събота, 21 януари 2023 г.

Curse of Strahd – 20 – Отец Лушан, Number One

 

In loving memory

Мързелив съботен следобед, сядам да пиша по юбилейната двадесета сесия на тази кампания. В последната една година доста вдигнахме количеството игра, дано и занапред да е така. И така без компанията на Венци, но пък нагостени с баобън от Татко Сънчо се впуснахме в приключение.

Започнахме в кулата на Ван Рихтен, където известно време се мъчихме да подкараме платформата, но без успех и сетне легнахме да спим. През нощта Акта видя лохнеското чудовище от езерото Бараток и се усъмнихме дали яйцето, което намерихме не е негово. Преди това Акта и Брин го разглеждаха и вътре наистина сякаш имаше нещо като гущер, но има магия, която го държи в нещо като стазис.

Решихме да ходим към Аргинвостхолт и се отбихме до Валаки да вземем отец Лушан, който да помогне с търнването. По пътя чухме конници и видяхме немъртвите от ордена да се движат в същата посока като нас. Скатахме се да слухтим и чухме, че те поискаха да вземат Ирина. Опа, проблем. Стражата се засуети и сетне излезе Изек, който каза, че бургомайстора ще помисли и ще отговори след 3 дни на това искане. Призрачните рицари приеха това и застанаха мирно като статуи пред портата. Ние си минахме пред тях като пичове и поискахме отец Лушан. Изек първоначално ни отказа, но ние го убедихме, че ако орденът бастиса Ирина, с Валаки е свършено и той ни каза на свечеряване да идем на северната порта. Там починахме малко и впоследствие намерихме клерика. Той не знаеше какво става, но му връчихме свещения символ и той прие нашата задача като мисия от Света Марковия. Наистина топ пичага. В тая Баровия само един читав да има и Стоян да го бастиса…Добре де двама читави и Стоян бастиса единия, другия ние сами си го бастисахме.

Рестнахме отново в кулата и на другия ден тръгнахме към замъка. Този път решихме да не влизаме с рогите напред, а почнахме да разучаваме. Стигнахме до покрива, където над църквата открихме нещо като фар направен от кристал. На двете кули има балисти, а между тях имаше статуя на дракон. Фарът в центъра имаше скелет на дракон без глава. От стената се появиха 3 фантома, но отец Лушан ги търнна и се бихме само с един (май). Разбира се, Стоян реши, че отчето трябва да бъде шкартиран, защото е твърде полезен, и от там насетне всичките гадове биха предимно по него, а не по хипер нагрухания паладин.

Върнахме се на третия етаж и отидохме при дракона. Той ни каза, че яйцето е от воден змей и даде доста тежест на теорията, че е малкото на лохнеското чудовище.

Стана и време за битка – кастнахме си протекшъни срещу ъндед и влязохме при Владимир Хорнгаард. Той ни видя, вдигна меча си и почнахме кютека. Емо имаше идея дали да не кастне silence, но в крайна сметка решихме вместо това да е protection from evil на Брин и после се оказа, че той ги привиква с думи, та скубахме коси, но в крайна сметка това беше. Ние седяхме в нашата бариера непродолима за немъртви, Брин се дуелираше с Хорнгаард, а пък другите ъндеди успяха да си изкарат търн чека (около 2/3 успяха, въпреки че статистически трябваше 1/3) и солиха преимуществено отчето. Той бързичко замина за среща със Света Марковия, след което го вдигнахме, и впоследствие замина пак.

RIP Отче.

Хубавото беше, че все пак успяхме да победим Хорнгаард и Брин взе меча и заповяда на фантомите да си ходят дома. Те спряха да ни атакуват и ние се спогледахме учудени. Взехме тялото на отчето, върнахме се при дракона и починахме малко. В тронната зала под трона намерихме стихотворение:

When the dragon dreams its dream

Within its rightful tomb

The light of Argynvost will beam

And rid this land of gloom.

Както и очаквахме – трябва да намерим главата на дракона. До тук имаме две следи – или е някъде в замъка или е при Баба Лисага, за която знаем, че е нанесла съкрушителния удар по ордена.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар