събота, 5 февруари 2022 г.

Eberron – 26 – Бурни вълнения

Stormhome

В първия петък на февруари 2022 ние пак сме тук в пълен състав и продължаваме приключенията на Драконите на кръвта. Няма да губя време в излишни интродукции, ами се хвърлям направо в екшъна.

След крушението на небесната ладия на принцеса Хайдит ние героично се скрихме в убежището си, но все пак трябваше да разучим какво е станало и как ще реагира местната власт. Рагнар се преобрази на котка и след като стана алфа-мачокът в Корт отиде на местопрестъплението. Там видя един капитан от белите лъвове (капитан Пазак), който съскаше на управителя на Червеното убежище, че това им е абсолютно наистина за последен път и, че му е писнало да опира пешкира за тяхна сметка. Окей, вече знаем – Blood of Vol се ползват с протекция от доста високо ниво.

Рагнар се прибра, рестнахме и на следващия ден решихме да разпитаме капитана. Йови и Рагнар отидоха при корпорация Тарашк в кулата на 12-те да потърсят капитана, а Бен и Крънчи останаха в кръчмата да поразпитат кръчмаря. Също така в сутрешния вестник нямаше и следа от вчерашния екшън, но пък пишеше „Корпорация Лирандар събира своята армада в Stormhomе. Какво ли става?”.  Пратихме сендинг до Векнир с информация, че Хайдит е ЧБ и му казахме, че планират да използват Вика Слок, за да телепортират армия в Бреланд.

Йови и Рагнар се метнаха метлата и почукаха на прозореца на кулата, тъй като нямаше друг начин да се влезе.  От корпорацията им предложиха експресна услуга и разбрахме коя е любимата кръчма на капитана („Счупеният меч“) и че той отива там сега.

Бен и Крънчи видяха двама прашасали карнатски пътници в „Мечът на Рекенмарк“ и опитаха да ги заговорят, но те бяха много враждебно настроени към Крънчи и го оставихме. Понаучихме малко интел:

-          Кръвта на Вол си я има и всички знаят, че ги има, просто не са публични. Обикновените хора не харесват ритуалите им, но признават, че немъртвите воини са това, което е спасило Карнат от вражеските нападения. (За разлика от редовната армия).

-          Северните лордове на Карнат са анти-кръвта на Вол и са принудили Каюс Трети (за когото се подозира, че е вампир) да се покаже на слънце. Той го е направил на площад „Три реки“.

-          За принцеса Хайдит се носят какви ли не слухове – била бременна с копелето на Мечока, била курвата на Бреланд…като цяло явно не я харесват хората. По-интересното, че (уж) самият Каюс не искал да я вижда и не я е приел още в замъка, въпреки че всички знаят, че тя е тук. И тогава ми светна – тя просто има огромни daddy issues.

Партито се събра и отидохме в Счупеният меч, където сирианският акцент на Бен и уорфорджнята на Крънчи бяха съществен проблем и ветераните в кръчмата ни закачаха, но ние не се хванахме на кукичките. Седнахме и зачакахме капитана. Не след дълго той дойде и ние успяхме да го убедим, че Йови е шарнско парвеню, който събира информация за книгата, която пише за войната. Капитанът клъвна рязко и спечелихме доверието му. Закарахме го в „Мечът на Рекенмарк“, където „сравнявахме записки“. Разпитахме го за Кръвта на Вол, но той се оказа доста свестен и хрисим човек и не намерихме каква повече информация да изкопчим от него.

С това заварихме всички следи охладени и решихме пак да пробваме в Кулата. Там Рагнар каза, че братовчед му е голяма клечка в корпорацията и след като разбраха кои сме ни дадоха карт бланш да ползваме вътрешният проход между етажите. Предупредиха ни, че той не е използван от години, защото от него излизат крийчъри и че понякога има странни ефекти. Ние казахме „крийчъри и странни ефекти е точно това, което търсим“ и се втурнахме напред.

Озовахме се в зала, където имаше 13 врати – 12 с драгънмарк и една счупена със задраскана марка. Ние, разбира се, влязохме в най-съмнителната и там намерихме познатата шапка, която държи лицето в сянка и самия Сам Спейд, а зад него имаше обвита в мрак сфера.

Той не ни нападна, а напротив – разкри ни, че иска да ни разубеди и, че ако сме против войната, не трябва да се съюзяваме с Ориен. Той ни телепортира до Stormhome, където Лирандар събират своята армада, която ще удари Passage след няколко дни. Самите Канит са готови да ударят гарите на Ориен и по този начин проектът с Вика ще бъде затрит. Ще започне нова война. След време ще се включат и кралствата, няма как и отново сме в изходна позиция. Ние му споменахме, че сме включили елфско божество в проекта, което го озадачи и за първи път изглеждаше, че планът му не е предвидил това.

Но все пак седнахме на масата за преговори в кабинета му. Оказа се, че те изобщо не искат да транспортират войска. Вика има друга, много по-важна функция – той може да пътува освен в пространството, така и във времето, но може да бъде похарчен само за едното от двете. Канит го искат, защото смятат с него да се върнат назад и да предотвратят The Mourning. Заради това е бил създаден и Сам Спейд, който, както се оказа е warforged. Също така самият Вика и неговата поява е закодирана в Драконовото пророчество и Сам го е търсил от ден 1.

Червеният Бухал е пионка на Канит - те имат общи цели, но са далеч от съюзници и тя няма да напада Бреланд с помощта на Вика. Тя ще използва Червения Бухал, за да създаде "отворено общество" в Бреланд, където Кръвта на Вол да може да бъде толерирана и да излезе наяве. 

Каюс Трети - всъщност е Каюс Първи - прадядото на Хайдит. Това е и причината той да е разкарал Хайдит в Бреланд, а принца - в Трейн. Той просто не иска да бъде виждан от тях.

Предложението наистина звучи апетитно – ако се предотврати The Mourning, действително войната би могла да продължи, но пък милиони животи, със сигурност биха били спасени.

Съгласихме се ние да участваме в пътуването и да разберем какво точно е станало. Взехме най-рационалното решение и казахме, че трябват айтеми. :D

С това и приключихме.

До бъдещите ни срещи, когато ще отскочим до миналото!

Няма коментари:

Публикуване на коментар