неделя, 25 октомври 2009 г.

Сесия 11

С няколко дена закъснение, пиша и за последната сесия от кампанията на Тримата от Безантур. Общото впечатление, на всички, беше, че това беше най-слабата ни игра в обозримото минало. Протече мудно, с напъни и слабо участие на играчите. За съжаление, основната причина за колапса бяхте вие момчета, най-вече Сашко и Мартин. Очевидно и на двамата ви се спеше ( на Мартин наистина много) и това комбинирано с факта, че точно тук започват политическите машинации и схеми, където е нужно най-много внимание, провали играта.
Което ме кара да се сетя, че едва ли скоро ще правим група с изявен (вътреигрови) лидер, както сега, и то толкова ограничаващ като червен маг. Това поставя твърде голяма тежест върху Сашо, който, мисля, не е готов да носи все още( нямам предвид само последната сесия).
От групата, само Венци беше в добра кондиция и форма, но все пак е само 1/3 от вас и има второстепенна, игрова роля и не можа да измъкне всички от блатото.
От цялата работа остава един извод. Спете ако ще играеме нощно, особено, ако знаете, че не можете да издържате на такива неща. Забележката е главно към Марто, от една страна, защото не му е за първи път, да блее на сесия. И от друга към Сашо, защото той има най-отговорната роля от групата и може, почти сам, да провали сесия. Ако ще правите нещо предишната вечер, и знаете, че не можете да издържате, не ходете на тъпото парти или спете на обед, преди да играем. Аз съм приел важността, колкото е възможно за игра, на своята роля и знам, че ако на мен ми се спи игра няма да стане, затова гледам да не ми се случва.
Така стигам и до своята вина, за провала, която е малка, но присъства. Бях болен и някак си бавен и неенергичен, а и ми беше студено, което се отразява. Въпросът е най-вече, че това приключение изисква пределно внимание и съсредоточаване, има много нови нпц-та, нови сюжетни линии и по-стари разкрития. Хубавото е, че следващия път ще можем да пооправим нещата, защото не стигнахме твърде далече.
Няма да пиша за конкретни моменти, ако ви се занимава ги опишете, даже сигурно ще ви помогне да посхванете нещата, на чиста глава.

4 коментара:

  1. Все някога щеше да се случи, просто така се подредиха планетите. Следващия път ще сме 100% на линия и няма да има такива проблеми. Надявам се :)


    Относно главните и второстепенните роли - все пак това е експеримент за нас в D&D и аз не съжалявам, въпреки, че последния път не вървеше изобщо. Продължаваме да играем, а пък следващото парти ще го правим по различна схема. Сега като се замисля, поради мудността ни, изпуснахме няколко шанса...но съдба, поне Спасението ни не е погубено.

    ОтговорИзтриване
  2. Е представи си, да бяхте изгубили спасението, щеше да е пълен крах :) За следващия път, така трябва да сме.
    За ролите обаче, то си е експеримент, но така ти се слага май много на раменете, Венци иска повече да участва, от колкото би било правилно в определени ситуации, а Марто си седи в роуплей изолация.
    Освен това, ти сега имаш супер важната задача да станеш АКТИВЕН червен маг. Точно това е левъла, където е задължително да разиеш политичекса идентичност, и където губиш вида си на чирак. Така че другите магове те виждат като реална заплаха и ще се опитват активно да те убият. Едва ли 1-то спасение ще те спаси, трябва малко в такава атмосферка да поиграеме. Миналият път, в Чед Насад, доста бързо ви насолиха дроувете. Трябва малко да попромениме стила, не изяцло, малко инициатива на играчите и разчупеност.
    За тая разчупеност не говорих много, но трябва да експлорвате повече, аз съм близко до нивото, където да мога да се ориентирам, където и да отидете, каквото и да подхванете.
    И повече роуплей от Марто, много мълчиш!

    ОтговорИзтриване
  3. Стояне, я отвори една секция към блога, в която да можем да качим картинки на героите ни, това ще внесе повече достоверност и реализъм според мен. Иначе си прав като цяло за роулплейа на групата - на мен лично ми е малко трудно да се впиша в ролята на таянски рицар, защото както знаете (не само в ДнД) обичам да говоря, та така и в самото приключение. Понякога се меся, когато не трябва, но ще се постарая да се поправя. Като цяло е добре да отбележим, че това е една от най-дългите кампании, които сме правили и се надявам да не я приключваме скоро.

    ОтговорИзтриване
  4. За такава секция, ще проверя дали може изобщо да стане, то не е със супер много функции. Отностно портретите, вие мислили сте да си ги нарисувате вече, да се поръча, или на Марто на колегата, или да намериме някой от форума на артлайн. Вече доста близки ви станаха, значи може да се прежалиме за някой друг лев.
    Днеска, като напиша за 12-та сесия, ще ти обсъдя там и малко роулплей. Давай те си мнение максимално бързо, след като сме играли, за да има по добра циркулация на инфо.

    ОтговорИзтриване