четвъртък, 19 септември 2019 г.

Tomb of Annihilation – 31 – The Soulmonger



„Ако вземем, че бием хаговете, ще напиша блог пост от 1000 думи“
-          Аз

Да, наистина, казах го и сега трябва да запълня хиляда думи от блога с празни размишления, дълги описания и безкрайни екшън сцени, за да опиша максималният епос, който преживяхме в битката с опасните нощни вещици.

Започнахме лице в лице с ужасяващите създания. Първата беше Widow Groat – косата и беше мравуняк, а вместо очи – имаше монетки. Втората беше Baggy Nana – изчадие, което имаше чувал върху главата си и торба на врата си, от която изскачаха чат-пат различни животни (куче, змия) и тя говореше посредством тях. Третата – тарторката на триото беше Peggy Deathbells – брантия с дървен крак и медальонче от детски зъбки (то се оказа важно впоследствие).
Отпочнахме енкаунтъра, както си му е редът – с малко диалог. Питахме ги къде е Асерерак и дали ще ни допуснат да влезем през желязната врата. Те се правиха на луди и казваха, че не знаят кой е. Ние им предложихме Окото на Залтек (заострения рубин), за да ни пуснат и да не ни нападат, но аз лично имах много сериозни опасения, че нема да стане цялата тая работа. Все пак това са адски изроди и са доста chaotic и още повече evil, така че мисля си, че просто искаха да ни поробят.

Те влязоха с контра оферта – да им дадем окото И скелетния ключ, за да са сигурни, че няма да ги измамим. Моментално се досетихме какъв им беше плана – да ни вземат ключа, да се прехвърлят в етириъл плейна и да си останем с пръст в уста. Казахме им – NO DEAL и те ни нападнаха.

На всеки, който е чел монстър мануала, е ясно, че като са 3, са доста доста силни. Почнаха моментално да ни солят с магии…а ние бяхме и с дисадвантиджи…беше много много тежко. Спасението дойде от факта, че имаме два полуелфа в групата, които имат имунитет към sleep ефекти. Таргетирахме ги с флейм страйкове и малко контрол магии, докато успеем да се приближим достатъчно и да ги миризим с меле. Те все пак ни правиха демидж, но Бъбълс със spirit guardians, spiritual weapon и от време на време бадеми и пауар атака успяваше що годе да им набива демидж и да им разваля концентрациите.  Не след дълго свалихме тая с торбата на главата и нещата взеха завой в наша посока. Пеги също падна, но по покер фейса на Стоян веднага се усъмнихме, че тук има нещо гнило. Йенфир откъсна огърлицата (death bells – това са детските зъбчета, които ЯВНО я пазят от смърт) и мършата отново се изправи, за да яде шамари. Полека лека успяхме да свалим и нея и най-сетне и Widow Groat, която ИЗКАРА ВСЕКИ ЕДИН CONCENTRATION чек и така и не се даде до последно.

Разбира се, имаше и епик героизми, като събуждането на заспалия Бъбълс от уплашената Ани посредством ranged атака с хвърленият мейс на Уонго, но как да сме спокойни, че бием гадовете, ако не става всичко в последния момент и с последни сили.

След като понабихме изродите направихме една Кратка Почивка и се зачудихме как да върнем Джем в света на комуникативните хора. Кукличките ни разказаха, че знаят вълшебната вещерска отвара, която може да ни даде да надникнем в тяхната торба с души и да намерим душата на Джем. Правиха, струваха, свариха някакъв буламач и Бъбълс (с джуджешкия резистънс) сръбна малко и моментално получи халюцинации.

Бъбълс бръкна в торбата с душиките, намери тази на Джем, плюна в шепа и му я залепи със сочен задвратник. Гномът моментално падна на земята и заспа.

Също така имаше и малко роулплей момент с един от Company of the Yellow Banner – паладинът драгонборн. Той помоли душата му да бъде пратена към Хелм, но имахме опасения, че е възможно в такава близост до Соулмонгъра, всяка безпризорна душа да бъде засмукана и затова го оставихме в торбичката. Освен това, той сподели изобщо чий са го дирили в дънджъна  и се оказа, че всъщност те не са търсили Соулмонгъра, дори не знаели какво е това, ами търсили Окото на Залтек. Което го имаме. Паладинът ни помоли да го донесем в Неверуинтер, на доковете при някакъв орк. Seems legit. А какво прави – дори те самите не знаят. Каков тъжен начин да си отидеш, дейба.

Имаше и още една душичка, на някакъв клетник were-T-rex, но с него нещо не ни се получи ролплея и отебахме.

Както и да е, отворихме вратата и влязохме в съседната зала – гигантско помещение с лава на пода и три метални мостчета, които държат огромен цилиндър, в който се джуркат изтерзаните души на смъртните и посредством няколко пипала захранват едно гигантско ъндед бебе. Ето го, СОУЛМОНГАРА. Видът му беше ужасяващ, а още по-кретенското беше, че хич не ми стана ясно какво се очаква да го направим. Изглежда всеки от боговете имаше мнение. Кубазан каза на Бъбълс, че сега е моментът да паднем с героична жертва (нещо, на което не съм супер фен). Шагамби каза на Ани да трепем немъртвата мърша, а пък И-джин каза на Йенфир да ходим да чекаутнем съмнителната мъгла.

Image result for the soulmonger

В края на залата има и някаква мъгла с conjuration магия, която подозираме, че телепортира на някъде (може би това е изходът от гробницата) и няколко балкона, натъпкани с най-различни личовски филактерии. Ние метнахме една в лавата, ама ни добъзя, че ще дойдат dread wraith-ове отнекъде и се отказахме.

За 34809534-ти път бяхме забили. Чудихме се какво да правим и най-сетне Бъбълс си направи оръжието адамантиево и изхака Соулмонгъра. В този момент бебето се събуди, погледна ни с нечовешки поглед и …. Следващия път ще хвърляме инициатива.

Изглежда Асерерак е организирал цялата тая изродия, за да може да захрани това ъндед бебе с души. Защо? Никаква представа. Какво печели? Никаква представа. Това все пак е epic planeswalking lich. Каквото и да кажа ще е малко. А съдейки по това, още не съм достигнал хиляда думи…

При всички положения, ще доиграваме, докато не стане. Би било наистина прекрасно и Джем да може да играе в тази битка, защото имаме нужда от повече firepower. А, ето, че стигнах хиляда думи. Лека нощ, деца!

Няма коментари:

Публикуване на коментар