


Dragonmarked Houses - House Lyrandar — Dump Stat Adventures

 

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар