събота, 20 юли 2024 г.

WARHAMMER ENEMY WITHIN - 10 - "Ти може и да не се интересуваш от Хаоса, но Хаосът се интересува от теб"

 автор е Марти

Friday, July 19, 2024

9:39 AM

 

Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна!

 

Бандата на трикракия Гоблин епизод 10.

 

by Jacopo Tarradasch

 

 

Забележка от редактора на Bögenhafen Bullentin. Jacopo бе покусен от тежка болест след последното издание. Лилава кожа, удебелен език и тежка треска бяха покосили талантливия писател. За щастие след много зор от редактора автора успя да предаде колонката си само с 1 ден закъснение, затова ще имате възможността да проследите приключенията на Бандата на Трикракия Гоблин в петъчния брой.

 

Богенхафен. Слънцето бе ниско и все още тук там се чуваха закъснели петли да озвучават уличките на най-бедната част на града. Младите приключенци тъкмо бяха приключили със срещата си с бедната вдовица когато започнаха да забелязват неща които явно бяха пропуснали по-рано в бързането си. Сякаш зелена мараня се бе разтляла из улиците и тръгвайки по улиците видяха как хората се приготвят за напускане на града. Миришеше на тревога и страх. Каспър спря един беден човечец и го попита какво се случва. Дъщерята на единия от благороднице - Ругербрадъри била забременяла и родила за една вечер! Абсолютен кошмар!

 

По пътя групата премина през доковете и забелязаха че баржата на Йосиф е все още акустирала на пристана. Стана им любопитно и решиха да се отбият през него. Йосиф разказа че имал видение от Верена, която му казала да не изостава в такива тежки моменти. Също така и поредната страховита история как една възрастна жена, хвърлила бастуна посред улицата и ловко се покатерила по стръмните стени на една къща стигнала до покрива, изкукудякала като кокошка и излетяла в тъмната нощ. След такива истории цените на имотите в Богенхафен със сигурност щели да тръгнат надолу, но знае ли човек дали си заслужава риска.

 

Групата не се уплаши от разказите на Йосиф и след като си поговориха, решиха да се отправят към Ругербрадъри и да проверят случая с младата родилка. При къщата на лорда ги пресрещна охраната, но с благородната си аура Лозенщадт успя да го респектира, а след няколко добре подбрани реплики Курц успя да убеди охраната че ще е полезно за Лорд Ругербрадъри да ги изслуша, след като Франц бе представен за най-добрия знахар на севера. Лорд Хейренимус Ругербрадъри ги посрещна студено, но след няколко убедителни реплики Лозенщадт успя да промени отношението му. Разказа им всичко. Дъщеря му родила за една нощ, имала същите симптоми като на richter Richter, лилава кожа, дълъг език, изцъклени очи, но била в съзнание поне. Лорда се вглъби в себе си и след известно време промълви: "Не трябваше да го слушаме!" Франц предположи, че това е Теоген което изкара Хейнренимус от транса му и кимна на Франц. Теоген ги вкарал в някаква работа с която всичко щяло да се нареди. С чародейство щяло веднъж да се въздейства и Богенхафен да се превърне в най-богата и успешна част на империята. Хейнренимус  е получил писмото на Херцен което е било предзначено за Теоген, но лорда хитро е направил копие и пратил на графа на областта.





Също така са изградили храм в каналите под офисите на Щайнхагер. Също така снощи били в къщата на Теоген и той им казал че трябва да се направи жертвоприношение на двама души. Хейнренимус и Магириус отказали. Всички са в играта от големите търговци. След като му разказаха за допелгангера лорда се сети че преди да се разболее дъщерята видели някой приличащ на охраната да излиза от нейната стая. Всички си тръгвали, но той ще остане защото трябва да се включи в ритуала вечерта. Обеща че когато разбере къде ще бъде ще ни остави бележка във ветропоказателя на къщата.

 

След това групата се отправи към имота на Магириус, за да проверят здравословното му състояние. Когато стигнаха адреса шестото чувство на Франц му подсказа, че нещо не е наред. След като срещнаха Магириус групата хитро извъртя разговора изобличавайки създанието след няколко подвеждащи въпроса от последната им среща (What's wrong with Wolfie? - https://www.youtube.com/watch?v=MT_u9Rurrqg ). След което го подмамиха навътре и в момента в който вратата се затвори групата атакува демона. За съжаление замаха към главата на демона пропусна и той приложи техниката на Уно Ревърс и се изпари от помещението оставяйки подигравателен смях. Групата изтича нагоре и намери на втория етаж убит Магириус с бележка в ръката където пише СКЛ 13.

 

В този момент се чу глас отвън викайки "Убийци!". Погледнаха през прозореца и видяха малко хлапе да привиква хората. Разпознаха веднага демона с тъпата му прическа и това бе дъното за търпението на Бром. Джуджето приложи Уно Ривърс на Уно Ривърса на демона и метна през прозореца с гигантската си кирка. 130 килограмовото джудже с цялата си тежест и сила се приземи с удар в корема на демона. За нещастие гадината оцеля и успя да се метне в ръцете на най-близката охрана. Вече имаше множество от хора навсякъде и няколко охрани. Франц реши да последва джуджето и да му помогне в словесните схватки. С невероятна реч и с помощта на Сигмар, Франц успя да убеди хората да не убият на място джуджето и че детето е демон. Всички бяха арестувани и откарани към градската тъмница където разделиха демона с двамата приключенци.

 

Останалите трима все още скрити от хората на улицата решиха да се махат от местопрестъплението. За съжаление една каменна стена им отне твърде много време за прескачане и придошлата охрана ги забеляза. Последва динамично преследване през улиците на Богенхаген и след като един младок от охраната на града атлетично  успя да ги настигне, Лозенщадт се умори, спря и се обърна към него "Kid, don't be a hero!". Младока спря, адреналина го напусна, осъзна че е сам и реши да обърне.  

 

Тримата успяха да се доберат до кръчмата на контрабандистите и си платиха щедро да ги скрият. Адаша контрабандист на Франц им обясни, че СКЛ 13 значело склад 13. След като изслуша историята на приключенците излезна за малко да провери версията и като се върна потвърди че всичко е вярно и че трябва да се напусне града мигновено. Също така е имало експлозия в кметството.  Преди да тръгнат дадоха на групата карта на каналите с начертан маршрут до градските тъмници. Контрабандиста се сбогува с тях и от сантимент даде на Франц своя амулет +1 Fortune тъй като групата ще има нужда от него повече. Получиха и миризливи наметала с които да се прикрият от хората.

 

В същото време Бром и Каспър не стояха със скръстени ръце в тъмницата. Джуджето видя един символ на стената в тъмницата който му заприлича адски много на тролска глава и така се ядоса че като го удари стената падна и двамата им се отвори път за бягство или поне това би разказал Бром след това за тази случка на третия ейл в бара. В действителност Каспър разпознава символа на Гилдията на Крадците и заподозря че това може да е изход и каза на Бром да напъне мишци и да размести камъка. След като преминаха през прохода паднаха в каналите където се срещнаха с останалите.

 

След като групата беше цяла отново решиха да проверят отново мястото където беше Сентри демона и офиса на Щайнгагер. Демона липсваше, но оставаше плътна врата пред тях зад която чуха демонична реч което разубеди групата да влиза. Решиха че нямат време за губене и се отправиха да търсят склад 13. В момента в който излезнаха на доковете ги завари гледка на Мутанти пребиващи хора пред една изпотрошена къща…

 

Забележка от редактора на Bögenhafen Bullentin - от уважение към Jacopo са оставени всички референции, макар че явно силната треска е повлияла на писателя и повечето референции са неразбираеми. Очаквайте следващото издание скоро за да разберете какво се случва с групата!

 

Bögenhafen Bullentin issue 725

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар