вторник, 25 август 2020 г.

Eberron – 10 – Няма замъци без дънджъни


Нещо напоследък ми се случва да закъснявам с писанията в блога, но това се дължи на факта, че животът ми е страхотен и съм зает с феноменални дела, а през останалото време ме мързи. Но стига толкова скромност, ето как продължиха приключенията на четиримата несретници (защо винаги играем такива?) в Роат.

След срещата с Кор, на която неуспешно преговаряхме за магически оръжия, решихме, че най-разумно е да разберем откъде точно е дошъл големът сглобен от останките на Мечовете на Свободата.

Пътьом пуснахме и един сендинг до Сам Спейд, че Кор знае къде са Вика и Дасина и, че общо взето ние сме дотам.

Рагнар ни заведе на мястото и с малко опипване и доста strength чекове успяхме да отворим секретната врата. И какво ни очаква? Дънджън, разбира се!


Поехме надолу и се озовахме в стая пълна с халюциногенна мъгла, която ни караше да ни се привиждат разни работи. С много мъки успяхме да се съберем, да се завържем за едно въже и да се доберем до стена. Някак си издрапахме до друг изход и попаднахме в помещението, където е бил сглобен големът. Там имаше доста бурета с логото на корпорация Канит пълни с части за големи.

Нататък имаше мистериозна стая с 6 шахти (някои от които отходни), която не проучихме и една стая с деактивиран капан, където имаше секретна врата, която излиза в кухнята на двореца. Решихме да изкараме акъла на готвачките по-нататък и свърнахме на юг.

Последва голяма стая с доста гербове и щитове, където двама стражи ни казаха, че е „забранено“. Имаше нещо странно в поведението им и Венци в крайна сметка ни убеди да ги нападнем с железния аргумент, че „като ги оставяме живи, после винаги имаме проблеми“. Няколко рунда по-късно се оказа, че това не са хора стражи, ами ъндед уайтове, оставени да вардят. Посбихме ги и продължихме напред през заключената врата.

Зад вратата имаше стълба и ние се покатерихме по нея. По самата стълба имаше тайни отвори за наблюдение на стаята на Белязания, библиотеката, различни спални…Най-отгоре стигнахме трапдоор, хвърлихме един височък стелт и излязохме. Там ни очакваше доста яка изненада. Имаше цял етаж от замъка, където липсваше външната стена, която отвън се виждаше като илюзия, имаше плац, където стои въздушна ладия, няколко ъндеда, като онези, които бяха в скривалището на Бухала под пазара и за десерт – гигантско знаме с лика на Червения Бухал се полюшваше от приятния бриз.

Как да не му се изкефиш! Червеният бухал е епичен противник и му се възхитих напълно. Много съм доволен, че избрахме по-скучната в известен смисъл страна в конфликта, защото мистериите около ЧБ са уникални.

Тук решихме да оставим екшъна за следващия път и да решим какво да правим.

 

Няколко дни по-късно, докато се чипках, ми хрумна една идея кой е ЧБ (или поне негов генерал). Чорната пантера Хайдит („щерката“ на краля) е моята кандидатура. Разсъдете сами…От една страна е видимо опасна чорна пантера. После е от Карнат, където са некроманти (знаем, че ЧБ действа с ъндеди) и най-сетне има пълен достъп до замъка. И най-важното…ако се окаже, че е тя, ще имаме огромни проблеми с доказването. А при Стоян никога не е лесно :D


Няма коментари:

Публикуване на коментар