неделя, 24 октомври 2010 г.

Сесия 15 - Покоряването на в. Thaymount

Поизътрка се писането на уводи, свързани с игране след дълга пауза. Но е хубаво, че този път бързо се възползвахме от ситуацията, която ни предостави на всички по-свободни графици. Събрахме се в бл 41, за да продължим приключенията на Тримата от Thay.
Започхнахме няколко дни след като Атимзул си присвои тархионството на Surthay. Важна стъпка към консилидирането на власта му там е и приемането на събитията(около Процеса) от най-силния от всички zulkir-и - Ссаз Там.
Това може да стане след лична среща, която Атимзул възложи, като задача, на Рутам, Тул и Владислак. Пътуването започна с телепортация в Елтабар, като там почти нямаше престои, и с пътуване към High Thay и Цитаделата.
Първото по-голямо събитие по пътя беше престоя в малък град преди същинските планини, където групата освободи храм на Kossuth от промъкнал се демон и служещите му саламандри.
За съжаление, не успяха да изпълнят куеста на Ефрита, който можеше да отвори голямо (странично) разклонение от задачи. Бяха доста близлко, като се има предвид, че плочката беше в пепелта на Ямата в храма. Това ме навежда на едно старо наблюдение, че ние малко се занимаваме като група с изследване на дънджъните. Отчасти причината е в мен, защото не полагам нужните усилия да ги направя по-задълбочени ( каквито са в Dungeon Magazine), от друга просто може би липсва потапяне достатъчно в средата(мога да доуточня, ако някой се интересува).
Последва едно малко гости при местния червен маг, който се оказа развратен изрод, който живее за да издевателства над робите си по брутални начини- главно сексуални. Сашко успя добре да се измъкне като защити evil алайнмента си, но и не заряза Марто на този гнусер ( който имаше сериозен интерес към "бунтовния" спътник на почитаемия брат от Ордена).
Най-хубавото, в престоя в градчето, беше трежъра. Уникален късмет донесе:
+1 armor of fire resistance
Rod of Metamagic Quicken
+1 Tome of Charisma
доста кеш
Рядко групата е била сполетявана от такъв успех, при теглене на рандом предмети.

Пътят към Цитаделата срещна групата с Purple Worm, който беше изяден за закуска и разбитата кула на незнаен червен маг. Вътре се срещнаха с Illithid, който дори на CR 8 се оказа много сериозен противник, и също така с експерименти на гореспоменатия маг с Illithid brain. Проучването (на кулат) беше спряно от присъствието на сериозен Golem, който все още не е във възмонжностите на Тримата от Безантур.

Като цяло, впечатленията ми са за добра игра, след дълга пауза. Бях леко ръждясал с думите, Венци беше махмурлия, но се справихме прилично. Сашко беше по-активен от предишните пъти и добре зае позицията на парти лидер. Мартин нямаше старите проблеми с различни физически нужди и се оправяше много бързо с героя си, въпреки дългото отсъствие от терена. Дано успеем и идната седмица да се съберем, за да започне да се качва нивото на сесиите ни.

П.С.
Чакам коментари и впечатления. Особено от Сашко, който ме юрка от вчера :))

8 коментара:

  1. Това не ми приличан на хубав и подробен коментар, Рутаме...

    ОтговорИзтриване
  2. Сесията стана доста добре, като се има предвид от кога не бяхме играли и колко зле ми беше в началото. Леле, човек как ми се спеше като дойдох, не е истина. За тоя уикенд неа пия толкова :D Принципно очаквах да напреднем малко повече, но играхме малко лигаво с доста странични глупости. Иначе и аз усетих, че за малко изпуснахме страничните приключения с ефрита, ама знаете, случва се... Тая гейската оргия разцепи направо, но не видях детайлно описание в блога нито на сцената, нито на това, което Рутам Сеск направи с Владислак ;) А тоя голема просто няма как да го сгънем на това ниво на кампанията, дори и да се подготвим старателно, метагеймингът ми подсказва, че той е към CR 15 ;) Определено съм настроен оптимистично към сесията следващия уикенд...

    ОтговорИзтриване
  3. По въпроса с железния гоуем - 13ка е :)

    Имаше наистина мотане, но аз го отдавам на това, че не бяхме играли от много време, и това беше, за да се потопим в атмосферата на Thay-ските плата.

    Хайлайта на оргията беше как преебахме ЧЗ, а иначе Владислак не го боля (нищо че се съпротивляваше).

    За ефрита подозирах, но ми се стори твърде не-Стоян място за скриване на такъв предмет и затова отебах, а се оказа, че сме били близо. Нищо, следващият път. Друг проблем беше и, че не очаквах цял дънжън на тва място - само енкаунтър.

    Доволен съм от играта на всички, воденето на Стоян беше някак си по-лековато, нямаше тежки загадки - с две думи добра уводна сесия. Имаше добър баланс между битки и говорене, без да има такова мазало, както в Телфлам.

    Дано скоро продължим :)

    ОтговорИзтриване
  4. Това за по-лекото водене май е така, доста плавно вървеше играта, нямаше сериозно зацикляния...хмм

    А за мястото за скриване, то си имаше история, даже имаше улики за защо е попаднало там.

    ОтговорИзтриване
  5. Хубаво ще е ако всички сме свежи за следващата. И ако можем да я направим по-задълбочена. Мислите ли, че ще имате проблеми с Чантин?

    ОтговорИзтриване
  6. Определено няма да се изненадам, но пък от какво естество ще са, не ми е ясно. На този етап си представям ЧЗ да търси единствено лично отмъщение за нанесената обида. Все пак е низвергнат, не е ясно колко конци може да дърпа в своята позиция.

    ОтговорИзтриване
  7. Абе аз до колкото я гледам не може да дръпне много конци, но за сметка на това е съвсем способен на предателство

    ОтговорИзтриване