петък, 4 юли 2014 г.

СбС 24: Shadow Thieves и приятелски огън


Кампанията ни по Сабления бряг на Faerun продължи с поредната сесия във Ваньова обител в стария македонски квартал на София. При тази ни среща групата от приключенци беше в почти пълен разкош (Стоян, Жоро, Марто, Сашо, Иван и Владо). С торби пълни с провизии (които опукахме много бързо за голямо съжаление на Марто) и след като на Иван му мина срама да поиска стол от съседите се пренесохме на улиците на Baldur’s Gate.

Това пренасяне не започна гладко, защото трябваше да се избистри концепция за това, къде да търсят лейди Ютиос. Имаше спорове, предложения, които не се приемаха, но накрая Саут (Иван) се разсърди, че неговата идея макар и нехаресвана, остава без насрещно контра-предложение.  Това отрезви играчите и в крайна сметка групата тръгна към „Долния град“ или по-бедната пристанищна част от залива на БГ.

По пътя, следвайки тесните улички под надвисналите високи сгради, по-наблюдателните приключенци разбраха, че са следени от тъмна фигура, която подскача по покривите. Решиха да не я закачат и достигнаха до популярния бардак „Изчервената русалка“.  В тясната, задушна основна зала на кръчмата ги посрещнаха полу-орки персонал, любопитна жена със свойско поведение и бойно облекло, група горящи юмруци, група странни бледи и високи мъже и амалгама от местни моряци и корабостроители.

След поръчване на бира и закачки с жените на заведението, Давен и Джери опитаха да установят контакт с жената на бара. Давен успя да разчупи леда до някаква степен, но Джала (поне така се представи) ги водеше за носа и за капак поиска 500 жълтици и то за безполезния разговор, който вече бяха провели.  Ситуацията за малко да ескалира, но групата успешно се поизниза от заведението. Междувременно, Саут разглеждаше уличките около „Русалката“ и намери проход в един от мръсните канали в една от задните алеи.

Приключенците решиха да последват тази единствена следа, след като разговорите в кръчмата (макар и малко на брой) се оказаха безполезни за намирането на информация за Ютиос или за контакт с Shadow Thieves of Amn. Влизайки в каналите, осъзнаха, че вътре на различни места за поставени капани, но роугът успешно ги преодоляваше. Взеха се няколко различни решения за това в каква посока да се върви, но разходката из мръсните води на Baldurs Gate доведе групата до мрежа от тръби, при които Глим забеляза следи от движение (парче плат). Неизвестният странник в тръбите беше последва и групата се озова в тоалетната на непозната сграда.

Проучвайки непозантото място, нашите герои бързо разбраха, че в съседна стая седят трима представители на Горящите юмруци, които са се сдобили с интересен рубин. Избягвайки нежелана среща с един от тримата, Саут се качи на тавана (като нинджа) и откри, че си прави компания с облечен в черно, маскиран мъж. От комуникацията се разбра, че е дошъл за рубина и, че , ако му помогнат да го вземе могат да го разменят за информация. Чрез невидимост и разсейване на собствениците на рубина, Саут грабна плячката и преди онези да разберат какво се случва цялото парти беше навън, очаквайки среща с наскоро срещнатия крадец.

Тя се проведе в позната, тъмна алея. Крадецът се казва Корден и наистина е от Shadow Thieves of Amn. Казва им, че не знае къде и коя е Ютиос, но може да предложи тяхната порчъка за намирането на благородничката пред конклава на сенчестите обирджии, който ще реши дали да поеме задачата. Героите се съгласиха и размениха рубина срещу това обещание (взимайки и ножа на крадеца като залог).

Обратно в кръчмата, след спокойна нощ на сън и почивка, приключенците бяха заведени на среща с мистериозен качулат тип на третия етаж на „Трите стари кега“. Този персонаж се оказа самият илитид-автомат Шалабат, който предложи помощта си и откликна на нуждата от 5000 злато, която имаха от групата. Като цяло не беше получена много информация, но Глим правилно посочи, че нещата трябва да са наистина сериозни, за да идва самият слуга на Тробрианд.

Тъкмо излизаха приключенците, когато Норвалд пусна по един black tentacle на всички и ги обездвижи, за да поиска обяснение на това, че зад гърба му се случва някакъв вид съзаклятничене против него и буркана му. Последва дълга дискусия за това кой какво е казал и каква позиция има, но беше решено да се опита бурканът да бъде оставен в друго пространство. Ефектът на тази идея не беше добър – Норвалд започна да умира, но изненадващо Джери получи от кръвта и живителната енергия, която магът от Waterdeep загуби.
Процесът беше прекратен от намесата на Давен и групата реши да потърси допълнителна помощ по проблема. За съжаление, в същото време, въпросите без отговор станаха дори повече от преди.

Моята оценка за сесията е много висока. Имахме силен роуплей от всички, участие в играта и качество на историята. За съжаление нямаше битка, но важен е моментът в историята, когато битките ще дойдат. ОТЛИЧНО!


Няма коментари:

Публикуване на коментар