понеделник, 16 юни 2014 г.

СбС 22: Преди портите на Baldur's Gate

    Разказва Давен (Март)     


  Какво се случи в последния епизод на групата приключенци от Уотърдиип? Дали успяха да преодолеят своите различия помежду си с казуса на мистериозния буркан ? Дали успяха да разгадаят ролята на Фиренгъл и неговите мистериозни появявания? Дали стигнаха най-после в Балдърс Гейт и сложиха край на "Слепия Пророк" ? Очавайте отговора веднага след дузпата за Бразилия в "Ролевите Хроники от Младост".

 Групата се събуди в близост до притеснително тихата гора на Драгънспиър Касъл. Мълчание бе обзело и приключенците, дали притеснени или гузни от вчерашните събития около Норвалд и неговия буркан. Никой от геройте не посмя сериозно да повдигне въпроса и се взе решение да се продължи към Балдърс Гейт, а недоверчиви мисли и подозрения бяха обгърнали групата, както млад илитид своята крехка жертва.


 Наближавайки Тролбарк Форест групата се натъкна на два заседнали фургона, препречели пътя. Макар привидната засада да бе очевидна, крехката девойка която бе окована за една от колите разми предпазливостта на Давен, които се завтече на помощ. Когато посегна да я осводи, ловката девойка успя да заключи метална пранга за ръката на рицаря и той остана обездвижен за една не много дълга верига, която ограничаваше хода му. В този момент се разкриха и нападатели : два трола и техния лидер трол с гигантски меч (бел. Стоян – War Troll- CR12), който се оказа изключително силен и издръжлив, както на стомана така и на магия. Разпознавайки най-голяма заплаха в лицето на Норвалд, той атакува мигновенно крехкия магьосник, които почти бе повален  с  1 удар. Джери и Глим в този момент се сражаваха с двата трола, а Саут извърши страхотно акробатично спасяване на Норвалд, след като се претъркули и успя да го издърпа под една от колите. Давен също така бе успял да се доближи и да излекува клетия заклинател от атаката на чудовището. Вече вън от опасност магьосника се издигна божествено над бойното поле и започна да обсипва с киселинни атаки враговете си. Боят бе продължителен и почти фатален за групата и след голям брой рундове, подкрепени от едно щастливо спъване на Трола от веригата на Давен, безброй лекуващи магии на Михаил, съществото виждайки своето поражение се втурна към горите и избяга оставяйки кървави дири след себе си.

След тежката битка, момичето бе освободено и след като се разбра, че тя е една нещастна пленничка и примамка за кръвожадните троли героите смело предложиха да я ескортират в безопасност до Балдърс Гейт. Момичето щастливо от развилите се обстоятелства се отпусна и започна да играе своята хитра женска игра със сърцата на Джери и Норвалд.
Най-накрая групата стигна и първата ферма от границите на Балдърс Гейт. Бяха посрещнати топло от домакина, които ги нахрани и подслони за ноща. Вечерта мина спокойно и единствено Джери обърна внимание на бухала който ги наблюдаваше (бел. Стоян - евала за наблюдателността) . Малко след като всички заспаха, той стана, излезна  се обърна директно към него с името на Фиренгъл. Друида се преобрази  и успя да убеди младия монах, че ги наблюдава само и единствено защото е загрижен за тяхната безопасност.

Когато денят настъпи и приключенците потеглиха отново на път в далечината видяха две групи от хора, които се караха помежду си, едните с горящ юмрук на броните, а другите със шарени потурести гащи...


Аз бях лично малко изморен, дали от жегата или киното преди това незнам, но си взимам бележка да не правя такива неща преди сесия занапред.  Това и бе причината да  не роулплейвам достатъчно макар, че след такава игра миналия път се очакваше да направим нещо. Битката беше страхотна и като цяло се получи добре. Надявам се следващия път да е по-скоро и да сме по-голяма  група, за да не губим тренинг.

Няма коментари:

Публикуване на коментар