понеделник, 18 ноември 2013 г.

СбС 15: Нови следи

(by Владо) 


Както често се случва, сесията започна в Timora’s Blessing. Този път на по ейл бяха седнали пажове на благородници, гостуващи на лорд Викар. Саут и Морн решиха да ги проследят, за да видят дали ще могат да припечелят нещо от благородничекстата визита в града. Така двамата герои стигнаха до имението на благородника, а Саут успя да проникне в него. Морн беше спрян от стражите и се наложи на изчака отвън. Въпреки поредицата от майсторски промъквания и изпита отвара за невидимост, Саут не откри нищо ценно, а в последствие беше разкрит. Наложи се да избяга и да се присъедини към Морн. (Тук Морн май нокаутира единия страж, Марто напиши каквото си спомняш)

През това време Норвалд и Глим посетиха магическия университет в Waterdeep. Там се срещнаха с познат от следването на Норвалд магьосник - Белвир. Той ги насочи към малко странен, но иначе добре запознат с The Far Realm свой колега на име Гзирак. Гзирак се оказа доста creepy маг, за който времевото измерение е малко размито. (Сашко спомняш ли си някакви детайли от срещата). Потвърди, че черната слуз, завладяваща съзнания, е от The Far Realm. Гзирак обясни, че съществува култ към Гаунадур, който вече не е част от джуджеския пантеон. Похвали се, че даже е автор на книга, проследяваща историята на култа. Срещата приключи след като Гзирак подаде листче, на което беше написано “чарир”.

Малко след това, Норвалд и Глим потърсиха Аднал - учителя на Норвалд. След като му показаха “Book of Vile Darkness” той прибра книгата по най-бързия начин и стана неразговорлив. Тази среща не беше така плодотворна, затова дуото реши да потърси книгата на Гзирак в библиотеката.

Денят приключи в Timora’s Blessing, където групата се събра. Чуха се странни звуци от етажа със спалните помещения. Героите се качиха предпазливо по стълбите и завариха чудовище (Стойо тук си ти) убило един от помощниците на Трах. То се оказа лесен противник за “нацепените батки” и беше отстранено за няколко рунда.

На следващата сутрин, групата се видя с Ниндил, който сподели, че на две места в Waterdeep е имало инциденти - Dockwad и Seaward. Следите сочели, че е замесен култа на Гаунадур. Глим помоли Ниндил за помощ за закупуването на специален лък. След отказ, се заформи облог, че Глим е толкова ловък с лъка, че може да прекара стрела през обицата на носа на Ниндил. За жалост обаче Глим се провали два пъти подред, в резултат на което групата задлъжня с 40k златни монети.

След статистически малко вероятния, но иначе доста скъпо струващ неуспех, приключенците посетиха храма на Тир. Джери потърси главния монах, но се оказа, че той е заминал за една седмица след като е бил спешно повикан. Чрез sending Джери изпрати съобщение на монаха и получи следния отговор: “За черир погледни на олтара вдясно”. На олтара пишеше, че храмът е изграден с помощта на семейство Черир, като се споменаваха и семейства Меркат и Дереф. Установи се, че Черир са изчезнали преди 50 години. Един от имотите им се намира в Waterdeep, но е бил продаден, а друг се намира край изгорелия хан “Сините скали”, за който се говори се е обитаван от вампири.

По-късно Норвалд разчете част от книгата на Гзирак. От нея стана ясно, че всички слепи пророци са аватари на Гаунадур, като целта им е да свържат този plane с The Far Realm. От време на време Гаунадур изпращал чудовища, които да убият поклониците му. В предпоследната глава от книгата се разказва, че последният град, в който се е намирал култа, е града на разкоша, като не става ясно какво точно се е случило. В послената глава се говори за мястото на летящтите хора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар