сряда, 29 декември 2010 г.

Сесия 19 - Ледената къща


Приближаваме се неуморно към заветната, юбилейна 20-та сесия с групата от Безантур. Днес играхме в кв. Модерно предградие, в най-студената къща :) Както каза Венци - Най-много прекарано време с яке, на закрито. И както винаги се получава, сесията в къщата беше доста добра. Атмосферата на мястото винаги влияе, а атмосферата в МП е подходяща.

Продължава проучването на Iron Gate Keep и нейния господар Тронгар. Героите се опитват да измъкнат информация за слабостите на демона и за силите, които са разположени в тази твърдина. Постигнаха се някои значителни успехи в тази насока, благодарение на ценен информатор.

Всичко започна с нападение от страна на елтабски култисти водени от най-големият conjurer в Безантур. Той очевидно е бил достатъчно изкушен и е сменил принадлежността си към Братството със служба на лорда на 248 леър. Биткита беше тежка ( опасен gaze attack) но се справиха.
Последва изтарашване на обиталището на култа, а именно кулата на лидера им. Доста приятно мина, имаше силни аднд елементи и по-задълбочено експлорване. Някак си, получихме комбинация от мои добри идеи с търпение и задълбоченост от страна на играчите. Имаше пропуски, но самото място получи приличен облик.
Измъкнаха затворен Налфешее, който в замяна им разказа някои интересни подробности за тяхната цел и ги насочи към други източници на информация за Трогнар, Елтаб и Iron Gate Fortress. Усещам, че започва да се оформя по ясна картина за ситуацията в главите на героите (и играчите).
Днес Марто и Сашо дойдоха с много добре прегледани спелове и нови листове. Венци се отличи като много деен и лидерски настроен. Аз забележката си я казах, по-малко ровене по листа ( особено за неща, които трябва да са изяснени от по-рано).
Битките минаха чудесно. Хел хаунда доста си го изяде с мощните енчантмънти на Сашо, а пък демонът пазител на Рогатия шлем беше брутално запратен да си ходи в Абис :D
Дано скоро успеем да направим юбилейната сесия, почвам от сега да я мисля!

5 коментара:

  1. Добра сесия, определено - имаше повече напредък от предната, като освен това беше много наситена с разнообразни енкаунтъри. Сармул щеше да ни направи на салам, ако не бяха на Марто камъните и солидна доза късмет. Все пак, CR15 е педераса, а и не беше сам, а и бяхме голи (което не беше много от значение, де ама карай).

    Кулата беше много добра локация, интересни врагове, донесе ни доста инфо. Мисля, че някак ще успеем да измъкнем щита. Би било готино да успеем да намерим Horn of Helm (не Horned Helm - такъв вече си имаме ;)).

    Имаме време, имаме инфо, имаме ресурс - за юбилея отиваме и го праим, копеле :D

    ОтговорИзтриване
  2. Сетих се един момент с недаването на спелове на Марто. Очевидно Владислак с нещо е ядосал Черния господар. Припомням го, защото това е яко да се играе (харесва ми много героят на Марто). Требе да има дивелопмент ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Марто наистина май е ядосал Бейн, трябва да си вземе бележка за това. Аз може би не трябваше да го обявявам пред всички, той трябваше да каже ако смята за правилно.
    За следващия път трябва да измислим как да стоплим къщата :))

    ОтговорИзтриване
  4. Интересното е, че не съм ядосал Бейн, а съм ядосал Стоян явно. Аз бележка съм си взел, но явно действията ми от към ролплей в сесия изпълнена с битки не е достатъчен. Доста нелогично но се случват и такива неща.

    ОтговорИзтриване
  5. Защо Стоян да си ядосал? Изключително логични са, обясних ти логиката им няколко пъти :)

    ОтговорИзтриване