вторник, 14 юли 2020 г.

Eberron - 07 - Обрат


Този път автор на блога е Пси а.к.а. Сънчо :)
...и денят дойде. Макар да почнахме по-късно, играхме пак същото време и седяхме заключени в БЛО докато не дойдоха да ни отключат.  Събрахме се на едно по различно място в началото, пред МС, където намерихме наш Стоян на първа линия в тълпата (безстрашен и обграден от потенциално болни хора). След не много време се отправихме към нашето място за игра, като по пътя взехме и малко джънк (все пак Марти за какво беше гладувал цял ден).

            Мечовете на свободата ни предоставиха всичките си ресурси за тази мисия, дадена ни не от кой да е, а от самия Червен Бухал. Оспяхме да изровим от сандъците им дори няколко магически предмета. Някои се сдобиха с брони, пръстен, други с магически пръчки, както и няколко колбички. Щастливо си легнахме да качим нива. Посред нощите дойде конник с информация за нашата задача. От него разбрахме, че Векнир и неговата свита са общо 11 човека и са на 2 дни от тук вече. Ще пренощуват преди града в The Golden Dragon Inn , държани от House Ghallanda( тамошния Хилтън). Решихме да направим нашата засада там и без да губим време тръгнахме да се измъкваме от града, преди да се разведеляло. Йови ни прекара с новопридобития си Нимбус 2000 през стената на града, но докато прелетим един по един през нея се съмна и няколко стражи ни забелязаха. Веднага се вдигна аларма и ни погнаха. Направихме две диверсии и успяхме да им се изплъзнем. Решихме да злезем от гората и да се отправим по главния път към хана. След няколко часа преход срещу нас се зададоха близо 20 немъртви война , наобградили черна карета, предвождани от Карнатски Bone Knight. След кратката ни среща (защото не искахме да му се натрапваме) успяхме да разберем, че е тръгнал да иска обратно дадената от тях невяста от Мечока (тя е дъщерята на карнатския крал, дадена за залог - бел. Саш.), носейки в замяна огромни богадства. Йови успя да спечели доверието му и беше награден с костица и каза да го потърсим ако минаваме през Atur. 

            История: Карнат се намира в северната част на Khorvaire управлявана от Крал, смятан от доста хора за вампир. Според слуховете, той е излязъл на слънце посред бял ден без да му се случи нищо, с което е опровергал тази теория, но мнозина смятат , че преди това той се сключил договор с Blood of Vol, от където е взел тази сила. В страната за военна дейност се ползват много немъртви и правят чести походи в Mournland, където търсят реливки от войната.

Стигайки хана, всички бяхме втрещени от красотата му. Веднага влязохме и задействахме плана ни, да вземем всички стаи без една, където се надявахме да се настани Векнир. Дадохме 85 gp и ни връчиха 21 ключа. Един от гостите на хотела, млада жена с арбалет и лека броня, приличаща на дъщерята на Путин , която разглеждаше някакви карти , ни забеляза как 4 души прибират всички ключове от хотела. Бен забеляза това и реши да я заговори, тя беше доста опърничава и нямаше голям успех. Йови реши да се пробва и той, смятайки че никой не може да устои на неговия чар, но явно тя се беше сблъсквала и друг път с такива като нас. Накрая единственото, което успяхме да разберем за нея е, че е археолог.


След не много време пристигна и Векнир с неговата охрана. През вратата на хана влязоха трима души. Всички изглеждаха като войни преживяли много битки, двамата от тях с тежки брони и едно огромно същество с гигантски чук, което изглеждаше като човек, ако хората бяха произлезли от огретата. Веднага разбрахме кой е Векнир, аурата му на лидер и на човек, който е свикнал да дава заповеди не можеше да бъде скрита. Изглеждаше като някой , претърпял много битки, с превръзка на окото и доста други белези, които се виждаха на местата без броня (приличащ на Кинг Брадли от FMA). Веднага отиде на рецепцията, за да наеме стаи и да настани хората си. Доста се разгневи от факта, че целия хотел беше зает и как неговите хора, борещи се всеки ден на границата , ще трябва да бъдат настанени в сламата. Бързо решихме да променим малко плана ни и да се сближим с него. Крънчи набързо направи едно копие на една от евтините стаи и му дадохме оригинала, като плана беше там да настани неговите хора , а ние да спечелим доверието му с нашия дар. Той се трогна много подаръка, не вярваше че са останали такива доблестни мъже като нас , почти му избиха сълзи ...но отказа. Веднага събра няколко стола и поръча на гоблините от хана да ни почерпят , както и хората му. С неговата топлота (и гиганта до него)  ни накара да се замислим сериозно дали искаме да го ступаме. Точно когато всичко вървеше добре и до нас седна Археоложката и се намеси в играта. Всички настръхнахме и започна една игра. Накрая я представихме като наша спътница, Бен успя да прати огромния Богатир при нея, като му подшушна , че тя го желае и той без много мисъл се запъти при нея. След още малко веселие бяхме сигурни, че не можем да му посегнем ...поне засега. Разказахме му че сме бегълци и го помолихме да худатайства пред Мечока за нас ( и пропуснахме частта с мечовета на свободата). Той се нави и след още няколко халби почнахме да си лягаме. Все още обаче не знаехме каква игра играе Археоложката, дали не е някакъв асасин пратена като резервен план на мечовете, или шпионин на Карнат, а може и наистина да е археоложка… За всеки случай Крънчи остави своето куче да пази пред вратата ѝ. Рагнар легна при охраната на Векнир и него самия в сламата, като беше готов веднага да ни прати съобщение чрез новите Sending stones на Бен. 

Вечерта мина без никакви проблеми и след закуска всички се отправихме наобратно към Wroat. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар