петък, 6 юли 2018 г.

Tomb of Annihilation - 05 - Проясняването на целта



И ето, че неусетно минаха 5 сесии откакто започнахме ултрамега адвенчъра Tomb of Annihilation. На 5 юли се събрахме в БЛО с известно закъснение от Жорко и с известна липса на Марти, но последният успя да се включи за кратко посредством телемост.

Започнахме с ударен rest в пустинята и БАМ енкаунтър – видяхме 16 мъже да крачат към нас. Оказаха се зентарими, но не бяха враждебно настроени. Разменихме си по няколко думи и им разказахме за soulmonger. Те пък, от своя страна, споделиха, че търсят някой си Артър Сембли, който бил откраднал ring of winter от тях. На нас веднага ни светна и ги насочихме към местенцето недалеч от Кир Сабал, където насред джунглата имаше зима. Те пренощуваха при нас, нещата бяха мирни и цивилизовани между двете партита и на сутринта ние отлетяхме на изток към Орулунга. Зентаримите разказаха още няколко неща по картата на Чулт, които не знаехме:

  • ·       На юг от Мбала се намира Алдани бейзин, където живеят craaab people.
  • ·       В долината на ужаса е ужасно пълно с ужасни динозаври.
  • ·       По на юг в Самарач има лизардфолкове.

Прелетяхме близо до Ишау, видяхме потъналия град и малко след него си избрахме готино място край плажа, където да си къмпингуваме диво като на Иракли. Джем тамън беше отишъл за бири до кайт бара и чухме викове за помощ, слязохме долу и видяхме три жени да се давят в някаква лодка. Доближихме ги и кучките се оказаха supercoven of sea hags.

This is not sea hags: The XXX Parody

Реално не бяха супер супер тегав противник и аз лично нямах чувството, че губим контрол в битката, въпреки, че имаше доста лежане и похабихме доста ресурс. Като хайлайт на битката бих изтъкнал шейдовете на Жоро и бойните крясъци на Бъбълс, които се вързаха чудесно с добрия зар. Якото беше, че при хаговете имаше трежър и намерихме як амулет с око, лула, която ни дава да питаме духовете от джунглата за съвет, малко скъпоценни камъни и един хубав катинар. Ма хубав ти казвам. Здрав. Не като тея новите.

Върнахме се на скаличката да си разпуснем и БАААМ пак енкаунтър. Този път отлетяхме и се скатахме и видяхме, че са патрул от Flaming Fists. Еку ни каза, че добре, че сме се скатали, защото тези гадове всъщност са най-опасната сган в цялата джунгла – бюрократи. Искат разни хартийки, за да къмпингуваш в джунглата и глобяват предмети, пращайки те в Порт Ниянзару да се оправяш с корумпираните власти. Натъжен съм, че дългата ръка на чиновничеството е успяла да забие грозния си пръст дори и на такова диво място като Чулт. #LibertyForChult

По-нататък успяхме все пак да починем и най-сетне стигнахме до Орулунга. Мястото се оказа масивен зигурат и трябваше да преминем три безумни изпитания, за да се качим догоре. В крайна сметка, стигнахме до горе и говорихме с добрата нага Сажан Мбезаа. Тя ни разказа, че злият некромант Назригал се е окопал в Ому и че соулмонгър най-вероятно е там. Също така ни каза, че ако го убием е готова да ни даде мощни айтеми. Което е супер, айтемите са си айтеми, а сиренето е с пари, както казват джуджетата. За да ни помогне, ни даде по един supernatural charm на всеки. Марто има да избира своя!


И така, това беше финалът. Досетихме се, че може би краят на приключението е в Ому, но на този етап всичко води натам. А и пътят не е малко…сметнахме, че по права линия са 30 дни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар