понеделник, 25 април 2011 г.

Сесия 1 - Кампанията без Сашко


Вчера проведохме първата сесия от новата кампания, която ни се наложи на започнем, заради заминаването на любимия ни червен маг - Сашо. Новият съства от приключенци включва - Венци, Марто и завърналия се Иван. Играхме във Венци в Младост 4.

Новата кампания започва от 3 левъл, героите са:

Марто - Морн, човек уорблейд привикан от чичо си обратно в родния Waterdeep

Венци - Саут, крадец от Телфлам преминал през няколко зли организации работодатели, но напуснал заради собствените си принципи

Иван - Михаил, клерик на Темпус, който бива обран от Саут, което води до запознаването на тримата герои

След сцената със запознаването, която включваше малко блуфове от Саут и поне един успешен сенс мотив успя да се получи временно примирие между героите. Обраният Михаил постави малък "капан" на крадеца и не смяташе да го пусне да си ходи просто така.
Пристигането на разтревожения чичо - Бевюл от Гилдията на стъкларите - сплоти новите приятели около поставената от него задача, а именно да открият изчезналия му калф ( и по-важното печата на гилдията, който е носил със себе си).
През следващите 1-2 дена героите се запознаха с няколко местни интересни особи, като Ниндил Джеийлбък. Посетиха дома на чирака Зафир и откриха за странните му писания и интереси към подземни и водни обитатели, както и надраскано изображение на кракен. На една от бележките намериха обозначението СФ 55, намериха и отказ от Гилдията на каналджиите да го приемат в редиците си.
Последвалото събиране на ифно и посещенията при производителите на стъкло и при каналджиите имаха резултат. В края на краищата, Михаил разгледа карта на канализацията в града и установи, че с СФ се отбелязват шахтите. Саут в това време, разпитвайки из град, за малко не стана жертва на обирджии при доковете.

Картата и бележката отведоха новите приятели в каналите, където те доста се лутаха. Срещнаха единия път едно създание, което силно ги превъзхождаше. Убиха без проблеми и един керион краулер. Накрая намериха пътя на Зафир и се оказаха в една пещера близо до морето, в която се изливаше голяма част от мръсотията на големия северен град. Саут се зарази с няколко болести и изгуби спасението си от група дайр ратове. Героите успяха да се измъкнат на косъм от опасен аболет, попедиха едно охрено желе (не без сериозни усилия). Видяха, че аболетът (или нещо друго) общуваше с тъмна фигура в подземието, но слабите им чекове ги подплашиха. Подземието завърши с локатан свещеничка, която търгува в Ъндърдарк и е заловила чирака.

Саут не можа да вкара доста хубав снийк атак, но с общи усилия локатанът беше победен. Зафир започна да твърди, че няма връзка с аболети и кракени, но това остава под въпрос за героите...

За самата сесия, беше на добро ниво. Много хубави и дълги истории имаше от Марто и Венци, бяха се постарали и си получиха наградите. Иван направи много добро завръщане, игра като човек, който не е спирал за 1-2 години. Хареса ми как (за разлика от някои други хора) не си рови в магиите по 15 минути. Имаше дорби опити за роуплей, малко директно се влезе в дънджъна и още не е навлезено в атмосферката на големия град.

Героите се сработват добре, не се виждат още някакви сериозни пропуски при тях. Ролите доста пасват на играчите. На Венци му отива на стила да има много скилове, защото има идеи за тях. Иван доста добре се е справил с клерика и той запълва няколко роли в малката група. Боецът на Марто е доста стабилен , има много кръв и силни атаки, а уменията от класа скоро ще си проличат. В момента мнението ми е, че някка се е получила боеспособна група.

П.С. Много е дълго и ме мързи да чета за грешки :D
П.П.С. Може да си измислите име на групата

7 коментара:

  1. Забравих да напиша, че се разбрахме Сащо да чете историите и да каже коя е за паричната награда

    ОтговорИзтриване
  2. Братле, допуснал си 1 грешка от адвенчъра-Венци си изгуби спасението при желето,което му набу критикал, не при ратовете.

    ОтговорИзтриване
  3. Новата сесия се получи доста добре. И на мен ми се играеше още, но на всички очевидно ни се доспа към 00.30. Като за първа сесия тръгнахме добре, в началото малко мудно. Интересно беше запознаването на персонажите и малките задкулисни игри, все пак трябва да има интрига нали ? Групата е учудващо боеспособна, което определено ми харесва. Избрахме да играем по стандартните правила за критикъла, което както видяхме се оказа нож с две остриета - изгубихме едно спасение от критикъл.
    Моят герой качи левъл, което ще го направи осезаемо по-добър, защото взех максимално кръв и качих dex. Може би малко прекалих като отрязох палеца на калфата, но героят ми е chaotic ;) Мисля, че следващото приключение ще е доста добро.
    Ей и да си купите въжета мамка ви !

    ОтговорИзтриване
  4. Може би след няколко сесии, и два месеца ще се присъединя към приключенията на Тримата от Уотърдийп :) Интересно какъв ще бъда - вие не сте ми оставили много място за размисли :)


    Това е яко за историите, чувствам се инволвед, въпреки че не играя :). Венци трябва да ми прати история, защото само неговата не съм чел.

    ОтговорИзтриване
  5. Стоян пак ме обвини за проверката на 1 Jump DC.
    Иначе и аз останах много доволен и ми се играеше още. Много ми хареса Ниндил като персонаж и искам да похваля Стоянчо за ролплея на локатанът. Венци си игра перфектно ролята, а Ванчо показа много добра игра за човек не-играл 1-2 години.
    Правилата за критикъла наистина са нож с 2 остриета, но с малкото кръв с която има Сут мисля че и на заровете щеше да падне покосен.
    Чакам съвсем скоро продължение :)))

    ОтговорИзтриване
  6. 1. Доспа ни се на всички, да. Най-изненадващо беше, че сесията стана по-добра след почивката.

    2. Очаквма с нетърпение следващата сесия и да видим венцевия Саут как ще се справя. Групата наистина се държи много добре, поне на първи прочит.

    3.Гледай да не се моташ, Марджи :р За локатана дори не знам как стана ама и мене ме изкефи...с Ниндил внимавайте хе,хе

    4.Критикълът беше добра идея на Марто, така е леко по-олдскул даже. Аз като цяло тая сесия усетих лекия полъх на олдскул игрането, ако вие можете да го различите... :)

    ОтговорИзтриване
  7. Надявам се следващата сесия и аз да се присъединя към партито като Wizard Conjurer.

    ОтговорИзтриване