петък, 13 септември 2019 г.

Tomb of Annihilation - 30 - Скелетният ключ


Image result for tomb of annihilation skeleton key

Датата е 12 септември и след известна паузичка от месец, месец и нещо, отново сме в БЛО, където се потапяме в дълбините на смъртоносната гробница на унищожението за юбилейната ни тридесета сесия. Като се замисля, не бяхме имали 30 сесии по нито една кампания досега. Според записиките в блога, дори легендарната кампания за ГАУНАДУУУР приключи на сесия номер 29.

Яко, а?

И така, локацията я казахме, съставът беше без Жоро и започнахме на шесто ниво от томба, в скривалището на едни три "сестри". Трите куклички, които ни предупредиха да се махаме бяха малко момиченце цялата в игли, глинена кукла без лице и маймунка с колело без крака. Оказа се, че това са душите на омуански деца, поробени от трите сестри - sewn sisters, които, както казах миналия път, тотално са един ковен хагове. За да се продължи напред в дънджъна трябва да се отворят пет ключалки, които всичките са с различни символи - триъгълник, квадрат, петоъгълник, шестоъгълник и осмоъгълник. В този момент се сетих за безмислените скелети,които сновяха като мухи без глави из дънджъна и как на челата им имаше триъгълници, квадрати и с две думи същите фигури. Питахме децата-кукли и те казаха, че ключалките се отварят със "скелетният ключ".

Image result for roll eyes
Лицето ти, когато разбереш, че трябва да се върнеш до левел 2 на дънджъна

По-тарикатското, обаче е, че самите ключалки не са открити, ами има 5 врати (със съответните символи), където се минава през някакви изпитания, за да стигнеш до ключалката. Пътьом намерихме и Джем, който беше затворник на хаговете, но хич не беше на себе си, нямаше спомени и беше изцеден като паста за зъби късно вечер, когато не ти се слиза да търсиш денонощна аптека. Брейкаутнахме Джемката и потънахме в размисли какво да правим и в какъв ред. В крайна сметка решихме да се върнем до черепа с ринга на 5 ниво и Бъбълс го издърпа. Ефектът, който разрушава броните спря, но твърде късно, либе за китка. По-интересното беше, че след малко отнякъде се дотътри единият скелет. После вторият, после още един и за няколко минути събрахме дружинката скелети без са трябва да ходим нагоре (това така или иначе щеше да е логистичен проблем).

Върнахме се обратно и трите куклички ни дадоха чармове - Бъбълс разбира езици, Ани може да каства etherealness, а пък Йенфир няма нужда да яде. Също ни раказаха, че в следваща зала има някакво гигантско бебе. (?!).

...И почнахме челинджите. Общо взето бяха типични пъзели и не мисля, че си заслужава да задълбаваме много върху тях, макар че ни поизпоитиха. По-лошото беше, че Ани и Бъбълс получихме дисадвантаджи БЕЗ СЕЙВ. Йенфир също получи дисадвантидж на всичко, но поне имаше сейв. Имаше четене на гатанка наобратно, палене на свещи в огледалото, Ани трябваше да ползва етириъл плейна и имаше една маса с отровна храна. 

Както и да е, дръпнахме няколко лоста, разкрихме ключалките, залепихме челата на скелетите и .... дойдоха сестричките. 


Поне тая сесия цялата я минахме. От тука насетне сейв гейм след всяка битка :D

Няма коментари:

Публикуване на коментар