сряда, 29 декември 2010 г.

Сесия 19 - Ледената къща


Приближаваме се неуморно към заветната, юбилейна 20-та сесия с групата от Безантур. Днес играхме в кв. Модерно предградие, в най-студената къща :) Както каза Венци - Най-много прекарано време с яке, на закрито. И както винаги се получава, сесията в къщата беше доста добра. Атмосферата на мястото винаги влияе, а атмосферата в МП е подходяща.

Продължава проучването на Iron Gate Keep и нейния господар Тронгар. Героите се опитват да измъкнат информация за слабостите на демона и за силите, които са разположени в тази твърдина. Постигнаха се някои значителни успехи в тази насока, благодарение на ценен информатор.

Всичко започна с нападение от страна на елтабски култисти водени от най-големият conjurer в Безантур. Той очевидно е бил достатъчно изкушен и е сменил принадлежността си към Братството със служба на лорда на 248 леър. Биткита беше тежка ( опасен gaze attack) но се справиха.
Последва изтарашване на обиталището на култа, а именно кулата на лидера им. Доста приятно мина, имаше силни аднд елементи и по-задълбочено експлорване. Някак си, получихме комбинация от мои добри идеи с търпение и задълбоченост от страна на играчите. Имаше пропуски, но самото място получи приличен облик.
Измъкнаха затворен Налфешее, който в замяна им разказа някои интересни подробности за тяхната цел и ги насочи към други източници на информация за Трогнар, Елтаб и Iron Gate Fortress. Усещам, че започва да се оформя по ясна картина за ситуацията в главите на героите (и играчите).
Днес Марто и Сашо дойдоха с много добре прегледани спелове и нови листове. Венци се отличи като много деен и лидерски настроен. Аз забележката си я казах, по-малко ровене по листа ( особено за неща, които трябва да са изяснени от по-рано).
Битките минаха чудесно. Хел хаунда доста си го изяде с мощните енчантмънти на Сашо, а пък демонът пазител на Рогатия шлем беше брутално запратен да си ходи в Абис :D
Дано скоро успеем да направим юбилейната сесия, почвам от сега да я мисля!

събота, 25 декември 2010 г.

Весела Коледа!


Xanathar ви пожелава - Весела Коледа ! :))

неделя, 19 декември 2010 г.

Сесия 18 - Срокът тече

Свършихме с 18-тата сесия за Тримата от Безантур. Проведе се в Надежда, и за съжаление, моето предчуствие за слаба сесия се изпълни. Най-силният момент беше вечерята, за която се беше постарал нашият благ домакин Владислак. Пържолки с пържени картофи...много добра работа.

Самата игра се развиваше в базовия Безантур. След завръщането му статуса на Рутам е доста по-висок и социалните придобивки валят. Имоти, уважение, нови контакти...дори семейства предлагащи синовете си за чираци.
За седем дни беше свършена доста работа, установи се, че Кимелтаар е в ръцете на Тронгар - един от синовете на Ндулу, най-силният лейтенант на Лорд Елтаб. Щитът трябва да бъде взет от крепост, разположена на 248 лейр от Абис. Свързаха се със солиден брой NPC-та, който ще заплетат интригата допълнително. Появиха се и странна група култисти на Елтаб, които въоражени с демони се опитаха да унищожат Рутам и компания. Това доведе до комичната ситуация, при която статуята на г-н Сеск беше влачена по дъното на океана :)

Предстои да се намери начин да се вземе Кимелтаар. От ръцете на балор няма да е ниакак лесно. Нужно е да се разгледат всички възможни източици на информация, да се търси слабо място, план за действие. Лека подсказка е, че не е нужно да бива убит...дори временното му отстраняване може да е достатъчно да се спаси щитът. За следващия път наистина ще помогне малко планиране и обмисляне предварително.

Качеството на днешната игра не беше добро. Голяма част отдавам на себе си, особено след като качих това кръвно, другото е на самото приключение...ще трябва да се вземе поука. Тези дълги приключения с проучвания в редки случаи стават интересни. Като цяло липсваше и нагласа добра.

Не мога да кажа, че някои игра слабо. На мен главно ми пречеше шибаното кръвно, всички останали се справиха доста добре...имаше хрумване и на идеи. Няколко разговора бяха доста интересни, Азнар Трул успях да го предам какъвто е, елфът предизвика ненавист...
Кажете какво ви се стори лошо или скучно :) Давайте и идеи как да започнем следващата сесия с голям отскок, да се елиминрат дългите минути на зяпане на спелове и изморено мълчание.