петък, 30 април 2021 г.

Eberron – 14 – Блудницата отново лети

 


Ето, че в предпоследния ден на април, за втора поредна седмица, се събрахме в БЛО да играем D&D. Този път съставът беше без Венци, който се наложи да отсъства поради емърдженси ергенско парти, но пък сесията беше кратка и приятна и не е изпуснал нещо наистина съществено.

Започнахме в лагера, който екипажът на Розовата Блудница (РзБ) беше спретнал около кораба. Юнгата ни доближи и започнахме да дискутираме откъде да минем. Спряхме се на най-бързия вариант – да завъртим покрай Thronehold и от там напряко към Карнат.

Малко lore: Thronehold е бил бившата столица на 5-те кралства, където е бил замъка на Галифар (оригиналния крал). Цитаделата се намира на остров, който формално не е в нито от едно от кралствата и там е и подписан мирният договор, който слага край на войната. Към днешна дата заъмъкът е затворен и мястото се контролира от Корпорация Денеит. Те са известни с това, че са най-добрите наемници в Еберон и, за да върви бизнеса са продовали войници на всички страни. Също така 5-те кралства имат „сектори“ на влияние в Троунхолд. Както забеляза Стоян, това е вдъхновено от Берлин след втората световна.

Ние предположихме, че като дипломатическа мисия, ще можем да използваме гостоприемството на местните бреландци и затова насочихме курс натам. Другият голям риск е, че мястото е известно с бурите си, но пак предположихме, че ще имаме късмет.

Докато си приказвахме сладко, изведнъж от края на кораба чухме експлозия, писъци, зарево освети нощното небе. Втурнахме се натам и що да видим – огненият елементал от кораба е избягал, запалил част от екипажа и бушува стихийно. Ние се заехме да го бием и успяхме да го поступаме достатъчно, че да не ни гори толкова и с помощ от екипажа и щитовете си да го върнем обратно в „клетката“. Крънчи я оправи и забелязахме, че сякаш някой нарочно го беше пуснал. След това се заехме да търсим пилота, който мистериозно бе отишъл в гората. Рагнар се преобрази на вълк и поехме по следите му. Лека полека гората се сгъстяваше и открихме леговището на едни етеркапи (паякообразни чудовища), които бяха осрали всичко в гнусните си мрежи. Нападнаха ни 5 такива хубавци и за момент мислих, че сме ТПК, но те не бяха особено корави и си ги пребихме дори без да харчим много ресурс. Рагнар използва пламтящата си сфера, за да разчисти паяжините и намерихме три пашкула. В два от тях имаше трупове на изядени от етеркапите, но и трежър. Стоян беше в особено свежо разположение на духа и каза „а, добре, айде да хвърлим един трежър“. От пашкулите извадихме няколко отвари за лекуване, скролчета и един +1 dragonslayer longsword, който щеше да е супер полезен преди две сесии. Също така намерихме и пилота. Той ни каза, че е влязъл в гората, за да се помоли на бога си Вол (аве тука много фенове на Вол станаха нещо). Нещо не му е чиста работата и на него, но нямаме друг пилот, така че действаме.

Той изрази адмирации за поправката на Крънчи, но каза, че ако ни хване буря – лоша работа. Все пак има алтернативен вариант за по-продължителна поправка в Thronehold, ако успеем да се спазарим с местните. С това се качихме на борда на РзБ и моментално потеглихме на север.

 

Като цяло кратка и свежа сесия, бяхме поръждясали в битка, но бързо влязохме в крачка. Готвим се за следващите премеждия на Драконите на кръвта…. J

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар