понеделник, 30 юни 2014 г.

СбС 23: Къде да започнем търсенето?


С уверени крачки продължаваме по новата схема за игра в работни дни. За 23-тото издание на кампанията СбС се събрахме на „Овче поле” – малък, но сериозен отбор (Стоян, Иван, Марто и Жоро). След кратък пазар в Била и раздумка по важни теми (най-вече ще играем ли и кога City of the Spider Queen) се пренесохме на натоварения път към портите на Baldurs Gate.

Групата качена във фургона на местния фермер, при когото прекараха и предната нощ, е спряна от свада между група бойци от Flaming Fists и кортежа на важна личност от Calimshan. Оказва се, че капитанът на балдургейтските наемници се опитва да прибира пари от пътуващите по пътя. След известни размисли приключенците се опитаха да минат без да платят, да сплашат или измамят корумпираните наемници (които не се разбра дали имат право да събират точно такива налози). За съжаление това беше неуспешно, платиха и се отправиха към портата на града, където ги посрещна опашка.

Оказа се, че опашката също беше преджобвана от горящи юмруци (особено опасно, когато не знаеш дали нямаш контрабанда във фургона). Един добър блъф понамали подкупа, но все пак Давен трябваше да развърже кесията и тук. На влизане приятелят фермер се отправи към прочутия пазар „Ширкото” (познат като място за операции на Shadow Thieves), а смелите приключенци се настаниха в легендарната (не само с размера си) кръчма – „Трите стари кега”.

В заведението групата събра информация, поговори с калмишански търговец, видя двама барда пеещи за Елдрит „куравата”, странни джуджета със сини татуировки и не на последно място празнуващите горящи юмруци на капитан Корез Таньо с тяхното знаме горящ юмрук и златна пирамида.  

По-интересното в кръчмата беше нарастващото подозрение, че младото момиче (Виира), спасено от тролите до Dragonspear Castle, е всъщност по някакъв начин свързано с проблемния буркан или дори с Гаунадур. След разпит, който завърши задоволително за групата, Виира остана сама с опитния сваляч Саут Пепелянката. Нещата бързо преминаха в любовна игра, която за малко да не завърши със смърт, след като Виира се оказа сукуба. Саут беше спасен от Джери, който случайно се върна (след голям късмет 15% зар) до стаята за забравено наметало.

След този шокиращ епизод започна и търсенето за някакви улики – за това къде всъщност е младата лейди Ютиос. Бяха споменати Shadow Thieves,  но като твърде опасни за закачане, затова първият разговор беше с местния свещеник на Helm, който разказа за града, но беше много скептичен и доста прибран (дори притеснен?). Извършиха scrying и разбраха, че търсената жена е в храм, обградена от култисти и близо до гигантска дупка.

Доста кратко приключение, позабавихме се, а и Милена се прибра, което допълни и леката умора, настанила се на игралната маса. И въпреки това, отново изключително високо ниво на роуплей от страна на всички! Замислих се, че вече играем приключенията, за които едно време сериозно си мечтаех – малко им трябва, за да получим и най-вълнуващите моменти от миналото отново.


  

Няма коментари:

Публикуване на коментар