понеделник, 21 септември 2009 г.

Chapter 2

Дългоочаквният старт на втората част, от кампанията за Тримата от Безантур, бе даден, вчера 21.09.09. Събрахме се обичайните заподозряни в уютния дом на Сашко, разположен високо над бетонния възел Младост.
Започнах с леки съмнения за това дали игралното ни време ще е достатъчно, но в крайна сметка играхме солидно и стегнато от 5 до 12, и покрихме добра част от сюжета. Всички играха на обичайното си ниво, дори бяха по-организирани и фокусирани от друг път.
Самото приключение беше типично за предвижване между две точки, в някои случаи могат да бъдат досадни, но ако са добре изпълнени допълват епиката на кампанията, дават перспектива на играчите за света около тях и намаляват чувството за рейлроуд.
След кратък престой в Безантур, където се сдобиха с информация за Златното момче и също припомних на Владислак неговата принадлежност към един не толкова безвреден култ, бяха изпратени с лична заповед на Ссаз Там към де факто столицата на Теск - Телфлам.
Избраха пътуването с кораб, както и очаквах, и заедно с капитан Диеро Конге се отправиха на запад с "Морската светкавица". На кораба се срещнаха с неуспелия маг Лендо, възрастен чирак изпуснал блянуваната червена роба, който от първия момент се опита да си спечели нов учител и ментор в лицето на Рутам.
Първото препятствие по пътя беше нападението на Гигантската сепия, която удобно беше с CR 9. Битката протече лесно заради силния енчантмънт на Рутам, който в общи линии сам победи създанието и най-сетне показа потенциала си.
Второто беше (може би неизненадващо, вие ще кажете) опита за покушение от страна на Лендо с отрова срещу игнориращия го червен маг. За малко се разминаха нещата, а и благодарение на Тул и Владислак. Интересното беше това, което последва - отмъщението. Успяхме да съчетаем тяхните идеи с моето вдъхновение и се получи уникална сцена, при която собствения роб на Лендо го довърши в съня му, непохватно и пълен с омраза.
Последният интересен момент беше на остров Иксинос, където капитан Конге търгува с мъже роби, ценна придобивка за гиганските амазонки на острова. При опит за търговия с тези жени-войни нещата бързо излизат извън контрол, след като вожда си харесва едрия Тул за жених. Момчетата не успяха да разнищят начина им на мислене, за да ги победят в игра на думи, но затова ги понатупаха хубаво.
Свършвам с този пост и най-вероятно ще има още за други подробности и малки неща, които съм забелязал и запомнил.

5 коментара:

  1. Супер беше.. даже не ми се тръгваше толкоз раничко..тази седмица пак!

    ОтговорИзтриване
  2. Абе кажете за отровата дали сте се сетили...

    ОтговорИзтриване
  3. Аз лично не очаквах отравянето, но не се и изненадах. Хареса ми foreshadowing-а малко преди това, когато каза, че главата на Рутам Сеск започва леко да се мае от виното.
    Като цяло, останах доволен от сесията, имаше доста добро вживяване, особено след въпросното отравяне, мисля, че реагирахме, точно както трябва и си отмъстихме подобаващо, че даже и ръцете ни останаха чисти.
    Срещата със обезумелите от липса на ласки варварки я очаквах по-малко, но благодарение на добър зар(аз се стабилизирах овреме, а Тул изпука няколоко критикъл-а) успяхме и от това да се спасим. Чакаме срещата с пиратите :p

    ОтговорИзтриване
  4. А значи си забелязал това с виното, още тогава ми изгледа странно :) Изпълението на убийството беше супер, точно потайно както рядко може да се получи в ДнД.
    За амазонките нямаше как да се предвиди, ама то вие не събирате достатъчно инфо на тоя кораб. Не разпитвате много, което ви оставя на сляпо.

    ОтговорИзтриване
  5. Напиши за другите малки неща, които си запомнил :P

    ОтговорИзтриване