сряда, 26 юли 2017 г.

5е - 09 - За Нетерилска Черна Магия натиснете "1"


Топлият юли дотук се оказа успешен за ролевите ни приключения и успяхме да навъртим цели две сесии (и то без ТПК….засега). В лятната буря на 26-ти юли се събрахме за пореден път в БЛО, за да продължим издирването на тримата харпъри. Единия беше мъртъв преди да стигнем, втория го убихме, но къде е третият? С тази мисъл започнахме играта, рестнахме, така че да има минимум шансове някой да ни открие, и продължихме навътре в донжона.

Последва доста дълга част, в която навигирахме левитиращи кубчета, които представляваха подовата настилка в дънжъна. Под тях беше бездната, а за капак, някои от кубовете бяха илюзия. За щастие се сетихме бързо за измамата и продължихме напред препятствие след препятствие. Накрая ни чакаше дълъг коридор, където доста голяма част от пода бяха илюзии, а зад нас подът се срутваше и нямахме време да реагираме. Това беше доста напрегнат момент, но с малко хитрост, успяхме да спасим всички. Тази част за мен беше 10/10 - мисловни загадки, но с достатъчно динамика, за да не се чувстваме забили в пъзела.

Нещо в този дух

Продължихме напред и Корин (Иван) откри секретна врата, обезвреди няколко капана и се озовахме в една голяма зала на един балкон, с нещо, което шумеше зад завесата под нас. Иван беше твърдо решен да си изхаби хубавия potion of gaseous form и да скаутне (спорихме 1 час), при което се оказа, че врагът е flesh golem. Речено-сторено, потупахме го, изхабихме известно количество ресурси (но не всички) и почнахме да гледаме трежъра. Имаше Necronomicon с капан, готварска книга за немъртви и един сандък, който разказа играта на Ванчо и за капак се оказа празен.

Секси звяр

Самата зала беше очевидно БДСМ работилничката на някой ъндед-афисионадо. Имаше трупове, следи от кръв, парчета тела, изобщо нулева хигиена на работното място. Продължихме през една от вратите и открихме хладилното, където ъндед-афисионадото си пазеше заготовките. После още една стая и ЖЖЖДДДРРРРГГГ - две каменни врати се хлопнаха пред и зад нас, блокирайки изхода ни. Чу се звук на метални копита и две зелени кълбета се оформиха пред нас…..Е, можеше да е Демогоргон, а не само Горгон.

Толкоз.

Като цяло беше прилична сесия, не толкова велика като предната, на моменти губихме време, но пък нямам търпение да продължим след моретата. До нови срещи, приключенци! :)

1 коментар: