вторник, 2 ноември 2010 г.

Сесия 16 - THe Black Smoke Keep

Сашко отново ме препира да пиша за последната сесия и аз не мога да го разочаровам. Успяхме да проведем 2 сесии, в 2 поредни седмици. Шестнайстата , от кампанията за Тримата от Безантур, се проведе в кв. Модерно предградие, на Хелоуйин. Между другото, виждал съм специални, страшни приключения писани за точно този празник. Нещо като Коледен спешъл, но за Хелоуйин. Имаше едно за Ravenloft.
Отново групата се занимаваше с разглеждане на Thaymount. Попаднаха на две магъоснически кули, които усилено се фортифицираха. Успяха да се запознаят с единия от червените магове, които ги управляват и неговите странни съюзници от High Forest. Получиха и задача да се свържат с определен човек в Безантур.
Последва достигането на Black Smoke Keep, убежище на Xingax и главна фабрика за немъртвите армии на Ссаз Там. Запознаха се с лейтенанта на Xingax, Таммит ( която е вампир). Чакайки аудиенция с господаря на крепостта се запознаха с част от вампирите и проучиха (твърде малко по мое мнение) различните зали. Хареса ми как Венци от чист интерес си разговаря с Таммит, разпитва я за живота като вампир и за мястото на нейния вид във Фаерун.
Последва сън от "източните", който беше прекъснат от намесата на Bane, като се оказа, че това е бил демигод представящ се за великия бог. Той ги отведе в Синята стая, dungeon, в който беше затворен гореспоменатия демигод. Вратата на тази стая се пазеше от вампир, който успяха да надхитрят. В самото подземие имаше няколко битки, които включваха и първия лич. Този път не изследваха много, намериха силен пръстен (Ring of Wizardry II). Получиха и странен подарък, за това, че освободиха демигода - Scroll of Dalnation.
Като цяло, отново съм с положителни впечатления. Играхме отлично за късна сесия, изобщо не бях уморен. Много помогна и енергийната напитка на Марто, която държа НЕГО изключително енергичен. Сесията, както Сашко отбеляза, страдаше от преходния си характер. Надявам се да успеем да сгъстим сюжета и да повишим динамиката, за което голяма отговорност нося аз. Също е важно и да успеем да направим сесия скоро, иначе ще изгубим набраната инерция. Усещам, че ако продължим с това темпо, скоро ни чакат много високо качество сесии.

3 коментара:

  1. Сетих се, че успях ( по мое мнение) да придам добър характер на Теймаунт. Аз самият на няколко пъти се чувствах като присъстващ в крепостта и по прашния път към Цитаделата.

    ОтговорИзтриване
  2. Не мога да разочаровам Стоян, който за съжаление е мърляч, и пише с голямо закъснение, затова отговарям бърже-бърже.

    На първо място - аз лично се почувствах забил, когато бяхме в замъка и нямаше много много какво да се прави, а то това било покана за експлорване. Малко петънце ръжда по иначе запазените ни умения след такава дълга пауза. От друга страна Стоян каза в колата, че навремето забивахме повече. Не мога да преценя.

    От друга страна, пак бяхме неподготвени в дънждъна и това ни костваше спасението. Ама нали Стая бе дейба, то цял комплекс, хаха.

    Интересни странични куестове, но си мисля, че за пълното проучване на Black Smoke Keep ще ни трябва още една сесия, а предчувствам, че в следващата ще има придвижване по сюжета. Нищо, пак добре се справихме.

    Дали ще чукнем 20 до края на годината?

    ОтговорИзтриване
  3. Това с 20 можем да си поставим за цел :))
    Това може би е било мой пропуск ( чувстовот на забитост) не съм оставил достатъчно кукички или интересни локации за изследване.

    За забиването преди, 100% беше повече. Имаше много по-големи паузи за мислене и мотане. Колкото сте по-дейни, толкова по-добре. И когато имате идея да я тествате, до колкото е възможно.

    ОтговорИзтриване