събота, 12 юли 2014 г.

СбС 25: Демонска кръв по покривите на Baldur’s Gate



Следвайки новата система за игра често през работната седмица, успяхме да се съберем за пореден път в скритата къщурка на Давен в „Модерно предградие”. Съставът включваше Стоян, Марто, Владо и Жоро. Първите двама напазаруваха в люлинския HIT и към 19:00 сесията можеше да започне.
Самото приключение тръгна след сблъсъка между Норвалд и останалите герои, когато магът от Waterdeep-ската академия използва магия, за да задържи съприключенците си. След известни преговори напрежението поне видимо се уталожи, но Джери започна да подозира, че той по някакъв начин е носител на опасност за групата – дали е така, ще разберем с времето.

Групата взе решение да потърсят информация за Ютиос и вътрешните си проблеми (с Норвалд и неговия буркан) при свещеник на good бог. Естествен избор беше храм на Lathander – The Hall of Light, намиращ се в долен Baldurs Gate. Свещеникът приключи със сутрешната молитва, изслуша приключенците и обеща да проучи въпроса за тях. На слевдащия ден, когато отново го посетиха се оказа, че наистина има притеснителна енергия и сила, която оказва влияние, но леко подозрително (?) клерикът не обеща повече помощ.
През остатъка от деня заниманието по програма беше да се наблюдава процесията по посрещането на кораба и легиона на Корез Таньо, един от легендарните моряци на Горящите юмруци, завърнал се от Maztica с много плячка за себе си и екипажа си. Процесията по улиците на Baldurs Gate е впечатляваща и дори кичозна – Таньо предвожда войските си, обграден от изключително едър клерик на Red Knight и невидим магьосник-бодигард, следван от капитаните си, злато, магически предмети и затворници от далечния западен контитент.

Норвалд забелязва, че Корез раздава рубини и решава заедно със Саут да се предреши на майка с дете и да спечели бързи пари. Идеята е доста интересна, но зарът на наблюдателния Таньо разкрива измамата и от това последва публична атака от негова страна срещу „долните измамници”. За щастие, Норавалд успява да се измъкне с бърз телепорт и да се покрие в храма на Латандер.

Приключенците (неучаствали в плана на палавия маг) посетиха и „Каменен юмрук” – крепостта на Flaming Fists. Идеята им е да докладват на високопоставения командир за опасността, идваща от Ютиос и Гаунадур. След известни трудности и малък подкуп, карат офицера на портата да съобщи за тях. Той влиза в крепостта и ги праща вътре – оказва се при същия свещеник на Red Knight. Леко озадачаващо, той ги изслушва много сериозно, казва им ,че проблемът ще бъде решен и ги отпраща по живо, по здраво.

Малко по-рано, на една от тясните алеи на Baldur’s Gate, неизвестни противници се опитват да препречат пътя на Давен и Джери с тежка карета и да ги хванат в мини-капан. Не успяват, защото и двамата реагират бързо, но все пак предават съобщение за среща с конклава на Shadow Thieves. Ден по-късно, групата среща своя стар познат Коран, когото бяха засекли и при дръзкото излизане от тоалетната, допълнено с кражба на голям рубин от горящи юмруци. Крадецът ги повежда по покривите и тесните надземни пътеки (имаме няколко падания), докато не стигат до големия кръгъл покрив на Hall of Wonders, големият храм на Гонд. На този покрив ги чакат маскираните фигури на няколко shadow thieves. Разговорът е особена форма на пазарене и тъкмо, когато едър и странно космат представител на тайнствените крадци да разкрие тяхната позиция…следва гръм и цялото събрание е атакувано от противници, водени от Hezrou и два Chaos Beasts. В битката се включват и голям брой човешки фигури.
Битката не е лека, дори в един момент взима опасен завой, но бойците-ветерани успяват да надделеят и дори бързата реакция на Норвалд спасява Джери от опасното умение на Chaos Beasts – чрез бърз телепорт при правилния клерик. Остава въпросът – кой, как и защо атакува!

Самата сесия беше доста прилична, такава битка трябваше да се случи. Малко бяхме поръждясали с толкова много roleplay сесии. Нещата наистина вървят към интересни развръзки и трябва скоро отново да се сберем. Чакам коментари ,а и въпроси от неприсъствалите J



Няма коментари:

Публикуване на коментар