неделя, 25 октомври 2009 г.

Истински поушъни


Като сме на темата за спането, вижте какво намерих. Някакви идиоти продават енергийни напитки за ролеви играчи, при това има много видове. Illithid Brain Juice или Potion of Healing, може да накупиме за следващата сесия и то само за около 11$.

Сесия 11

С няколко дена закъснение, пиша и за последната сесия от кампанията на Тримата от Безантур. Общото впечатление, на всички, беше, че това беше най-слабата ни игра в обозримото минало. Протече мудно, с напъни и слабо участие на играчите. За съжаление, основната причина за колапса бяхте вие момчета, най-вече Сашко и Мартин. Очевидно и на двамата ви се спеше ( на Мартин наистина много) и това комбинирано с факта, че точно тук започват политическите машинации и схеми, където е нужно най-много внимание, провали играта.
Което ме кара да се сетя, че едва ли скоро ще правим група с изявен (вътреигрови) лидер, както сега, и то толкова ограничаващ като червен маг. Това поставя твърде голяма тежест върху Сашо, който, мисля, не е готов да носи все още( нямам предвид само последната сесия).
От групата, само Венци беше в добра кондиция и форма, но все пак е само 1/3 от вас и има второстепенна, игрова роля и не можа да измъкне всички от блатото.
От цялата работа остава един извод. Спете ако ще играеме нощно, особено, ако знаете, че не можете да издържате на такива неща. Забележката е главно към Марто, от една страна, защото не му е за първи път, да блее на сесия. И от друга към Сашо, защото той има най-отговорната роля от групата и може, почти сам, да провали сесия. Ако ще правите нещо предишната вечер, и знаете, че не можете да издържате, не ходете на тъпото парти или спете на обед, преди да играем. Аз съм приел важността, колкото е възможно за игра, на своята роля и знам, че ако на мен ми се спи игра няма да стане, затова гледам да не ми се случва.
Така стигам и до своята вина, за провала, която е малка, но присъства. Бях болен и някак си бавен и неенергичен, а и ми беше студено, което се отразява. Въпросът е най-вече, че това приключение изисква пределно внимание и съсредоточаване, има много нови нпц-та, нови сюжетни линии и по-стари разкрития. Хубавото е, че следващия път ще можем да пооправим нещата, защото не стигнахме твърде далече.
Няма да пиша за конкретни моменти, ако ви се занимава ги опишете, даже сигурно ще ви помогне да посхванете нещата, на чиста глава.

неделя, 11 октомври 2009 г.

Сесия 10

Е, успяхме! Вчера на 10.09.2009 проведохме 10-та сесия от кампанията за Тримата от Безантур. Тя протече главно на Пиратските острови в Вътрешното море( Морето на падналите звезди). Като цяло беше кратка, но се получи доста добре.
Успяхме да минем през по-голямата част от сюжета, за който бях сигурен, че ще е в центъра на вниманието, справиха се доста успешно с поставената загадка от Иммурк ( което донесе доста добро и скъпо съкровище на на таянците) и изненадващо доминираха всички битки, в които участваха. Не посетиха островите, но това в тази ситуация не е нито минус, нито плюс.
Направи ми впечатление, че започваме постепенно да се затрудняваме с правилата за по-високи нива и да правим сериозни пропуски, като например емпауърването на Мартин. Бях успешно игнорирал този проблем до вчера, но нещата скоро може и да се затлачат повече. Основен проблем на 3,5 е осложняването на правилата с изкачването по стълбицата на нивата и добавянето на нови правила от допълнителните книги (каквито ползва Мартин).
Отплеснах се, усещаше се липсата на по-роулплей моменти в тази сесия, но може би това не е минус заради факта, че сесията беше доста кратка и все пак успяхме да напреднем достатъчно за да се предвижи сюжетът. Хареса ми как успях да разнообразя екипировката на групата с тази малка част от пиратското съкровище и как се чудиха кое ще е страшното червенооко създание, което го пази :))
Героите успяха да се запознаят с привидно простата и брутална политика на Ъртспур, срещанаха се с двама от главните НИП-ове ( ;) Ендивал), които са си canon и не са мое творение, въпреки че си позволих да пооправя Телдар от неговата adnd блудкавост.
Току що се досетих, че изпуснаха доста голям страничен куест ( който бях сигурен, че ще захванат), но пък захапаха по-малък страничен. Такива неща само могат да допринесат за нелинейното развитие на сюжета.
Мисля се изчерпах на този етап, чакам отзиви тук или във форума... и разбира се другата събота, ако Тимора ни се усмихне, пак!
П.П. "Яко беше" - не е информативен коментар!

петък, 9 октомври 2009 г.

Ще стане ли утре?


Не съм публикувал нищо в скоро време. Причини много, лекции, физическо натоварване и разбира се бездействието по иначе добре развиващата се кампания. Мога да призная, че в последните седмици ( то си личи и от миналия пост) се занимавам главно с World of Darkness и със стария Vampire. Сетингът е доста интересен, успях по-подробно да се запозная, но погледа върху системата ми е още на ниво обща култура.
Но по-интересната новина е че по всичко изглежда, че утре ще успеем да направим сесия с тримата от Безантур, малко необичайно за последните години, но ще започнем от сутринта във Венци.
В момента все още мъдря адвенчъра и имам един сериозен въпрос по него, който не съм решил. Надявам се, върпреки че не му отделих толкова време колкото на предишния да се получи добре.

П.П. Ще се опитам да пусна подсказка за една изненада, ако я виждате значи е станало, ако не...сещате се