неделя, 9 декември 2012 г.

Две интересни неща

1. Клипче с фен анализ на 4e


2. Владо с нова история за друида си в следващата кампания:

Торик се роди в Мулптан - единствения град в Рашемен, в който чуждоземците не бяха нещо необичайно. От там минаваха всички северни търговски пътища към столицата Имилмар. Именно затова в града имаше цели квартали с представители на различните царства. Торик и семейството му живееха в западната част. Те трябваше да поддържат търговските контакти между клана на джуджетата Earthguard от Дамара и Рашемен.
Макари студен и суров, климатът на Рашемен допадаше на Торик. Той каляваше и възпитаваше обитателите на тези изолирани северни земи да уважават природните сили. Затворени и подозрителни към чужденците, решеманци се ръководеха от здрави разбирания за света. Не вземаха от природата повече от необходимото им, уважаваха старейшините си и си помагаха при необходимост.
Джуджето чувстваше особена връзка с негостоприемната на пръв поглед природа. За разлика от други части на Фаерун, тук тя се беше запазила дива и недокосната от цивилизацията. Освен това Торик умееше да комуникира с дивите животни, да предсказва времето и да оцелява в суровите условия на рашеменската зима. Той можеше и да приема формата на различни диви животни, но това беше една от строго пазените тайни на семейството му. Друидите нямаха място в реда, отреден от хатранските магьоснички.
Като практично джудже, баща му веднага намери начин на използва таланта на сина си. За последните четиридесет години Торик не си спомняше колко пъти беше вече прекосил Рашемен, пазейки керваните със стоки на клана Earthguard. Освен че ги превеждаше през замръзналите полета и планини, той успяваше да държи дивите зверове настрана и в повечето случаи да предотврати евентуална схватка с тях. Тези качества бяха особено ценени не само от семейството му, но и от рашеманските войни, които съпътстваха керваните им от време на време.
Торик намираше много общи черти между културата на северняците и тази на джуджета. Той беше изградил силни приятелства с войните от някои от варварските ложи. За това в голяма степен спомогна и умението му да изпива галони ейл без да изпадне в безсъзнание. Истинската причина разбира се беше взаимното уважение, породило се по време на опасните приключения и изпитанията, през които бяха преминали заедно.

2 коментара:

  1. Какво стана с Горан? :)

    4-то издание е просто един маморпъгър, казвал съм го 100 пъти

    ОтговорИзтриване
  2. Горан не е много за Underdark. Тоя е по тунингован за там :)

    ОтговорИзтриване