вторник, 21 август 2012 г.

Лунното Море 3. „Другари, накъде са орките?“


И така, успяхме да проведем третата сесия по приключението "Синовете на Груумш" с водещ моя милост и играчи Венци, Иван, Марто и Владо. Действието се развива в блатистата местност Thar, а нашите приятели са по стъпките на 5-ма изчезнали благородници и точно започваха да обмислят как да щурмуват оркската крепост.

Обмислянето на стратегията отне доста време, като накрая (въпреки изричната ми подсказка, че няма огньове и е тъмно), те изпратиха Владо, който няма Darkvision с potion of invisibility. Той успя да проникне, но нищо не видя. Венци пък, реши да мине парадно през входа и изяде една-две стрели и вдигна аларма. Никой не се досети, че орките имат Darkvision.

Орките изпратиха патрул, който да ги търси и това беше първият ни енкаунтър за вечерта. Момчетата се справиха успешно, но похабиха още едно спасение. Успяха да се скрият в гората и да рестнат, тъй като вече бяха с намален ресурс. На другия ден отидоха до крепостта и забелязаха, че питомният Wyvern на един от орките кръжи над замъка. Привлякоха му вниманието и успяха да го победят доста бързо (той се оказа доста слаб), но след това дойде и сериозният енкаунтър. Трябва да отбележа, че броят на гадините беше точно, както е описан в книгата. Имаше един от босовете на крепостта, 6 орки от най-слабите, 4 орк варварина и едно огре.

Тук си проличаха и слабостите на групата. Нямаше чист танк, нямаше crowd control магии за слабаците, нямаше и ясна тактика. С две думи, нашите бяха насолени и героите на Иван и Венци заминаха към Вечните ловни полета. Нещата отиваха и към ТПК, но аз играх (може би това беше грешка) леко нърфната тактика (не всички се подреждаха оптимално), а и тук-там по някой не правеше нищо смислено в хода си. Общо взето енкаунтъра се спаси от Мартин, който изби собственоръчно почти всички орки. Живи останаха Марто и Владо и на това приключихме.

Има начин, все пак, приключението да продължи. Ако играчите имат желание, можем да доиграваме с нови герои от страна на Венци и Марто.

Сега и впечатленията ми от сесията. Добре е, че се събрахме да играем, но общото ниво на внимание беше много ниско. Коментираха се всякакви неигрови теми, което ме навежда на мисълта, че е хубаво да се събираме и извън D&D, за да си чешем езиците, а пък като играем - да си играем. Освен това, си пролича, че партито има доста проблеми в тактическо отношение. И последно, някои грешки просто бяха брутални - играчите бяха позагубили форма.

Приключихме с това, че избрахме кой City Of The Spider Queen да си вземем и сметнахме, че се връзва около 10 кинта на човек.

1 коментар:

  1. 5 пасаж: Ако играчите имат желание, можем да доиграваме с нови герои от страна на Венци и "Марто." не мен а Иван.

    Мен след морето ми доиде добре. Може наистина да се разсейвахме ама всеки имаше какво да каже и компанията ви ми беше залипсвала. Иначе енкаунтъра не е бил мислен добре и още държа на гневния Мейл към автора!

    ОтговорИзтриване