неделя, 11 октомври 2009 г.

Сесия 10

Е, успяхме! Вчера на 10.09.2009 проведохме 10-та сесия от кампанията за Тримата от Безантур. Тя протече главно на Пиратските острови в Вътрешното море( Морето на падналите звезди). Като цяло беше кратка, но се получи доста добре.
Успяхме да минем през по-голямата част от сюжета, за който бях сигурен, че ще е в центъра на вниманието, справиха се доста успешно с поставената загадка от Иммурк ( което донесе доста добро и скъпо съкровище на на таянците) и изненадващо доминираха всички битки, в които участваха. Не посетиха островите, но това в тази ситуация не е нито минус, нито плюс.
Направи ми впечатление, че започваме постепенно да се затрудняваме с правилата за по-високи нива и да правим сериозни пропуски, като например емпауърването на Мартин. Бях успешно игнорирал този проблем до вчера, но нещата скоро може и да се затлачат повече. Основен проблем на 3,5 е осложняването на правилата с изкачването по стълбицата на нивата и добавянето на нови правила от допълнителните книги (каквито ползва Мартин).
Отплеснах се, усещаше се липсата на по-роулплей моменти в тази сесия, но може би това не е минус заради факта, че сесията беше доста кратка и все пак успяхме да напреднем достатъчно за да се предвижи сюжетът. Хареса ми как успях да разнообразя екипировката на групата с тази малка част от пиратското съкровище и как се чудиха кое ще е страшното червенооко създание, което го пази :))
Героите успяха да се запознаят с привидно простата и брутална политика на Ъртспур, срещанаха се с двама от главните НИП-ове ( ;) Ендивал), които са си canon и не са мое творение, въпреки че си позволих да пооправя Телдар от неговата adnd блудкавост.
Току що се досетих, че изпуснаха доста голям страничен куест ( който бях сигурен, че ще захванат), но пък захапаха по-малък страничен. Такива неща само могат да допринесат за нелинейното развитие на сюжета.
Мисля се изчерпах на този етап, чакам отзиви тук или във форума... и разбира се другата събота, ако Тимора ни се усмихне, пак!
П.П. "Яко беше" - не е информативен коментар!

14 коментара:

  1. Относно усложняването на правилата - не мисля, че бихме имали този проблем, ако играехме по-често. В крайна сметка, половината време, когато листехме книги беше, защото проверявахме някой spell или condition, и спорехме. Кой има лоша памет е без значение в случая :)

    Чудя се кой ли е големият куест, който подминахме. Мисля, че се досещам :)

    От друга страна, не виждам как рейда ( :р) на съкровището на Имурк може да бъде неочакван. Според мен е обоснован и от in-character и out-of-character мотивациите ни.

    П.П. Яко беше

    ОтговорИзтриване
  2. Е, кой е казал, че не не е било очаквано да тръгнете след Имуркското съкровище, т.е. тази част от него...малка част.
    За правилата имах главно предвид това как Марто си е помпал доста мощно разни магии, без да е можел. И го забелязахме чак когато стана твърде силно.

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. Ехх.. съжалявам че се е налагало да разлистваме толкова книги, но бях малко не във форма и не си бях припомнил всичко нужно за гладка игра.. иначе не мисля че Олвърпаурването ми е прекалено в паралелно сравнение с твоя енкаунтър калкулатор.. 3-ма 9-ти левел vs CR 15-ти.. досетливостта на Венци ни спаси но все още помна рандом енкаунтара когато бяхме с 2 левела по надолу и срещнахме Роупъра докато се прибирахме свели глави и криейки се от приключения.. PS. ебати за една грешка го пишеш наново..няма ли редактирай тук..

    ОтговорИзтриване
  5. Никой не е казал нищо срещу овърпауърването, вие сте си малка група и ви трябва повече сила в битките. Въпроса е, че на 3 лвл нямаше изобщо да има висок левъл магии и метамеджик фийтове, които да усложняват. Тука я засякохме грешката, при това късно, заради усещането, че звучи твърде силно, което се изгражда пак с игра де...
    Относно енкаутърите, много пъти съм го казвал, те не ви дебнат само тези с вашия CR, из Фаерун щъкат много изроди.
    П.П А тука е мега ташака, трябваше да си преписвам моя коментар заради това че не бях с моя юзер логнат.

    ОтговорИзтриване
  6. Пишете у форума, не се свенете :р

    ОтговорИзтриване
  7. Еми, направи и там тема, де! Тука тамън стане дискусия по няква тема и вие млъквате. Треа да подсетиме Венци да влезе.

    ОтговорИзтриване
  8. В който останаха книгите да драсне какво се е случило от POV на героите.

    ОтговорИзтриване
  9. Очевидно, Венци не влиза тука...и съответно няма да го направи...

    ОтговорИзтриване
  10. Проблема не е , че сме висок левел и не се справяме с правилата.. просто в някой моменти си по малко подготвен от друг.. и си признавам ,че за последната сесия почти нищо не си бях припомнил а паузата беше сравнително големичка.. но сега се сетих и един друг случай ,който бе в момента , когато играехме много редовно и ти тогава ме похвали, че съм се бил справял много бързо и адекватно в екаунтерите.. за следващия път (надявам се Неделя) , ще съм по подготвен и ще си разпиша екшън пойнтовете за по-голямо бързодействите. :)

    ОтговорИзтриване
  11. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  12. И сменете тва време , че незнам кога сте писали :) .. обичам детайлите в форумите (сега е 0:42)

    ОтговорИзтриване
  13. Ето сега ти пиша в 04:30, това с времето не знам как се оправя, не съм и го гледал, честно казано. Относно подготвеността, ние от 2-3 сесии те оставяхме да си качваш бул стрента с метамеджик фийт-а, което е доста голяма грешка и не е щото не си подготвен ( не и само).
    За дисаприн, не знам, но ако не му се занимава не мога да го виня. Аз настоявам само за игране, когато се играе. А форуми и блогове, все са допълнително занимание, за нуждаещите и интересуващите се.

    ОтговорИзтриване