петък, 12 юли 2024 г.

WARHAMMER ENEMY WITHIN - 09 - WHO KILLED KARL THEOGEN?

автор е Марти

 Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна!

Бандата на трикракия гоблин епизод 9.

by Jacopo Tarradasch

В Богенхафен бе горещо, но не жаркото слънце бе виновника за това ами нажежените страсти от заплитащата се ситуация. Бандата на трикракия Гоблин тъкмо напусна Златната пъстърва и безброй въпроси бяха изникнали пред смелите приключенци. Много неща бяха научили, но както казват в този край на Рейкланд, колкото повече знаеш толкова повече разбираш, че нищо не знаеш. Вариантите им не бяха много. Имаха възможност да потърсят знание от Храма на Верена, да проверят общинските записи или евентуално да се допитат до боговете. Противно на логиката, решиха, че ще е най-удачно да започнат от най-трудното и да опитат при държавните институции. На път към общината обаче се случи нещо интересно. Видяха пред нея Йоханес Теоген и някакъв непознат мъж които същевременно им изглежда адски познат. Разговаряха тихо и когато ги забелязаха ги погледнаха и леко кимнаха. Непознатия мъж е нисък с монашеска прическа тип купа и носи на врата си символ на гилдията които само членовете носят. Приключенците решиха да ги заговорят.

Разбраха че непознатия се казва Гидеон и е братовчед на Йохан Теоген. В разговора се разбра също така, че големия брат на Теоген - Карл е починал преди време. От последвалите въпроси от групата двамата мъже се смутиха и побързаха да си тръгнат. Направи им впечатлени че най-силно се провокираха от въпроса "Кое е голямото нещо което се готви след 2-3 дни?"

След като грубо бяха изоставени пред общината, групата реши да продължи по задачите си. Влезнаха в общината и след попълване на бърз формуляр и получаване на разрешение от чиновниците достъпиха градския архив. Групата се захвана за работа - Каспър подхвана да търси връзка между Шафенфест и Морслиб, Ардум се опитва да намери нещо за фантастични създания (безуспешно разбира се, това не е художествената част на Bogenhafen Bulletin), Франц и Дитрих съблюдават процеса докато Бром се опитва да не бъде победен от следобедната дрямка докато е атакуван от миризмата на мастило и хартия. Единствената битка която някога е губил и може би затова никога не се научи да чете. За съжаление проучването им удари на речен камък от Боген който са характерни с острите си ръбове. Единственото което намериха са слухове и стари клюки, че когато е бил направен първия фест, той е бил направен от не добри хора които са имали задни мисли. От контекста се подразбира че става въпрос за Търговската Гилдия.

След неуспеха в общината групата решава да отиде до храма на Верена. Майка Грета ги посреща след като заплащат по 1 медник дарение. Курц отново се захваща да търси по въпроса който толкова много го вълнува и за късмет този път намира следното:

Проучват и историята на Търговската гилдия, която освен всичко изглежда и че управлява града индиректно. Основана е от четирите фамилии като в началото съвета е бил съставен от по-малко членове. В момента са 7 и това се е промени преди няколко години когато големия брат Теоген, Карл е бил починал. Това се е случило точно когато фамилията е била в изключително лошо положение и почти е щяла да изпадне от Търговската Гилдия и да загуби един от знаковите си имоти в скъпия квартал на Богенхафен. След смъртта му обаче се завърнал младия брат Йоханес от учение в Nuln, заедно с бртовчед си Гидеон. За кратко време статута на фамилията се променил и отново станали едно от най-успешните семейства, което поражда редица въпроси.

Докато Курц научава тези факти и Бром загубил поредната битка с книгите подремва в единия ъгъл на масата, Лозенщадт разговаря с майка Грета и разбира че фамилийте са големи дарители на църквата. Големия брат Теоген също е загинал от някакво заболяване, което групата решава веднага да провери като се отправят към лекарската гилдия. Срещат се с ръководителя на гилдията доктор Хайхдорн и поискваме от него информация как е вписан случая с Рихтер. Смъртта е констатирана в документа като неустановена болест. Предния ръководител Фьорн бил напуснал преди някакво време след нервен срив. След бърза проверка на случая с големия брат Теоген се разбира, че той също е починал от същата неустановена болест. Трети случай също така изниква от архивите на слуга от дома на Теоген - Ханс Вегел който е починал от същата болест. Оставил е деца и съпруга Рита в Ямата. Паника и страх се разстила в атмосферата сред приключенците и главния доктор. Дали заради зелената луна която вече е излезнала и опитва да нахлуе с токсичните си лъчи в умовете на обикновенните хора. Ардум умно се досеща и затваря кепенците на прозорците а доктора смразен от страх предлага на групата да нощуват в гилдията заедно. През нощта докато Бром е на вахта шум събужда любопитството му и поглежда навън. Група от 7-9 души с осветени от Морслиб изкривени лица, посочват към нас и изчезват из тъмните улички на Богенхафен. На следващия ден доктор Хайдхорн заявява, че излиза в постоянен отпуск и напуска града - умно, не случайно е станал доктор. За разлика от него групата решава да посети вдовицата на Ханс Вегел. Успяват да я намерят в Ямата и след като им дожалява за нея и децата и й оставят 2 сребърника тя се отпуска и им разказва, че според мъжа й къщата е била гнездо на опасни хора ("…гнездо на Хаоса!"). Според него Карл е бил убит от брат си и братовчед си. Тъй като е бил личния слуга на Карл братята най-вероятно са решили да се застраховат и да отстранят и него. Рита помни колко добър и честен бил Карл и отпраща групата да не донесат още беди на бедното семейство. Пред групата остава въпроса какво да правят сега. Дали да последват инстинктите си и да проучат по-отблизо семейство Теоген или да се върнат крачка назад и да проверят каква е връзката на Щайнхагер с демоничното присъствие в подземията? Драматичен избор предстои за тях и ако се вълнувате какво ги очаква не забравяйте да вземете следващия брой на Bogenhafen Bulletin следващия Четвъртък!

Bögenhafen Bullentin issue 727

Няма коментари:

Публикуване на коментар